Futbol

"Bir futbol kulübünün holdingden farkı yok"

04 Ocak 2016 Pazartesi 20:07 - Son Güncelleme 04 Ocak 2016 Pazartesi 18:09

Bursaspor'da başkan adayı Noyan, açıklamalarda bulundu.

Bursaspor'un 11 Ocak'ta yapılacak olağanüstü genel kurulu öncesi başvurusunu yapan başkan adaylarından Timur Noyan, bir futbol kulübünün herhangi bir holdingden farkı olmadığını belirterek, "Tek farkı, burada paydaşlar taraftarlardır" değerlendirmesinde bulundu.

Noyan, yazılı açıklamasında, taraftarların beklentisine karşılık vermenin tek yolunun, takımı layık olduğu yerde tutmanın yanı sıra oynanan lig ve ligler ile yurt içi veya yurt dışı arenalarda kupalar kovalamakla olacağını kaydetti.

Taraftar birliğini sağlayarak, ayrıştırıcı değil birleştirici unsurları oluşturmanın, şehrin bütün dinamiklerini bir araya getirerek, Bursa şehrinin en değerli markası Bursaspor'un her zaman layık olduğu seviyelerde bulunmasını sağlamanın en büyük hedefleri arasında yer alacağını belirten Noyan, "Bir futbol kulübünün, herhangi büyük bir holdingden hiçbir farkı yoktur. Tek fark burada paydaşlar taraftardır" ifadelerine yer verdi.

Arzulanan başarıları ulaşmak için bir kulübün sadece var olmasının yeterli olacağını vurgulayan Noyan, var olmanın ve başarıyı kovalamanın tek şartının ise iyi ve güçlü bir yönetim ile maddi güce bağlı olduğunun altını çizdi.

Noyan, maddi gücün sağlanabilmesi için her bir ticari işletmede olduğu gibi en basit iş prensipleriyle hareket etmenin, karlılığı amaç edinmenin, daimi gelir kaynakları yaratmanın, bu yönde gerekli yatırımları yapmanın, insan kaynaklarını doğru değerlendirmenin, kulüp içerisinde belirlenen organizasyon şemasında belirlenen bölümlere konusunda ehil, başarılı ve tecrübeli profesyonelleri getirmenin gerekliliğini vurguladı.

"Bütün bunları yaparken de şeffaf ve taraftar tarafından sorgulanabilir bir yapı oluşturmak şarttır" değerlendirmesinde bulunan Noyan, şunları belirtti:

"Daimi bir şekilde, söz verildiği gibi zamanında ödemelerin yapılması, hem sporcular hem de kulüpte çalışan personelin motivasyonunu artırıcı en önemli unsurlardan bir tanesidir. Bütün bunların yanında kulübün içerisinde bulunduğu ligin ve o ligi yöneten federasyon için kulübü vazgeçilmez kılarak tam destek sağlamak, kulübün haklarını sonuna kadar kollamak, yeri geldiğinde nitelikli bir şekilde savunmak, kulüp çıkarları doğrultusunda yönlendirme yapmak, Türkiye Futbol Federasyonu 'Finansal Fair Play' yönetmeliklerine ve UEFA kriterlerine uyumlu çalışma sistemi prensiplerini oluşturmak yönetimin en büyük sorumluluklarından biridir."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz