Futbol

Beşiktaş'tan tatsız prova

14 Kasım 2013 Perşembe 21:18 - Son Güncelleme 14 Kasım 2013 Perşembe 22:44

Hazırlık maçında Ukraynalı rakibine farklı yenildi.

Beşiktaş Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımı ile oynadığı hazırlık maçını 4-1 kaybetti.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, lig maçlarında fazla forma şansı veremediği oyunculara şans tanıdı.

Karşılaşmanın golleri ilk yarıda geldi.

12. dakikada Dentinho'nun ara pasıyla topla buluşan Ömer, ceza alanına girdiği anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Siyah-beyazlı oyuncu, meşin yuvarlağı aşırtma vuruşla filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

16. dakikada İsmaıly'nin soldan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Ilsınho'un bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 1-1

22. dakikada Fred, ceza alanı önünde Escude'den güzel bir hareketle kurtulup ceza alanına girdiği anda yerden düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-2

36. dakikada Shakhtar Donetsk, farkı 2'ye çıkardı. Adriano'nun sağdan ortasında arka direkte topla buluşan Douglas, ayak koyduğu meşin yuvarlağı gole çevirdi: 1-3

44. dakikada organize bir şekilde gelen Ukrayna temsilcisi, bir gol daha buldu. Adriano'nun pasında topla buluşan Fred, ceza alanı içinde bekletmeden meşin yuvarlağı bir kez daha filelere gönderdi ve Shakhtar Donetsk, ilk yarıyı 4-1 önde tamamladı.

Ukrayna temsilcisinin teknik direktörü Mircea Lucescu, 6 oyuncu değişikliği yaparak ikinci yarıya başladı.

79. dakikada Kritsov'un ters vuruşunda kaleye yönelen top üstten kornere gitti.

Karşılaşmayı Shakhtar Donetsk, 4-1 kazandı.

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş'ın Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk ile yaptığı hazırlık maçında, siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Slaven Bilic yedek ağırlıklı bir kadroyu sahaya sürdü.

Milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı hazırlık maçlarıyla değerlendiren Beşiktaş, ilk sınavını Shakhtar Donetsk karşısında verdi. Milli ve sakat oyuncuların yokluğunda bu sezon fazla şans bulamayan futbolcular, kendilerini gösterme fırsatı yakaladı.

Tolga Zengin'in performansı sonrası şans bulamayan Cenk Gönen, Beşiktaş kalesinde yer aldı. Sakatlığı nedeniyle uzun süre takımdan uzak kalan Holosko sağ bekte, İsmail Köybaşı ise sol bekte forma giydi. Escude, Franco, Necip Uysal, Kerim Frei Koyunlu, Dentinho da ilk 11'de sahaya çıkan isimler oldu.

Hastalığı nedeniyle son lig maçlarında forma giymeyen Ömer Şişmanoğlu ile Kayserispor karşısında gol atan Eneramo, forvet hattında beraber görev aldı.

Beşiktaş'ın önemli oyuncularından Manuel Fernandes de hazırlık maçında şans buldu.

Taraftar ilgi göstermedi

Siyah-beyazlı takımın Ukrayna temsilcisi ile yaptığı hazırlık maçına taraftarları ilgi göstermedi. Mücadeleyi bine yakın siyah-beyazlı taraftar izledi.

Beşiktaş'a 100. yılında şampiyonluk kazandıran Rumen teknik direktör Mircea Lucescu ile o dönemde kadrosunda yer alan Carlos Antonio Zago da Shakhtar Donetsk'in başında maça çıktılar.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz