Futbol

Bülent Korkmaz: Sonunda kazanmak önemliydi

06 Temmuz 2020 Pazartesi 00:22 - Son Güncelleme 06 Temmuz 2020 Pazartesi 00:29

Konyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Çaykur Rizespor galibiyetinin ardından kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.


Konyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, 1-0 kazandıkları Çaykur Rizespor maçına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Maçı kazandıkları için mutlu olduklarını ifade eden Bülent Korkmaz, “Öncelikle kazandığımız için tabii ki mutluyuz. Çok önemli bir 3 puan da son ana kadar o mücadeleyi gösterdik. Gol atma gücünü gösterdik oyun olarak da aslında bu kadar çok kapanıp kontra atağa çıkacaklarını biliyorduk. Hızlı hücumla alanları çok iyi kapattılar, biz de çok hareketli olmamıza rağmen girdiğimiz gol pozisyonlarında ceza sahası içinde yoğunlaşamadık. Geldiğimiz günden beri bunun üzerinde çok duruyoruz. Bu maç bu kadar yoğunlaşamadık ama sonunda kazanmak önemliydi. Oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi.

Ünal Karaman: Bazen hatalar pahalıya mal oluyor

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ünal Karaman ise son dakikada kaybetmenin üzücü olduğunu belirterek, ''Öncelikle bu dakikada kaybetmek bizim adımıza üzücü. Pozisyonun penaltı olarak değerlendirilmesi de bizim acımızdan üzücü. Genelde bir iki basit hatanın dışında takım savunmasında iyi olduğumuz müsabakaydı. Bazen bu hatalar pahalıya mal oluyor. Özellikle böyle bu dakika içerisinde olması bugün verilen mücadelenin gösterilen emeğin puanla taçlanmasını sağlayacaktı. Onun adına üzgünüm'' dedi.

Penaltı pozisyonuna da değinen Karaman, şunları söyledi:

''Normal kurallara göre bu pozisyona penaltı diyebilirsiniz ama biz kural koyuculara da müdahil olmalıyız. Belki UEFA ve FIFA'ya o anlamda birazda futbolun ruhuna, futbolun özüne uygun pozisyon, eskiden derdik; topun ele gitmesi değil, elin topa gitmesi diye. Çünkü ceza sahasında içinde insanlar koşarken, oyuncu koşerken, kademe yaparken sadece benim için diye demiyorum, bütün takımlar için söylüyorum. Çünkü bütün takımların canı yanıyor. Daha koşarken oyuncu eline arkaya bağlayarak gidiyor. Bu insan doğasına, fizik doğasına, oyun doğasına ayrıdır. Belki bunlarda düzenlemeye gidebilirler. İllaki kural koyuculardan bunu beklememek lazım. Bu konuda biraz daha hassas olunabilir. Şahsen ben başka maçları izlerken de bu pozisyonlardan rahatsızlık duyuyorum. Ben bugün canım yandığı için bunu söylemiyorum.''

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz