Futbol

Bruma'nın yerine Quaresma

19 Şubat 2014 Çarşamba 17:14 - Son Güncelleme 19 Şubat 2014 Çarşamba 17:27

Bruma'nın sakatlanmasıyla birlikte o bölgedeki boşluk Quaresma ile dolacak.

Galatasaray'ın Sporting Lizbon'dan transfer ettiği Wilfred Bruma, Tokatspor ile oynanan maçta sakatlanmış ve sezenu kapatmıştı. Bu sakatlıkla oldukça büyük hayal kırıklığı yaşayan Portekiz Milli Takımı, alternatif arayışlarına da hemen başladı. Teknik direktör Paolo Bento ise bu boşluğu doldurmak için fazla uzaklara gitmedi.

Bruma'nın yerine o

Beşiktaş'ın Inter'den 7.3 milyon Avro'ya transfer ettiği ve kadrosundan bedavaya gönderdiği Ricardo Quaresma, Al-Ahli macerasından sonra yeniden Porto'ya dönmüştü. Beşiktaşlı taraftarların sevgilisi haline gelen Quaresma'nın yeniden siyah beyazlı formayı giyeceği konuşulduğu sıralarda Portekizli futbolcu ülkesine gitme kararı verdi.

Porto'da futbol hayatını sürdüren Ricardo Quaresma, Portekiz Milli Takımı teknik Direktörü Paolo Bento tarafından hazırlık maçı aday kadrosuna çağrılıyor. Galatasaray'da oynayan Bruma'nın sakatlanması ve sezonu kapatmasıyla birlikte alternatif oyuncu arayışına giren Bento, Quaresma'nın eski günlerine dönüş sinyali vermesiyle yıldız oyuncuya şans tanıma kararı aldı. Devre arasında Porto'ya transfer olan Ricardo Quaresma, yeni takımıyla çıktığı 8 maçta 3 gol 1 asistlik performans yakaladı.

Milli formaya dönüş

Son olarak Türkiye-Portekiz hazırlık maçında milli formayı giyen ve 1,5 yıldır Portekiz Milli Takımı'na giremeyen Quaresma'ya büyük bir şans doğuyor. Bruma'nın sakatlığıyla milli formaya kavuşan Quaresma eğer istenen performansı ortaya koyarsa Dünya Kupası vizesi de alabilir.

Bu arada Fenerbahçe'den Raul Meireles ve Bruno Alves ile Beşiktaş'ın gol makinesi Hugo Almeida da Portekiz Milli Takımı aday kadrosuna devat edilecek. Manuel Fernandes ise hem ahzırlık maçları hem de DÜnya Kupası hayaline yine veda edecek. (Eurosport)

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz