Futbol

Bitiş düdüğü sonrası hakeme koştu!

21 Mart 2015 Cumartesi 17:41 - Son Güncelleme 21 Mart 2015 Cumartesi 18:12

Rıza Çalımbay, 1-0 yenildikleri maç sonrası Yunus Yıldırım'a itirazda bulundu.

Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor'a 1-0 yenilen Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktör Rıza Çalımbay maçın bitiş düdüğü sonrası saha içine koşarak maçın hakemi Yunus Yıldırım'a itirazda bulundu. Çalımbay, "Kendisini sevmeme rağmen hakemi kınıyorum" dedi. 

Çalımbay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmanın büyük bir kısmının kendi oyun üstünlükleriyle geçtiğini belirterek, yakaladıkları pozisyonları değerlendiremediklerini bildirdi.

Defansın yaptığı bir zamanlama hatası nedeniyle gol yediklerini kaydeden Çalımbay, "Bugün oyuncu değişikliği yönünden sıkıntılarımız vardı. Her türlü riske girdik, pozisyonlara da girdik ancak değerlendiremedik" dedi.

"Kendisini sevmeme rağmen hakemi kınıyorum"

Rıza Çalımbay, maçın hakemi Yunus Yıldırım'ın kararlarına da tepki göstererek, şöyle devam etti:

"Kendisini sevmeme rağmen hakemi kınıyorum. Bu yılların en deneyimli hakemlerinden bir tanesi ama 6 tane oyuncu değişmiş, sürekli yerde yatan bir takım ve kalecisi, geç başlayan bir takım var. Uyarılarımıza rağmen sadece 3 dakika uzatıyor. Bu öyle bir oyun ki bir dakikanın bile önemi çok."

Çalımbay, mili takım arasını en iyi şekilde değerlendirerek, kalan maçlarını kazanmak istediklerini kaydetti.

Gaziantepspor cephesi

Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk ise alacakları 3 puanla ligdeki sıralamada Mersin ekibinin üstüne çıkacaklarını bildiklerini ve bu nedenle maçın kendileri açısından önemli olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ilk yarısında takım halinde iyi mücadele ettiklerini belirten Buruk, "Mersin İdmanyurdu'nun hücum anlamında ne kadar etkili olduğunu biliyorduk. Buna doğru savunmayla cevap verdik. Baskı yediğimiz ikinci yarıda gol yemememiz şanstı. Özellikle Karcemarskas'ın da önemli kurtarışları oldu. Hem Mersin takımının hem bizim hamlelerimiz oldu, 1-0'lık skoru da koruduk" diye konuştu.

Alınan galibiyetin önemine vurgu yapan Buruk, "Oyunun geneline baktığımızda daha fazla pozisyona girmemiz gerekirdi diye düşünüyorum. Deplasmanda aldığımız 3 puan bizim için çok daha önemli" diye konuştu.

Buruk, yeni kurulan bir ekip olduklarına vurgu yaparak, oyuncularını tebrik etti.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz