Futbol

Bülent Uygun'dan TRT SPOR'a özel açıklamalar

26 Mart 2021 Cuma 19:12 - Son Güncelleme 26 Mart 2021 Cuma 19:23  |  Kaynak : TRT SPOR

Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Bülent Uygun, TRT SPOR'a özel açıklamalarda bulundu.

Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'u çalıştıran deneyimli teknik adam Bülent Uygun, takımının kamp yaptığı otelde TRT SPOR muhabiri Yasin Dallı'nın sorularını yanıtladı.

Sözlerine milli takımın başarılı performansını tebrik ederek başlayan Uygun, "Milli takımımızın her biri çok özel ve yetenekli futbolculardan kurulu, bunları iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Dünya Şampiyonası'nda bizim ilk 4'e girecek potansiyelimiz olduğunu görüyorum. Bu Dünya Kupası'nda da artık bu süreci göstermemiz önemli. O yüzden de Norveç maçı çok kritik. Çok zor bir maç ama doğru bir stratejiyle oradan da istediğimiz bir sonuçla geldiğimizde bu gruptan lider olarak çıkacağımızı düşünüyorum." dedi.

"Burak frikiği attığında, uzaydan bile vursa gol olurdu"

Milli takımımızın kaptanı ve golcüsü Burak Yılmaz'ın performansını da değerlendiren Uygun, "Burak'ı ilk keşfettiğimde 16 yaşlarındaydı. Burak çok farklı bir futbolcu. Babası da çok önemli bir teknik direktördür. Dedim ki Avrupa'da zaten oynayacak. Ajax ve birçok önemli takımdan teklifler gelmişti. Babası Burak ülkemizde olsun  gurbet çekmesin diye teklifleri kabul etmemişti. Kaliteli bir duruşu olan, futbol stiliyle çok farklı bir yapıya bürünmüş bir golcü Burak. Yaşı itibarı ile gelişimini durduran değil, daha da gelişmeye çalışan bir futbolcu olmuş. Burak frikiği attığında, uzaydan vursa bile gol olurdu. O kadar kendine inanmış, gol olacağını hissetmiş. O da bizim için mutluluk verici." ifadelerini kullandı.

"Bütün futbolcuların önce kalbine dokunduk"

Rizespor'un başına geçtiklerinde ilk olarak bütün futbolcuların kalplerine dokunduklarını belirten Uygun, "Sezon başındaki Tomas hocama da teşekkür etmek lazım. Çok iyi bir kadromuz var. Tomas hocam da iyi futbol oynattı ancak şans da yanınızda olmalı. Şanssızlıklar sonrası Sumudica hoca ile olan süreçte yaşananları anlatmaya gerek yok. Rizespor olumsuz gidişatla bir girdaba sürüklenmişti. Bütün futbolcuların önce kalbine dokunduk. Hem psikolojik destek vererek hem de yürekleriyle oynamaları gerektiklerini anlatan bir süreç yaşadık. Hatay gibi ligimizin önemli hücum gücüne sahip bir takımı kendi sahamızda iyi futbolla yenmek bize güven aşıladı. Sonrasında Galatasaray maçında rakibimize göre bir taktik değiştirdik. Geçiş oyunlarımızdaki sıkıntıları ortadan kaldırmak için yaptığımız antrenmanlarla, oynadığımız oyun, attığımız goller ve uyguladığımız taktik bize galibiyeti getirdi. Kendimizi geliştirmemiz gereken çok şey olduğu bir ortamda bu iki galibiyetle biraz daha moral bulduk. Ligimizin güçlü ekiplerinden Karagümrük karşısında da kazanmak için sahaya çıkacağız." şeklinde konuştu.

"41 puanı bulan rahata erecek gibi"

Ligin alt sıralarındaki her takımın puan olarak birbirine yakın olduğundan bahseden Rizespor'un teknik adamı, "41 puanı bulan rahata erecek gibi bir imaj var. Her maçta kazanılması gereken süreç geçiriyoruz. Her oynadığımız maçtan puanlarımızı alarak daha güzel günlere gidebilmek amacımız. Türk futbolunda yeni bir sistem ve ekol yaratılmaya başlandı. Taktiksel savaş ve sistemlerin mücadelesi şeklinde geçiyor maçlar. O yüzden de zor maçlar bizi bekliyor." dedi.

Son olarak Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe'deki yeni görevi hakkında konuşan Uygun, sözlerini şöyle noktaladı:
"Fenerbahçe'de Takımın 20 transferinde de Emre Belözoğlu imzası var. O yüzden takımın başına Emre'nin gelmesi de doğru bir karar. Ben de aynı yoldan geldim. Sivasspor'da sportif direktörlükten sonra teknik direktör oldum. Başarılı bir başlangıç yapınca teknik direktörlüğe tamamen geçiş yaptım. Emre Belözoğlu'nu zorlu bir süreç bekliyor. İnşallah Emre kardeşimize de hayırlı uğurlu olsun. Yeni görevinde başarılar diliyorum." 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz