Futbol

Bitime 4 hafta kala ayrılık kararı

24 Nisan 2016 Pazar 16:38 - Son Güncelleme 24 Nisan 2016 Pazar 14:17

Ümit Özat, "Sezon sonu burada olmayacağım"

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında sahasında Eskişehirspor'a 2-1 yenilerek, ligde kalma şansını oldukça zora sokan Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktör Ümit Özat, gelecek sezon takımın başında olmayacağını söyledi.

Özat, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, yalan haber yaptıklarını iddia ettiği bazı gazetecilerden yakınarak, toplantıya katılan basın mensuplarına teşekkür etti.

Maçla ilgili çok fazla söylenecek bir şeyin olmadığını ifade eden Özat, "Kalan dört maçta hedefimiz, skora bakmaksızın oynatabileceğimiz kadar genç oyuncuları oynatıp, seneye bu ekonomik sıkıntıda, bu takım kadrosunda yer alabilecek, hizmet edecek oyuncuları çıkarabilmek." dedi.

İki bireysel hata nedeniyle kalelerinde gol gördüklerini belirten Özat, "Oyuncularımı mücadelelerinden dolayı kutluyorum. 60. dakikaya kadar iyi mücadele oldu, çocuklar iyi oynadı. Kalan maçlarda da oyuncular yetiştirip, onları Türk futboluna kazandırırsak ne mutlu bize." diye konuştu.

Takımın as kalecisi Muammer Zülfikar Yıldırım'ın bu maçta forma bulamamasına değinen Özat, gelecek sezonu düşünerek yedek kaleci Nihat Şahin'i oynattığını anlattı.

Ümit Özat, bir gazetecenin, "Gelecek sezon için planlar yapıyorsunuz, takımda kalacak mısınız?" şeklindeki sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Plan yapmıyorum. Gelecek sezonda burada hangi şartlar olursa olsun, çok net söylemeyeyim ama olmayacağımı bundan önce de ifade ettim. Şehirdeki yalanlardan çok bıktım. Bu kadar yalanla, iftiralarla dolu bir yer. Herkesin hatası var ama özellikle siz de meslektaşlarınızı uyarmalısınız. Gazeteci olmak demek dokunulmaz olmak demek değildir. Basın özgürlüğü demek iftira atmak, yalan haber yapmak değildir. İş o boyuta vardı ki bu insanlar öyle terbiyesizleşiyor ki eski çalıştığım yerde yaşadığım bir hastalığı bile fotomontaj yaparak tam sütun haber yapacak kadar ahlak dışı davranıyorlar."

- "Ben olsam bugün bütün kulüpleri Avrupa'dan 5 yıl men ederim"

Mersin İdmanyurdu'nun küme düşmesi halinde, aynı sezon yeniden yükselmek için uğraşılmasının aksine kulüp borçlarının bitirilmesi gerektiğini savunan Özat, asıl hedefin takımın tarihine yakışır şekilde Süper Lig'e çıkılması olması gerektiğini söyledi.

Ümit Özat, kulüplerin öncelikli olarak kurumsal yapıya kavuşması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Ben olsam bugün bütün kulüpleri Avrupa'dan 5 yıl men ederim, tartışmasız. Her yıl gidiyorsun da nisanı, mayısı mı görüyorsun? Göremiyorsun ki. Nisanı, mayısı göreceğim diye milleti kandırıyorsun, milyon avrolar da para harcıyorsun. Bari 5 yılda borcunu bitir, alttan oyuncular çıksın, milli takıma oyuncular yetişsin."

- Eskişehirspor cephesi

Eskişehirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba ise ilk yarı kötü bir futbol ortaya koyduklarını belirterek, "Oyunun ikinci yarısında müdahaleler yaptık. Biz hep oyuna mağlup başlıyoruz içeride. Oyun istediğimiz şekle döndü. Son dakika galibiyeti de bizim yeniden lige tutunmamızı sağladı." ifadelerini kullandı.

Oyuncularının ikinci yarı iyi şeyler yaptıklarını söyleyen Aybaba, "Şans da bizden yana geldi, son dakika golü bulduk. Biz hiç bırakmadık, taraftarımız da hiç bırakmadı. Onlarla cumartesi günü Eskişehir Stadı'nda buluşacağız. Trabzon maçını onların desteğiyle kazanmayı düşünüyoruz. Artık lige iyice tutunduk. Bu oyuncularımızı da şehrimizi de teşvik edecektir. Herkesi kutluyorum." dedi.

Aybaba, gündüz maçı oynanmasına tepki göstererek, şunları dile getirdi:

"Oyun kalitesi yükselsin, oyun iyi olsun, futbol güzelleşsin diye bunları konuşuyoruz. Çok güzel tesisler yaptılar, statlar yaptılar. Harika ışıklandırmaları var ama saat 13.30'da Mersin'de maç oynuyoruz. Bu nasıl bir şeydir? Tam Türk usulü bir futbol programı. Planlamayı nasıl yapıyorlarsa, bundan önceki 2 hafta saat 13.00'te oynadık, Bugün de 13.30'da oynadık. Arkadaşlar bu işleri biraz daha ciddiye alsınlar. Kimseye avantaj sağlasın diye değil, bunları güzel futbol adına söylüyorum."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz