Futbol

"Bizim için üzücü bir skor"

02 Ocak 2021 Cumartesi 19:56 - Son Güncelleme 02 Ocak 2021 Cumartesi 19:58  |  Kaynak : DHA

Süper Lig'in 16. haftasında Alanyaspor'a 3-0 mağlup olan Başakşehir'de teknik sorumlu İrfan Saraloğlu, "Bizim için üzücü bir skor. En kısa zamanda toparlanıp eski gücümüze ve takımımıza dönüş yapmak için gayret göstereceğiz" dedi.

Medipol Başakşehir Teknik Sorumlusu İrfan Saraloğlu, maçı kaybettikleri için üzgün olduğunu söylerken, mücadelede hak etmedikleri sonucu elde ettiklerini vurguladı. Saraloğlu, "Oyun olarak değil, kalite olarak bu sonucu hak etmedik. Maça her 2 takım da kontrollü başladı. 19. dakikada duran topta karambol oluştu ve rakip oyuncu topa dokunarak 1-0 öne geçti. Maalesef bu dakikadan sonra maçın kaderi belli oldu. Kalemizde bulduğumuz 2'nci golde ise zamanlamada biraz gecikme oldu. Oyunlarımız çabuk yerleşemedi ve rakip bunu kullanarak bir hücum geliştirerek 2'nci golü attı. İlk yarıda biz çok iyi oynadığımızı söyleyemeyiz. İlk yarıda rakip bizden daha coşkulu ve daha istekliydi. Maçın 2'nci yarısında yaptığımız değişikliklerle oyunu domine ettik. İkinci yarı önce oyunu dengeledik sonra üstünlüğü ele geçirdik. Birkaç tane gol pozisyonumuz var. Fakat bu pozisyonları değerlendirip golü bulamadık. Bir gol bulabilsek devamı gelecekti ama maalesef bunu başaramadık. 83. dakikada yediğimiz gol maçı bitirdi. Maçın sonucunu da belirleyen gol oldu. Bu skor bizim için üzücü, en kısa zamanda toparlanıp eski gücümüze ve takımımıza dönüş yapmak için gayret göstereceğiz" dedi.

"Hazırlık etabı kısaydı"

Başakşehir'in son haftalardaki performans düşüklüğü ile ilgili Saraloğlu, "Düşüşteki bizi etkileyen en önemli faktörü hazırlık etabının çok kısa olması. Biz ligi en son bitiren takım olduk. Bu sezonda aynı oyuncularımız var. 14 günlük bir hazırlık etabı geçtikten sonra lige başlamak zorunda kaldık. Onun arkasında milli ara girdi ve 10 gün oyuncularımızdan uzak kaldık. Dolayısıyla doğru bir çalışma ortamı olmadı. Bunun yanında hem lig hem de Şampiyonlar Ligi maçlarını üst üstte oynamamız bizi bayağı yordu. Aynı sıkıntıyı da yaşamaya devam ediyoruz. Biz en kısa sürede sahip olduğumuz değerlere ulaşmak istiyoruz. Sakatlıklardan dolayı zorunlu transfer yapmamız gerekiyor. Bunu da en doğru şekilde yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz