Futbol

"Bundan sonra bütün hakemlerle konuşacağım"

08 Şubat 2015 Pazar 00:03 - Son Güncelleme 08 Şubat 2015 Pazar 01:27

Hakemi aramasıyla ilgili eleştirilere çok konuşulacak bir cevap verdi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile oynadıkları maçtan önce karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım'ı aramasıyla ilgili olarak, "Art niyet olmadıktan sonra hakem ile kulüp başkanın konuşmasının ne gibi bir sakıncası olabilir? Bundan sonra da bütün hakemlerle konuşacağım" dedi.

Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ve 0-0 biten maçın hakemi Bülent Yıldırım ile yaptığı görüşmeyle ilgili NTVSpor'a açıklamada bulundu.

"Bunu, ben açıklamasaydım kimsenin haberi olmayacaktı"

Karşılaşmadan önce Yıldırım'ı telefonla aradığını ve iyi niyetli bir görüşme yaptığını dile getiren Hacıosmanoğlu, şunları kaydetti:

"Bunu, ben açıklamasaydım kimsenin haberi olmayacaktı. Ben daha önce federasyon başkanını da Merkez Hakem Kurulu Başkanını da aradım. Ligin 16 maçında 15 puanımız hakem hatalarıyla gitti. İnsanlarda biraz vicdan varsa oturup düşünmeleri lazım. Biz 30-40 milyon avroya yakın bir yatırım yaptık. Hakem hatalarıyla 16 maçta kaybettiğimiz 15 puanın yarısını verseniz Trabzonspor ligin iddialı takımlarından biri olur. Federasyonun görevi eğer üç takımı yarıştırmak ve bir yere taşımaksa diğer takımlar figüran ise biz o zaman neden yatırım yapalım?"

"Bundan sonra da iyi niyet ve samimi bir şekilde..."

"Art niyet olmadıktan sonra hakem ile kulüp başkanın konuşmasının ne gibi bir sakıncası olabilir?" diye soran Hacıosmanoğlu, bundan sonra da iyi niyet ve samimi bir şekilde hakemlerle konuşmaya devam edeceğini söyledi.

Hacıosmanoğlu, "Bu bir oyun, topla oynanan bir oyun olarak görüyoruz. Biz bunu böyle görürsek; insanların birbirleriyle konuşmaması sıkıntı yaratıyor. Bugün bir başkanın hakemle konuşması, hakemin de başkanla konuşabilmesi lazım. Ama bunu yürekten, açık ve samimi bir şekilde konuşması lazım. Kapıların arkasında herkes konuşuyor. Kimin, kiminle nasıl konuştuğu önemli. Bütün tapeleri alırsanız, hakemlerin nasıl bir yere gönderildiği kapı arkasında oluyor. Hakem arkadaşlarımızla konuşmayacağız da kiminle konuşacağız? Ben bundan sonra bütün hakem arkadaşlarla konuşacağım. Konuşmanın içeriği önemli" dedi.

"Trabzonspor camiasında Yıldırım'a büyük tepki var"

"Trabzonspor camiasında Bülent Yıldırım'a büyük bir tepki var" diyen Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle Fenerbahçe maçlarında takım kazanamıyor, bir Eskişehirspor maçında hatalı olduğu söyleniyor, ondan 2 maç önce Karabük-Fenerbahçe maçında Selçuk'a 13. dakikada kırmızı kart göstermedi ve '2011'de şampiyonluğu etkiledi' diye tepki var. 'Biz de bununla ilgili konuşmuyoruz' diye tepki görüyoruz." 

"Bülent Yıldırım ile daha önce de konuştum"

Hacıosmanoğlu, geçen sene tatil edilen karşılaşma ile ilgili de hakem Bülent Yıldırım ile konuştuğunu ifade etti. Trabzonspor Başkanı, o konuşmaya ilişkin olarak ise şunları söyledi:

"Geçen sene tatil ettiği maçtan sonra da soyunma odasına gittim ve Bülent Yıldırım'la konuştum. Aynen şunları söyledim; 'Hocam maçtan sonra doğru yorum yapanlar var. Bunu şova dönüştürenler var. Allah sizlere bu maçtan sonra, art niyetli yorum yapanlara, yorum yapma fırsatı vermesin. Benim tek temennim, sahada iki takımın 11 oyuncusu oynuyor. Kim hakediyorsa, kim terini daha çok akıtıyorsa, mücadele ediyorsa o kazansın. Maçtan sonra hakem konuşulmasın futbol konuşulsun. Allah yardımcın olsun' dedim. Onlar da teşekkür etti. Sonra da odadan çıktım. Maçı tatil ettikten sonra da içeriye girdim. Üzüntülerimi belirttim. Trabzonspor Başkanı olarak ben de bunu kabul edemediğimi söyledim. O da bana, 'Başkanım isterseniz maça da çıkarım. Ama bu Trabzonspor için daha kötü olur. O yüzden maçı tatil ettim' dedi. Ben de teşekkür ettim kendisine..."

 "Bu maçta hakem dürüst bir şekilde maçı yönetti, onların işine gelmedi"

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Mahmut Uslu'nun, Bülent Yıldırım ile ilgili eleştirilerini de değerlendiren Hacıosmanoğlu, "Bu maçta hakem dürüst bir şekilde maçı yönetti, onların işine gelmedi. Onların lehine yönetmiş olsaydı işlerine gelirdi. Fenerbahçeli yöneticilere tavsiyem; konuşmaya, açıklama yapmaya zahmet etmesinler. Onların adına zaten Türkiye Futbol Federasyonu konuşuyor ve gereğini yapıyor. Onlar, Fenerbahçe bildiri yaptıktan sonra harekete geçtiler ve beni bir günde 4 defa PFDK'ya sevk ettiler" ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçeli yöneticiler niye ağlıyorlar?"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Hacıosmanoğlu, Fenerbahçeli yöneticilerin hakem hakkındaki tepkileri hakkında da "Fenerbahçeli yöneticiler ağlıyorlar, niye ağlıyorlar? Hakem her maçta olduğu gibi onların lehine karar vermediği için ağlıyorlar. Haksız kararla maç kazanmadıkları için ağlıyorlar. Ben 'Egemen'e niye kırmızı kart göstermediler' diyor muyum? Hata olabilir?" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz