Futbol

"Bu futbolla Avrupa şampiyonluğuna..."

17 Şubat 2018 Cumartesi 23:06 - Son Güncelleme 17 Şubat 2018 Cumartesi 23:36

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta Medipol Başakşehir'i yendikleri maçtaki futbolu sürdürmeleri durumunda, ileride Avrupa şampiyonluğuna kadar gidebileceklerini savundu.

Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Aytemiz Alanyaspor'u 3-0 yendiği karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Kocaman, galibiyete rağmen özellikle ilk yarıda ortaya koydukları oyunu eleştirdi.

Takımını galibiyetten dolayı kutlayan Kocaman, şöyle konuştu:

"Haftalar azaldı. İçerideki puan grafiğimiz standardımızın altında. Mutlak kazanmalıydık ve takımım bunu başardı. Medipol Başakşehir maçında oynadığımız futbolun biraz etrafında dolaşarak, neyi yaptığını bilen bir takım olup bunu da ufak tefek geliştirirsek hiç kuşku yok bu takım Avrupa şampiyonluğuna kadar gider. Bunu UEFA Şampiyonlar Ligi için söylemiyorum ama bu takım Avrupa şampiyonluğuna kadar gider."

Aytemiz Alanyaspor'un toparlanma sürecinde olan bir ekip olduğunu vurgulayan Kocaman, "Normal şartlarda ilk yarıda Alanyaspor'un içeriye 3-1 önde girmesi lazımdı. Bu oyuna doğru gidersek 3-4 maç farklı skorlar olabilir, 3-4 maçta da 'çok iyi oynadık ama kaybettik' haline döneriz. Şampiyonluk rüya olur. İlk yarı dağınıktık. Rakibi fazla baskı altına alamadık. Hep oyunun içindeydiler. İkinci yarı bunu düzelttik biraz daha." diye konuştu.

Taraftara övgü

Tribünleri dolduran sarı-lacivertli taraftarları öven Kocaman, "Bu takımın tek ve en büyük gücü taraftarıdır. Pek çok şampiyonluk aldı Fenerbahçe bu taraftarla. Tribünlerde tekrar şampiyonluk seslerini duymak hepimiz için itici güç oluyor. İlk yarıdaki oyunumuz tabiri caizse Rus ruleti gibiydi. O kurşunun kime geleceği belli değil. Şampiyonluk isteyen takımların kafasında bu oyun olmamalı. Bu oyunla rakipleri bükemeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz