Futbol

"Bu sonuç mağlubiyetten iyidir, beni asıl üzen şey..."

25 Ekim 2015 Pazar 22:54 - Son Güncelleme 26 Ekim 2015 Pazartesi 00:16

G.Saray Teknik Direktörü Hamzaoğlu, derbinin ardından açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Fenerbahçe karşısında geriden gelip 1-1 berabere kaldıkları derbi maçta aldıkları 1 puanın hiç yoktan iyi olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hamza Hamzaoğlu, her maçı kazanmak için sahaya çıktıklarını belirterek, "Hiçbir maçı beraberlik için oynamayız. Geriden gelip 1-1 beraberlikle tamamladık. Şükürler olsun diyoruz. En azından mağlubiyetten iyidir. Beni asıl üzen şey, istediğimiz oyunu sahaya yansıtamamamız" diye konuştu.

Yıldırım'ın "Kadıköy'de ayakları titreyecek" sözleri için ne dedi?

Hamzaoğlu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, "Kadıköy'de ayakları titreyecek" şeklindeki sözleri hatırlatılıp, bunun kendilerine etkisi olup olmadığı şeklindeki soru üzerine, "Bizim öyle öyle bir konumuz olmadı" cevabını verdi.

Hamza Hamzaoğlu, "Bugün oyunu oturtamadık. Rakip sahada oynadık ve baskılı başladılar. Bunların da etkisi oldu. Bir türlü düzeni tutturamadık. Gol de yedik. İkinci yarıda biraz toparlandık ama yetmedi" değerlendirmesinde bulundu.

Sakatlanan Carole'un yerine oyuna dahil olan Olcan Adın'ın beraberlik gölünü atan isim olduğunu hatırlatan sarı-kırmızılı teknik adam "Olcan zaten hazır durumdaydı. Önce oyuna Semih Kaya'yı alıp, o mevkiye Hakan Balta'yı kaydırmayı düşündüm. Sonrasında ise hücumcu bir sol bek olarak Olcan'ı tercih ettim. Demek ki doğru yapmışız. Her şeye rağmen, istediğimiz oyunu oynayamasak da teslim olmadan son ana kadar, önce beraberliği sonra da galibiyeti kovaladıkları için oyuncularımı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Sarı-kırızılı teknik adam, Lionel Carol'un arka adalesinde bir problem olduğunu aktararak, "Kesin durumu yarın belli olacak. Çok ciddi olduğunu ise zannetmiyorum" ifadelerini kullandı.

16 yıllık galibiyet hasreti

Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'ın 16 yıla yakın bir süredir Kadıköy'de kazanamamasıyla ilgili olarak, "Bundan daha önemli şeyler var" dedi.

Fenerbahçe'ye karşı deplasmandaki galibiyet hasretini bugün sona erdirmek istediklerini ancak başaramadıklarını aktaran sarı-kırmızılı teknik adam, "Bu durum şampiyonluktan daha önemli değil. Ayrı bir kriter veya yarışma alanı açacak olursak belki önemli olabilir ancak şu an için büyük bir önemi yok" şeklinde konuştu.

Geride tamamladıkları ilk yarı sonunda soyunma odasındaki konuşmalarını paylaşan Hamzaoğlu, "Daha cesaretli oynamamız gerektiğini konuştuk. 'Çekinmenin bir anlamı yok. Yenilirsek bu ilk kez olmayacak' dedik. Rakip alanda ve daha yakın oynamamız gerektiğini konuştuk. Mesafelerimiz açıldı ve basit top kayıpları yaptık ki bu durum takımımıza yakışmıyor. İlk yarıda kendimiz gibi oynayamadık. İyi taraflarımızı ön palana çıkarmamız gerekirdi ama başaramadık" değerlendirmesinde bulundu.

"Podolski daha iyisini yapabilirdi"

Hamzaoğlu, Podolski'nin derbi maçtaki performansıyla ilgili bir soru üzerine, "Belki Benfica maçındaki aşırı performansının yorgunluğu hala devam ediyordu ama bugün onun oyunundan ben de memnun değildim. Daha iyisini yapabilirdi. Onun kanadından daha etkili olmamız gerekirdi. Ancak takımın geneli, özellikle ilk yarıda beklediğimiz oyunu ortaya koyamadı" ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı çalıştırıcı, Fenerbahçe'nin ilk golündeki ofsayt tartışmasının aktarılması üzerine, görüntüyü izlemediğini dile getirdi.

Derbiye yedek başlayan Burak Yılmaz'ın durumuyla ilgili de bilgi veren Hamzaoğlu, "Onu birden bire 90 dakika sahaya sürüp, aşırı yüklenmek istemedik. İyileşmesi için biraz zaman tanıdık. Bugün de oynadı ve problem yaşamadı. Artık önümüzdeki maça kendisini hazırlayabiliriz" diyerek sözlerini tamamladı.

Bu arada pazartesi gününü izinli geçirecek sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'in 10. haftasındaki Eskişehirspor maçı hazırlıklarına 27 Ekim Salı günü başlayacak.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz