Futbol

Beşiktaş'ın ilgilendiği yıldızı açıkladı

04 Nisan 2017 Salı 15:57 - Son Güncelleme 04 Nisan 2017 Salı 18:30

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Brezilyalı oyuncu Dudu ile ilgilendiklerini ifade etti. Teknik Direktör Şenol Güneş ile yola devam etmek istediklerini yineleyen Orman, Marcelo, Necip Uysal ve Oğuzhan Özyakup ile sözleşme uzatma konusunda sona yaklaştıklarını da açıkladı.  Orman, siyah-beyazlı ekipte kiralık olarak oynayan Caner Erkin, Anderson Talisca, Vincent Aboubakar ve Demba Ba ile ilgili de flaş açıklamalar yaptı. Lyon maçı öncesi umutlu konuşan Orman, UEFA Avrupa Ligi'nde finale çıkabileceklerini söyledi.

NTVSpor'a konuşan Orman, önemli açıklamalarda bulundu.

Zorlu bir maç dönemine girdiklerini belirten Fikret Orman, Avrupa Ligi'nde oynayacakları Lyon maçını değerlendirdi. Orman, ''Lyon favori, zor bir maç olacak ama Beşiktaş cepte keklik değil. Burayı geçip finale gidebiliriz. Çok iyi bir teknik direktörümüz var" dedi.

"Hocamızın da ayrılma gibi bir niyeti yok. Fakat..."

Şenol Güneş'le yola devam etmek istediklerini kaydeden Orman, şunları ifade etti:

"Çok iyi niyetli bir teknik direktörümüz var. Çok iyi bir spor adamı. İyi bir ekibi var. Şenol Hoca, Kore'den geldikten sonra bütün çalıştığı takımlarda 1 senelik anlaşma yapmış. Bizde 2 sene artı bir senelik sözleşmesi var. Hocanın da Beşiktaş camiası ile ilgili fikirlerini herkes biliyor. Aramızda böyle ayrılık senaryosu hiçbir zaman olmadı. Biz biraz bu konuda istikrar tarafındayız. Hocamızla devam etmek istiyoruz. Hocamızın da ayrılma gibi bir niyeti yok. Fakat sezon sonunda hocamızla tekrar oturup konuşacağız. Hocamız dürüst bir adamdır. Konuşmadan bir şey yapmayız. Hoca ile bir sıkıntımız yok. Bu konuları hocayla konuşmadan kamuoyuna konuşmam. Hocamızla daha konuşmadık. Sezon sonunda oturup karşılıklı olarak konuşacağız."

"Dudu ilgilendiğimiz bir oyuncu"

Orman, esprili bir dille Palmerias’ta forma giyen Dudu ile ilgilendiklerini söyleyerek, "Dudu, benim bildiğim Tarkan'ın şarkısı, güzel bir şarkı. Dudu da bizim ilgilendiğimiz bir oyuncu, şartlarına bakıyoruz, olacak diye bir durum yok ama görüşeceğiz, araştırıyoruz" şeklinde konuştu.

Tolgay, Marcelo, Necip, Oğuzhan...

Orman, Tolgay Arslan’ın durumu hakkında açıklama yaparak, "Marcelo, Necip Uysal ve Oğuzhan Özyakup ile sözleşme uzatma konusunda sona geldik. Tolgay'ı da çok beğeniyorum, çok yetenekli ama biraz daha Beşiktaş'a konsantre olması lazım. Bizim futbol mühendisliğimiz bu doğrultuda devam ediyor. Oğuzhan, Beşiktaş’ta 24 yaşında takım kaptanlığı yapıyor, bizde çok mutlu, ben de çok severim. Bir yere gitmek istemiyor" ifadelerini kullandı. 

Caner müjdesi!

Sezon başında İnter'den kiralanan Caner Erkin'i çok sevdiğini ifade eden Fikret Orman, "Biz Caner'i istiyoruz. Çok da çabuk adapte oldu Beşiktaş'la. Seviyorum Caner'i de. Çok enterasan bir oyuncu. Takıma çabuk dönmek istiyor. Sezon sonu İnter'le oturup konuşacağız. Ama herkesin istediğini vermek zorunda değiliz" şeklinde konuştu.

Talisca'nın bonservisi alınacak mı?

Orman, performansıyla dikkatleri üzerine çeken Anderson Talisca'nın bonservisinin alınıp alınmayacağına ilişkin soruya ise şu cevabı verdi:

"Talisca bize çok iyi uyum sağladı. Şenol hoca ve ekibiyle çok iyi performans sergiliyor. Pırlanta gibi bir çocuk. Beşiktaş'ın 23 milyon Avro olan bir oyuncuya bonservis bedeli vermesine imkanı yok. Bu bağış kampanyasıyla olacak şey değil. İstiyorum bonservis bedelini almak. Ama bu sene değil. Gelecek sezon daha iyi göstersin kendisini. Gelecek sezon da bizde. 2 senelik anlaşması var. Sözleşmede yer alan maddeyle Benfica 25 milyon Avro üzerinde teklif gelirse satma imkanları var."

"Ben 'Bay Alma' mıyım! Taraftar büyük umutlara kapılsın"

"Sezon sonunda 15 milyona oyuncu getirecekler" şeklindeki haberler için "palavra" nitelemesinde bulunan Orman, transfer konusunda taraftara mesaj verdi. 

Orman, "Finansal Fair Play var. Ben bunların hiçbirinden haberdar değilim. Mesela Oğuzhan'la sözleşme yenileyeceğiz 4 sene, 5 sene. Ertesi gün bir bakıyorum bir başka takıma yazmışlar. Londra'da kızım okuyor. Onun yanına gidiyorum. Havaalanında beni görüyorlar, 'kimi alacaksın' diyorlar. Ben 'Bay Alma' mıyım! Kişisel işlerim için gidemez miyim? Atiba'yı transfer ettik. 'Kanada'dan futbolcu mu olur?' dediler. Bonservis ödemedik. Şu anda taraftarımızın en sevdiği oyuncu kim? Atiba. Sezon başında Fabri'yi aldık. 'Sakat' dediler, 'menajerlik ücreti' dediler. Biz bonservis ödemedik, menajerlik ücreti de ödemedik. Şimdi taraftarın en sevdiği 2. oyuncu kim? Fabri... Taraftarımız da çok büyük umutlara kapılmasın. Sadece bütçemize göre oyuncular alacağız. Babel... Bonservis bedeli ödenmeden geldi, takıma girdi. Bakıyorsunuz bizim sahamızın içerisinde Babel. İnanılmaz destek veriyoruz. Babel'i Kasımpaşa'dan gitmeden önce de almak istedik" dedi.

"Şu anda Beşiktaşlılar'dan istediğim tek şey var"

Fikret Orman, şöyle devam etti:

"Takımlarına konsantre olsunlar. Aman basketbol takımlarını unutmasınlar. Ufuk Sarıca müthiş işler yapıyor. Aman onları görmezden gelmeyelim. Ufuk Sarıca ve ekibi iyi işler yapıyorlar. Diğer branşlarımız da iyi gidiyor. Ama bunları saçma sapan harcamalarla yapmıyoruz. Biz yokluktan geldik. Ama bir yere geldik diye de eski yerlerimizi unutmayacağız. Biz şeref statlarında, tefecilere borçlarla geldik. Biz Beşiktaş'ız. Ne söylüyorsam ilk günden bugüne aynı şeyi söylüyoruz."

"Demba Ba artık oynasın"

Orman, sakatlığı geçen ve Gençlerbirliği maçının kadrosunda yer alan bir diğer kiralık oyuncu Demba Ba ile ilgili de açıklamalar yaptı.

"Demba Ba'yı sahada bir Beşiktaşlılar görsün istiyorum. Yedek kulübesinde bile taraftarlarımız heyecanlanıyor. Ama önce bir oynasın. Umut Güner ve Metin Albayrak gece gündüz çalışıyor. İzliyoruz, bakıyoruz. Dağdaki kuşa değil de cepteki kuşa bakalım. Biz Lyon'u geçersek finale gideriz. Neden ben gelecek sezonu konuşayım. Şu andakini konuşalım. Bizim takımımızı izlemeye 25 bin kişi Lyon'a gidiyor. Burada her maçı 40 bin kişi oynuyoruz. Biz saygınlığı görüyorsak işimizi daha da iyi yapacağız."

"Aboubakar beni kızdırdı"

Orman, oynadığı son iki maçta kırmızı kart gören Vicent Aboubakar'la iligili olarak ise "Aboubakar iyi bir çocuk. Biz seviyoruz. Bir sene daha top oynasa çok daha iyi işler yapar. Hatalar yaptı, beni de kızdırdığı hatalar. Şimdi Lyon'a gidiyoruz, o önemli maçta yok. Ama bu haftaki Trabzonspor ve sonraki hafta Başakşehir maçında göstersin kendisini" dedi.

"Gomez beni üzmüştü"

Sezon başında Beşiktaş'tan ayrılarak Alman ekibi Wolfsburg'a giden Mario Gomez'in transfer gündeminde olup olmadığı konusunda ise Fikret Orman, "Mario iyi bir çocuk. 'Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istiyorum' deyip gitmişti. Şimdi oynadığı takım ortada. Beni üzmüştü" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz