Futbol

"Bu sezon Başakşehir için yorgun bir sezondu"

12 Mart 2021 Cuma 22:30 - Son Güncelleme 12 Mart 2021 Cuma 22:37  |  Kaynak : AA

Süper Lig'in 30. haftasında Beşiktaş'a 3-2 mağlup olan Medipol Başakşehir'de teknik direktör Aykut Kocaman, düşme hattından uzaklaşmanın en büyük amaçları olduğunu söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kocaman, "Bu işin ana problemlerinden birisi, istediğini elde etmiş, üst seviyedeki pozisyonu yakalamış oyuncu grubu. Bu sezon Başakşehir için yorgun bir sezondu. Yorgunluktan sonra düşüşle beraber yaşanan en büyük problem buydu. Aşağılardaki yakışmayan durumdan öne çıkarak konforlu bölgeye geçmek en büyük arzumuz." diye konuştu.

Medipol Başakşehir'in oyun genetiğini yeniden yakalaması gerektiğini kaydeden Kocaman, "Birkaç maç sonra konforlu bölgeye çıkmak istiyoruz. Bu takımın bir oyun genetiği vardı. Tekrar o genetiği yakalamak, oraya gitmek, ne yaptığını bilen, rakibin pozisyon alışına göre pozisyon değiştiren bir takım haline gelmek istiyoruz. Bunu uygulayabilecek oyuncularla birlikte olmak zaman alacak. Bu sene alışık olunmayan durumdan konforlu bölgeye geçerek çıkarız. Ancak Başakşehir de tutkulu ve uyumlu takımı yakalamak için en ideal yer. Beşiktaş bunu başarmış görünüyor ve bu anlamda kendilerini tebrik etmek isterim." değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaş'ın yükselen bir grafiğinin olduğunu anlatan Kocaman, şöyle devam etti:

"Takımların genel durumlarına bakıldığı zaman Beşiktaş'ın şu andaki durumuyla bir adım önde olduğunu gözlemliyordum. Oyuncular son derece uyumlu, tutkulu ve odaklanmış görünüyorlar. Saha içi davranışları onları öne çıkaran ana faktör olarak görünüyordu. Teknik direktörlükte bütün olay da bu havayı yakalayabilmek. Rakibi karşılama durumuyla, bizim sonraki kontrol halimiz arasında olumsuz bir durum oluştu. Çok tutucu kaldık topun arkasında kalma açısından. Bununla beraber maçın başlarında hızlı olumlu atak yapınca, oyuncu grubumuz daha fazla bekle ve hızlı atak yap tarafına döndü. Topun kontrolü, süresi ve kalitesiyle ilgili ilk yarıda herhangi bir baskımız olmadı."

Aykut Kocaman, Beşiktaş'ın ilk yarıda oyunu kontrol ettiğine değinerek, "Plansız, zorlama hızlı ataklarla takımın boyu, mesafesi artmaya başladı. Rakip topu kapınca da topun peşinde koşma haline büründü. İkinci yarıya başlarken bunu düzeltmemiz gerekiyordu. Rakibin attığı ilk gol ve bizim attığımız ikinci gol maçta garip gollerdi. Vuruş açısından garipti. Öz güven artırma konusunda beraberliği yakalamamız biraz olumlu hava kattı takıma. Yediğimiz ikinci gol, hallettiğimizi sandığımız yerden geldi. Savunmada bu önlemi almamıza rağmen bu gol geldi. 2-2'yi yakalamak bizi yine oyunda tuttu. Beşiktaş'ın oyundaki gücünün ve etkinliğinin azalmaya başladığı dakikalarda, tüm savunma kendi pozisyonunu korurken Beşiktaş'ın üçüncü golü geldi ve istemediğimiz bir skorla karşı karşıya kaldık." ifadelerini kullandı. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz