Futbol

Beşiktaş'ta imza şov"

04 Eylül 2014 Perşembe 15:57 - Son Güncelleme 04 Eylül 2014 Perşembe 16:45

Demba Ba, Sosa, Cenk Tosun, Motta ve Gökhan Töre için tören...

Beşiktaş'ın yeni transferleri Demba Ba, Jose Ernesto Sosa, Cenk Tosun, Ramon Motta ve Gökhan Töre için sembolik imza töreni yapıldı.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen törende futbolcuların yanı sıra, kulüp başkanı Fikret Orman, ikinci başkan Ahmet Nur Çebi, basın sözcüsü Metin Albayrak ve futbol A takımından sorumlu yönetim kurulu üyesi Mete Vardar hazır bulundu.

İngiliz ekibi Chelsea'den transfer edilen Demba Ba, Ukrayna'nın Metalist Kharkiv Kulübü'nden kiralanan Sosa, geçtiğimiz sezonun devre arasında Gaziantepspor'dan takıma kazandırılan Cenk Tosun ve bonservisleri alınan Motta ile Gökhan Töre, basın mensupları önünde sembolik sözleşmeye imza attı.

Törende konuşan başkan Fikret Orman, göreve geldikleri günden bu yana Beşiktaş'ın menfaatlerine göre hareket ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Beşiktaş'ın 1 lirasını dahi kendi paramızdan üstün kıldık. Bazı transferler uzun sürmüş olabilir ama menfaatimiz açısından böyle olması gerekiyordu. Geçen seneden bu yana çok iyi gelişmeler kaydettik, önemli markalarla sponsorluk anlaşmaları imzaladık. Bir tek voleybol takımımızın sponsoru yoktu, onu da önümüzdeki hafta halledeceğiz. Böylelikle, bütün branşlarımız sponsorlarla hareket etmiş olacak. Stadımız günden güne yükseliyor. Tüm Beşiktaşlıların ve sporseverlerin beklediği bir projeyi yakında hayata geçireceğiz. Futbol takımımız yeni sezona galibiyetle başladı, hayırlara vesile olsun. Bütün amacımız ligi şampiyon olarak tamamlamaktır. Yanımdaki bu değerli kardeşlerimiz, önümüzdeki 3-4 sene boyunca Beşiktaş forması giyecekler. Beşiktaş forması çok önemlidir. Kendilerine sakatlıksız ve Beşiktaş formasının kıymetini bilecekleri bir sezon diliyorum."

- Transferler hakkındaki görüşleri

Demba Ba'yı uzun uğraşlar sonucu transfer ettiklerini belirten başkan Orman, "Transferi zor bir süreçti. Görüşmeler uzun sürdü. Chelsea Kulübü ve CEO'su bize çok yardımcı oldu. Hayırlı olsun, çok inandığımız bir santrfor. Hem karakteri hem de duruşuyla Beşiktaş ahlakına çok uyan bir transfer yaptığımıza eminiz. Sosa'nın kariyeri ise belli. Şampiyonlar Ligi finali oynamış bir arkadaş. O da uzun süren görüşmeler sonunda aramıza katıldı. Değerli dostum Mübariz Mansimov'a, pazarlıklar sırasında verdiği manevi destek için teşekkürler" diye konuştu.

Ramon Motta'nın Beşiktaş'ta kalmayı çok istediğini kaydeden Orman, "Biz de onu çok istedik. Beşiktaş'ta kalıcı olacağına inandığımız için bu transferi gerçekleştirdik. İnşallah, forma devamlılığını sürdürür" ifadelerini kullandı.

Transferi geçen sezonun devre arasında gerçekleşen Cenk Tosun'un ailesine özel olarak teşekkür eden siyah-beyazlı kulübün başkanı, şöyle devam etti:

"Cenk'in özellikle anne ve babasına şahsi olarak teşekkür ediyorum. Büyük baskılar altında kaldılar. Cenk, Beşiktaşlılık, adam gibi adamlık ne demek gösterdi. Beşiktaş ile sözleşme imzalamasına rağmen, geçen sezonun sonuna kadar kulübünün formasını layıkıyla terletti. Gökhan'da da çok zorlandık ve uğraştık. Kendisini çok istedik. Bonservis problemleri vardı, çözmek zor oldu. Bize açıkcası, Tataristan Cumhurbaşkanı yardımcı oldu. Rubin Kazan'ın Türk temsilcisi Yaşar Özcan da destek verdi. Aynı zamanda, Hüseyin Acarlıoğlu da bu seyahatte bizleydi. Tataristan'daki ilişkilerini kullandı. Arif Çelik kardeşim de bu transferde benimle beraber Kazan'a geldi. Ona da buradan teşekkürler. Bizim işimiz bu. Takdir edilmek iyi bir şeydir. Bütün yöneticilerime ve emeği geçen herkese teşekkürler. Beşiktaş'ın menfaati için bir şeyler yapmaya uğraştık. Bazı zamanlar kavgalar ettik, birbirimizi ikna etmemiz gerekti. Transferin yüzde 90'ını ben yönettim ama arkadaşlarımın çok desteğini gördüm. İnşallah şampiyon oluruz ve emeklerimiz boşa gitmez."

Başkan Orman, gündemlerinde bulunan Martin Linnes'in neden transfer edilemediği sorusu üzerine de şunları söyledi:

"Linnes, ilgilendiğimiz bir oyuncuydu. Kulübü Molde, kendi liginde şampiyonluğa oynuyordu. Şampiyonluk güçlerini azaltmak istemediler. Görüşmeleri Ahmet Nur Çebi götürdü, bayağı yol aldık ama hedeflerinden dolayı oyuncuya ihtiyaçları olduğunu ifade ettiler, biz de saygı duyduk. Kadromuz şu an 24 kişi. Çok kaliteli oyuncularımız var ve tüm kulvarlarda mücadele edebilecek güçteyiz. Transfer ettiğimiz bu arkadaşlarımız, bizim ahlakımızda insanlar olmaları sebebiyle aramızdalar. Kendilerine, ahlaki değerlerimizi iyi temsil etmelerini tavsiye ediyorum."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz