Futbol

Burak Elmas'tan Ghezzal açıklaması

19 Temmuz 2021 Pazartesi 17:13 - Son Güncelleme 19 Temmuz 2021 Pazartesi 17:57  |  Kaynak : TRT SPOR

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, "Centilmenlik iki taraflı olur, arzu edenler davranışıyla bunu göstermeli. Başka bir takımın ricasıyla hiçbir transferden vazgeçmedik. Rachid Ghezzal ile görüşmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı kulübün Başkanı Burak Elmas, Galatasaray ile Beşiktaş arasında gidip gelen Ghezzal transferiyle ilgili, "Ghezzal ile görüştük ama biten bir şey yok. İstediğimiz her oyuncuyla nezaket çerçevesinde görüşmeye devam ederiz" dedi.

Başkan Elmas ayrıca, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile 3 yıllık sözleşme imzalandığını da duyurdu.

Burak Elmas'ın açıklamalarından satır başları:

"Toplantıyı yapmayı ben arzu ettim. Toplam 19 iş günü geçti. Bizden beklentilerin ne olduğunun farkındayız. 100 gün hedefimiz doğrultusunda ekip arkadaşlarımızla çalışıyoruz."

"Göreve geldikten sonra 100 gün hedefimiz doğrultusunda ekibimle birlikte ciddi şekilde çalışmaya başladık. Göreve geldiğimiz ilk anda tespitler yapmamız gerekiyordu. Bilmediğimiz detaylar da vardı. Nakit akışı, kontratlar gibi. İlk önce borçsuzluk kağıdı almamız gerekiyordu. Bu kağıdı UEFA'dan almak için yaklaşık 75 milyon TL ödeme yaptık, 80 milyon TL'lik ödemenin de vadesini yeniden yapılandırarak bu kağıdı aldık."

"İki konuda ciddi şekilde tenkit ediliyoruz. Bir tanesi 10 gün içerisinde transferleri bitireceğimize dair verdiğim demeç. Bu konuda eleştirileri son derece haklı buluyorum fakat bu süreçte gelişenleri de anlatmak istiyorum."

"Transfer yapmamız için borçsuzluk kağıdı almamız gerekiyordu. 80 milyon TL ödeyerek bu borçsuzluk kağıdını aldık."

"Federasyonun tanıdığı limit, bizim bankalara taahhüt ettiğimiz futbol ailesinin bütçelerinin üzerinde. Futbol ailesinin mevcut değeri 590 milyon TL. TFF'nin bize verdiği harcama limiti 547 milyon TL."

"Bu dönemin şöyle bir farkı var. Ayrı bir Florya ve kulüp merkezi yok. Hocamızla beraber birlikte çalışıyoruz. Bizler günü kurtarmanın peşinde değiliz. 1996 - 2000 döneminde olduğu gibi Galatasaray'ın geleceğini yaratmak istiyoruz."

"Galatasaray tarihinin belki de en önemli sponsorluk sözleşmelerinden birini yakında imzalayacağız."

"Hocamızla önce gönülden anlaşarak bir mukavele yaptık. Transferleri bütçemiz dahilinde alıyoruz, bütçeye göre kararlar veriyoruz. Hocamızla konuşup bugünü kurtarmak için değil, geleceği kurma hedefindeyiz."

 "Bugün mutlu olmak adına, Galatasaray'ın geleceğini tehlikeye atacak kararlar vermeyeceğiz. Bu konuda cesur olacağız."

"Hocamız, PSV maçını haklı olarak çok iyi oyuncularla oynamak istiyor. Galatasaray için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. 10 gün söyleminden dolayı bir üzüntü yarattıysam, tüm Galatasaraylılardan özür diliyorum."

"Bugün yaklaşık 30 milyon TL nakdimiz, bloke vaziyette. Sayın bakan ile görüşüp çözmek için uğraşlarımızı sürdürüyoruz."

"Galatasaray'ın konularının dışarıda çok fazla tartışılmaması gerekiyor. Eleştirilere karşılık önerilerini de bizlere sunmalarını bekliyoruz."

"Ben mazbatamı alır almaz, tüm diğer başkan adaylarına birer teşekkür mektubu yazdım. Bayramdan sonra da onları davet edip projelerinden faydalanmak istiyoruz."

"Galatasaray içinde sosyal medya konusunda ciddi bir bilgi akışı var. Hocamızla da görüştük, buna bir son vereceğiz. Galatasaray'ın mahremi sosyal medyada bu kadar konuşulmamalı."

"Galatasaray'ı, sosyal medyada yaratılan veya yaratılmaya çalışılan algılarla yönetmeyeceğiz."

"Sorunları biliyoruz, biraz daha uzun sürebilir ama bunları çözmek için yola çıktık. Sorunların çözümüne katkıda bulunacak tüm Galatasaraylılara kapımız açık."

"Camiamızdan sabır istiyoruz"

"Tüm Galatasaraylılar, ciddi bir değişim başladığını fark etmişlerdir. Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız daha çok geri planda kalmayı, markanın, oyuncuların ve teknik ekibin ön planda olmasını istiyoruz."

"Camiamızdan sadece biraz sabır, önemli konularda destek ve eleştirileri de bize iletmelerini istiyoruz."

"Galatasaray, öncülük ettiği tüm alanlarda cesur olduğu ve doğruları söylediği için öncülük etmiştir."

"Oğulcan konusu, kasıtlı geciktirilen bir lisans olayıdır. Bunu, sonunda alacağımızı biliyoruz ama Oğulcan için üzülüyorum, formdayken oynayamıyor."

"Bizim mücadelemiz kişilerle değil, sistemle."

"Galatasaray'ın kaybedecek bir günü bile yok... Hocamız ile bizim kendi dönemimiz boyunca sürecek 3 yıllık bir sözleşme yaptık. Daha sonra hepsini açıklayacağız."

Ghezzal açıklaması: Evet görüşüyoruz

"Rachid Ghezzal ile görüştük. İstediğimiz her oyuncuyla görüşmeye devam ederiz."

"Hocamızın oyuncuyu istemesi, oyuncunun Galatasaray'da oynamaya uygun olması önemli kriterler. Görüştüğümüz birçok oyuncu var. En iyilerini kadroya katmak için çalışıyoruz."

 "Kendi içimizde de bazı dengeleri çözmemiz gerekiyor, lisans sorunları için. Çok ciddi dengeleri hesaplayarak kararlar alıyoruz. Hocamızla geleceğe dönük kararlarımız var. Galatasaray'ın geleceğini kişilere göre değil bir sisteme göre oluşturmaya çalışıyoruz."

"PSV maçının kadrosuna şu aşamada iki sürpriz futbolcu eklenmeyecek. İstediğimiz maliyetlerde şu anda Galatasaray'ın menfaatleri doğrultusunda bir futbolcu ile anlaşamadık. Dolayısıyla PSV maçını bu kadromuz ile oynayacağız."

"Gedson'a büyük bir kulübümüzün yüksek teklifi oldu"

"Gedson'un kulübüyle görüşmeler devam ediyor. Türkiye'den bir büyük kulübümüzün ödeyemeyeceğini düşündüğümüz yüksek bir teklifi oldu. Bunun belgesi var elimizde. Centilmenlik iki taraflı olur, arzu edenler davranışıyla bunu göstermeli."

"Başka bir takımın ricasıyla hiçbir transferden vazgeçmedik. Oyuncunun Galatasaray'da oynamak istemesi, karakterinin buraya uygun olması gibi faktörler var. Galatasaray, başka bir takımın ricasıyla hiçbir oyuncudan vazgeçmez."

"Stanciu için Slavia Başkanıyla görüşme oldu. Hocamızla da görüştük, transferleri menajer üzerinden yapmak yerine kulüp başkanlarını aramayı tercih ediyorum. Diğer türlü laf kalabalığı oluyor. Menajer savaşlarını engellemek için lisanımız var kendimiz arıyoruz."

"Alioski, van Aanholt ve Kurzawa ile transfer için görüştük. Birisi için bu daha yakın diyemem."

"Takımdan ayrılmasına mecbur olduğumuz futbolcular ile başkan olarak bire bir ben görüştüm ve kararımızı tebliğ ettim"

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz