Futbol

Bosingwa: "Gruptan çıkarsak..."

17 Eylül 2013 Salı 16:40 - Son Güncelleme 17 Eylül 2013 Salı 16:45

Trabzonspor'un Portekizli oyuncu Jose Bosingwa, UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkmaları halinde karşılarındaki hiçbir ekibin favori olamayacağını, onlar karşısında iyi sonuçlar alabileceklerini söyledi.

Bosingwa, Trabzonspor Dergisi'nin eylül ayı sayısındaki röportajında, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmalarının çok iyi olduğunu belirterek, "Oyuncu arkadaşlarım ve bana bu arenada mücadele edecek olmamız çok iyi gelecek, çok faydası dokunacak. Maç maç düşünürsek, gruplardan çıkmayı başarırsak artık hiçbir ekip favori olmaz. Çünkü ikili maçlarda her şey olabilir. Gruptan çıkarsak çok iyi sonuçlar alabiliriz" dedi.

Bordo-mavili taraflardan takımın ortaya koyduğu futbola çok takılmamasını rica eden Bosingwa, "Çünkü bu takım geçen sezon yanlış bilgi almadıysam son 15 yılın en kötü sezonunu geçirdi. O sezondan oyuncu arkadaşlarım buradalar. Bazen böyle kötü geçen sezonların ardından bazı sıkıntılar baş gösterebilir. Bu durumda yapmamız gereken iyi sonuçlar almak olacaktır. Tabi ki iyi futbol oynayarak iyi sonuçlar alınması herkesi memnun eder ama kötü futbolla alınan galibiyetler de bu ekibin güvenini yerine getirir. Güvenin gelmesiyle de iyi futbol oynamaya başlarız" ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Mustafa Akçay ile ilgili düşüncelerini de açıklayan Portekizli oyuncu, "Geçmişini ve neler başardığını bilmiyorum. İşine inanılmaz aşık bir insan görüyorum karşımda. Oyuncuların insanı duygularına çok önem veriyor. İsterim ki bir başarı sağlanacaksa onunla olsun. Tecrübeli ve bize bir şeyler öğretme çalışıyor. Bizde öğrettiklerini sahaya yansıtabilirsek başarı gelir diye düşünüyorum. O bize yardım etmek için burada, biz de ona yardım etmeliyiz ki işler yolunda gitsin. Kendimizi işimize adamalıyız" diye konuştu.

 Messi ile karşılaşması

Barcelona forması giyen Arjantinli oyuncu Messi'ye karşı daha önce Chelsea'da oynarken karşı karşıya geldiklerini anlatan Bosingwa, şöyle devam etti:

"2009 yılıydı sanırım. Cole kart cezalısıydı. Teknik direktör Hiddink yanıma gelerek, "Messi'ye karşı oynamaktan korkar mısın?" diye sordu. Kendisine, 'Aç kalmak dışında bu dünyada hiçbir şeyden korkmam' dedim. Bu şekilde maça çıktım ve Messi neredeyse tüm müsabaka boyunca hiçbir şey yapamadı. Çok formda olmasına rağmen bir kere bile beni geçemedi. Bu performansım İngiltere'de çok konuşuldu. Maç berabere bitmişti."

 Hayatının en özel maçı

Bosingwa, "Kariyerinde 2 kez  Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ve sayısız başarı var. Hepsi değerlidir ama sana göre en özeli hangisi" şeklindeki bir soru üzerine ise şunları söyledi:

"Chelsea'yle kazandığımız Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu. Premier Lig'de çok zor zamanlar geçiriyorduk. Hocamız değişmişti. Çok tecrübeli olmayan bir teknik adamla çalışıyorduk. Napoli'ye deplasmanda 3-1 kaybetmiştik. Rövanşında en az 2-0 kazanmamız gerekiyordu. Bunu başardık ve turu atladık. Sonrasında Barcelona ile eşleştik. Herkes bizim eleneceğimizi düşünüyordu. Evimizde 1-0 kazandığımız maçın rövanşında deplasmanda Terry 20. dakikada oyundan atıldı. 70 dakikada 10 kişi oynadığımız maçı 2-2 tamamladık. Finalde Real Madrid'i eleyen Bayern Münih ile oynayacaktık. Maç Almanya'daydı, Münih'teydi. Üstelik onların stadındaydı. Tüm taraftarları ordaydı. Her şey rakipten yanaydı. Böyle bir ortamda kazanılan maç çok anlamlıydı."

Arsenal ile anlaşan Mesut Özil'in mevkisinde dünyanın en iyi futbolcusu olduğunu da söyleyen Bosingwa, "Real Madrid ve Ronaldo için kötü bir değişim. Ronaldo'ya kariyeri boyunca en çok asisti yapan futbolcuydu" dedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz