Futbol

Beşiktaş'ın yeni transferine büyük övgü

28 Mayıs 2015 Perşembe 14:38 - Son Güncelleme 28 Mayıs 2015 Perşembe 14:49

Gençlerbirliği Sportif Direktörü, Dusco Tosic'ten övgü dolu sözlerle bahsetti.

Gençlerbirliği takımını oynayacağı Beşiktaş maçına hazırlayan kulübün sportif direktörü Mustafa Kaplan, siyah-beyazlı ekibin yeni sezon için anlaştığı iddia edilen Dusco Tosic'i övdü.

Mustafa Kaplan, yaptığı açıklamada, kırmızı-siyahlı ekipte 3 yıl forma giyen Tosic'in Beşiktaş'a gittiğini basından öğrendiklerini belirterek, "Emekleri için teşekkür ediyorum. Tosic'i Gençlerbirliği'ne geldiği günden beri biliyorum, öncesinde de seyretmiştim. İyi bir sol bek, iyi bir sol stoper" dedi.

Sırp futbolcunun tam bir profesyonel olduğunu ifade eden Kaplan, "Tosic'in bir antrenman kaçırdığını, 'ah' dediğini duymadım. Beşiktaş bana göre Türkiye'den alabileceği en iyi sol beki kadrosuna kattı. Karakteri, futbolculuğu, profesyonelliği 10 numaradır" değerlendirmesini yaptı.

"Beşiktaş şampiyon olur diye düşünüyordum"

Şampiyon Galatasaray Futbol Takımı ve camiasını tebrik eden Mustafa Kaplan, "Yerli bir teknik direktörle şampiyon olmaları beni mutlu etti. Hamza Hamzaoğlu hocamızı özellikle tebrik ediyorum" diye konuştu.

Sezon içinde Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da şampiyonluk iddiasında bir dönem iyi konuma geldiğini hatırlatan Kaplan, şöyle devam etti:

"Kimin olacağı netleşmemişken, bir anda yarış koptu. Ben Beşiktaş şampiyon olur diye düşünüyordum ama şimdi hedefi kalmadı. Ne olduysa artık şampiyonluktan uzaklaşmalarına da sebep oldu. Yarın karşılaşacağız. Bilic'in de son maçı olacak gibi görünüyor. İyi hazırlanıyoruz. İki rahat takımın oynayacağı karşılaşma olacak. Sonuçta rakibimiz Beşiktaş, iyi takım, büyük camia. Kazanmak için oynayacaklar. Biz de kazanmak için oynayacağız. Üç haftadır galip gelemeyen bir Gençlerbirliği var. Arkadaşlarımıza 'sezonu puan ya da puanlarla bitirelim, ligi en iyi şekilde kapatalım, taraftarlarımıza armağanımız olsun' diye konuştuk."

"Cavcav ile baba oğul ilişkimiz var"

Mustafa Kaplan, kulüp başkanı İlhan Cavcav ile "baba oğul" ilişkilerinin olduğunu belirterek, "Gelip gitmelerim oldu ama burası benim evim gibi, 8 senedir buradayım. Başkanla da baba oğul ilişkimiz var. Hizmetlerim, yaptığım işler de ortada" diye konuştu.

Kulübü ve kırmızı-siyahlı camiayı çok sevdiğini dile getiren Kaplan, şöyle devam etti:

"Kulübü, buradaki insanları seviyorum. Futbolcu topluluğunu ve camiayı en iyi bilenlerdenim. Sezon başında pilot takımımızdan benim getirdiğim 5 tane futbolcu vardı, getiremediğimiz 5 tanesi ise hala orada. Böyle bir yapılanmayla sezona başladık. Getirdiklerimiz oynadı. İrfan Can Kahveci, Halil İbrahim Pehlivan, Berat Tosun öne çıktı. Hacettepe'den alacağımız genç oyuncular yine olacak. Transferlerimiz, kadromuzda tutacaklarımızla iyi bir Gençlerbirliği takımı kuracağız. Başkanımızla yaptığımız toplantılarda bunları hep konuşuyoruz. Gençlerbirliği'nin altyapısı bir fabrika gibi çalışıyor. İzlediğim ve başkana alınması için ısrar ettiğim yurt dışından oyuncular var. Çoğuyla da anlaşıyoruz. Başkanıma da benim izleyip ısrar ettiğim futbolcuları aldığı için teşekkür ediyorum. Devre arası transferlerde de benim katkım var. Yabancı oyuncular, görüştüğümüz yerli futbolcular ve kadromuzda tutacağımız oyuncular, ayrılacaklar, hepsini başkanımızla değerlendiriyoruz. "

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz