Futbol

Beşiktaş'ta büyük şok! 8 milyon dolar...

15 Nisan 2015 Çarşamba 11:43 - Son Güncelleme 15 Nisan 2015 Çarşamba 16:41

Ekonomik olarak sıkıntılı günler geçiren Beşiktaş'ta haciz şoku yaşanıyor.

Beşiktaş Kulübü'ne Yıldırım Demirören'in başkanlığı döneminden Aktif Tanıtım'a olan 8 milyon 839 bin dolarlık borcu nedeniyle icra takibi başlatıldı.

Aktif Tanıtım adına Dedeoğlu Hukuk Bürosu'ndan yapılan açıklamada, borçla ilgili Fikret Orman döneminde ödeme protokolü yapıldığı ancak bu protokole uyulmadığı belirtilerek, "Yıldırım Demirören dönem borçlarından Beşiktaş Kulübü'nün Aktif Tanıtım'a olan 10 milyon dolara yakın borcu, İstanbul 1. İcra Müdürlüğü'nden ilamlı icra takibine konulması üzerine Sayın Fikret Orman yönetimi tarafından her ne kadar bir ödeme protokolüne bağlanarak, vadelere bağlanmışsa da söz konusu protokole uyulmadığından maalesef icra takibine kaldığı yerden devam edilerek, Beşiktaş Futbol Yatırımları San. ve Ticaret AŞ'nin tüm mal varlıklarına haciz işlemi uygulanmak zorunda kalınmıştır" denildi.

Haciz işlemlerine başlanmadan önce Beşiktaş Kulübü'ne yapılan tüm başvuru ve görüşme taleplerinden olumlu bir sonuç alınamadığı vurgulanan açıklamada, "Borçlu Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ hakkında İstanbul 1. İcra Müdürlüğü'nden başlatılan icra takibi miktarı faizler hariç 8 milyon 839 bin 602 ABD dolarıdır" ifadesine yer verildi.

Bu arada Aktif Tanıtım avukatlarının icra takibi için Beşiktaş Kulübü'ne gittikleri ve görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

Yaşananların ardından Siyah Beyazlı Kulübün yeni bir protokol imzalama isteğinde bulunduğu ancak firmanın hali hazırda bir protokol olduğu için bunu reddettiği öğrenildi.

Alacaklı firmayla anlaşılamaması üzerine icra memurlarının, binadaki eşyalar için fiyat değerlendirmesi yaptığı belirtildi.

Faiziyle birlikte 10 milyon dolarlık borcun ödenmemesi halinde, binadaki kulüp eşyalarına el konulacağı öğrenildi .

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın, gelişmeleri avukatları aracılığıyla takip ettiği bildirildi. 

Etiketler : Beşiktaşhacizicra
Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz