Futbol

Burak Yılmaz veda etti

15 Şubat 2016 Pazartesi 18:38 - Son Güncelleme 15 Şubat 2016 Pazartesi 17:37

Burak Yılmaz, takımının kampına katılmak için Dubai'ye gitti.

Galatasaray'dan Çin ekibi Beijing Guoan'a transfer olan yıldız futbolcu Burak Yılmaz, takımının kampına katılmak için Dubai'ye gitti.

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'nden özel bir uçakla Dubai'ye hareket eden Burak Yılmaz, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Beijing Guoan'a transferinin hayırlı olmasını dileyen Burak, farklı duygular içinde bulunduğunu kaydederek, "Hem çok üzüntülü hem de çok mutluyum. Çok güzel şeyler yaşadığım, kendimi çok bağlı ve ait hissettiğim bir yer Galatasaray. Şimdi yeni bir macera ve başlangıç olacak. Orada Allah izin verirse güzel şeyler yaşayacağımı, yeni bir hikayenin başlayacağını düşünüyorum" dedi.

Çin ekibine transferiyle ilgili süreci anlatan başarılı oyuncu, "Transfer iki tarafın da istemesiyle olacak bir şeydir. Sadece benim veya kulübün istemesiyle olmaz. Eğer süreci soruyorsanız, kulübümün şu anda bulunduğu durumu da düşünerek bu sefer gitmekten yana bir tercih kullandım. Kesinlikle sadece oyuncunun veya kulübün istemesiyle bir transfer gerçekleşmez. Gider ayak kimseyi de zor durumda bırakmak istemiyorum. Bana böyle şeyler yakışmaz" diye konuştu.

Çin futboluyla ilgili fazla bilgi sahibi olmadığına değinen Burak, "Oraya transfer olan oyuncuları ben de basından takip ediyorum. Çok iyi oyucuların gittiği bir yer. Bize de nasip oldu. Gidince her şeyi öğreneceğim" ifadelerini kullandı.

"Taraftarımızı hep güzel anılarla hatırlayacağım"

Burak Yılmaz, son dönemde yaşanan taraftar tepkilerinin Galatasaray'dan ayrılmasında etkili olup olmadığı konusunda, şunları söyledi:

"Taraftarımız her zaman güzel futbol, gol, kazanmak ve kupa ister. Biz de onlara istediklerini vermek için ter döktük. Zaman zaman tepkiler olacaktır. Bana da ne yazık ki çok olmuştur. Bununla oynamaya, baskı altında kendimi daha iyi hissetmeye alıştım. Tabii ki son dönemlerde biraz kırıldığım, üzüldüğüm olmuştu ama gerek Galatasaray taraftarına, gerekse de diğer oynadığım takımların taraftarlarına teşekkür ediyorum. Hepsi bana hakkını helal etsin. Galatasaray taraftarına ayrı bir parantez açmak istiyorum. İyisi, kötüsü, tepkisi, desteği, ben hepsine teşekkür ediyorum. Onları hep güzel anılarla, duygularla hatırlayacağım. Rize'de yüzüme çakmak atıldığında açtıkları pankartla, basında çok eleştirildiğim dönemde bana oldukları destekle hatırlayacağım. Onlar da lütfen beni her zaman, gol attıktan sonra ismimi bağırdıkları anla hatırlasınlar. Onları hiçbir zaman unutmayacağım."

Sarı-kırmızılı taraftarlardan takıma destek olmalarını isteyen yıldız futbolcu, "Şimdi destek, birlik ve beraberlik zamanı. Ben gidiyorum ama geride kalan arkadaşlarım var. Lütfen takımımıza sahip çıkalım. Galatasaray taraftarı zor gününde takımını her zaman ayağa kaldırmıştır. Örneklerini geçmişte hep birlikte gördük. Orada benim kader arkadaşlarım var. Lütfen onlara destek olsunlar, yardım etsinler. Allah izin verirse Lazio maçıyla birlikte Galatasarayımızı tekrar ayağa kaldırsınlar" şeklinde konuştu.

Çin ekibine 8 milyon avro bonservis bedeli karşılığı transfer olduğu ileri sürülen Burak, bu rakamın düşük bulunmasıyla ilgili soruya, "Bonservis konusu benim bileceğim iş değil. O yönetimimizin takdiridir. Ona ben yorum yapamam. Böyle uygun görmüşler, anlaşmışlar. Bonservisimi de kendim belirleyemem" yanıtını verdi.

"Selçuk çok üzüldü"

Burak, aralarında ayrı bir dostluk bulunan Selçuk İnan'ın, takımdan ayrılışıyla ilgili hislerini aktarırken, "Az önce birlikteydik. Konuştuk. Selçuk da çok üzüldü. Neticede kardeşi gidiyor" dedi.

Birbirlerine uzaktan da olsa destek vermeyi sürdüreceklerini anlatan başarılı oyuncu, "Tüm takım arkadaşlarım için geçerli ama Selçuk'la ayrı bir kardeşliğimiz var. O da üzüldü ancak hayatımıza 4 sene böyle devam edeceğiz. Kendisine başarılar diliyorum. Tüm takım arkadaşlarıma da Lazio karşısında başarılar diliyorum. İnanıyorum ki, Lazio'yu eleyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Yeniden Türkiye'ye döndüğünde futbolu Galatasaray'da bırakma ihtimali sorulan Burak, şunları söyledi:

"Galatasaray'ı yuvam olarak görüyorum. Şu anda giderken, içimden bir parçanın eksildiğini hissediyorum. Galatasaray bir oyuncusunu kaybediyor ama çok büyük bir taraftar kazanıyor. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Gitmeden de dönüşü konuşmak olmaz. Dört yıllık bir kontrat imzaladım. Her zaman bana gösterilen güvenin karşılığını vermiş bir insanım ve orada da elimden gelen katkıyı sağlamaya çalışacağım. Tekrar Türkiye'ye gelip Galatasaray formasını giymek benim için bir onur ve gururdur. İnşallah nasip olur ama gitmeden dönmeyi konuşmak istemiyorum."

"Mustafa hocamla uzun bir konuşma yaptık"

Burak Yılmaz, Beijing Guoan'dan transfer teklifi geldiğinde, teknik direktör Mustafa Denizli'yle konuştuğunu anlattı.

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek'le görüşme fırsatı olmadığını ancak Mustafa Denizli ile konuştuğunu aktaran Burak, "Böyle bir teklif geldiğinde yanına gittim. Kendisine çok minnettarım. Bana futbol dışına da çıkarak özel bir konuşma yaptı. Belki çok kısa çalışma imkanım oldu ama çok güzel bir insan kazandım. Türkiye'nin en büyük 3 hocasıyla çalışmak nasip oldu. Mustafa Denizli ile az çalışabildim ama ne olursa olsun üzerinde çok güzel etkiler bıraktığımı düşünüyorum. Onun da bende bıraktığı güzel etkiler gibi. Şu anda zor bir dönemden geçiyoruz ve Mustafa Denizli hep zor dönemlerin hocası olmuştur. Takımımızı buradan da ayağa kaldıracaktır" şeklinde görüş belirtti.

Galatasaray'ın içinde bulunduğu sıkıntılı dönemi aşmasında, sportif başarının etkili olacağını anlatan yıldız oyuncu, "Galatasaray'ın hedeflerinin bitmediğini düşünüyorum. Avrupa ve Türkiye Kupası hedefleri var. Bunlardan birinde ciddi ilerlersek, tekrar kulübün ayağa kalkacağına inanıyorum. Daha aylar öncesi lig, kupa ve TFF Süper Kupa şampiyonluğunu almış bir takımın bu kadar geriye düşme hakkı tabii ki yoktur ama hala önümüzde iki ciddi hedef var. Burada alınacak başarılarla yeniden sportif ve mali olarak ayağa kalkabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

"Takımda golcü çok"

Burak Yılmaz, takımdan ayrılmasının ardından takımın gol sıkıntısı çekeceği yorumlarıyla ilgili olarak, "Takımda golcü çok var. Allah izin verirse Umut da gollerini atacak. Podolski, Sneijder, Selçuk, Yasin, Olcan, Emre var. Benim oynadığım zamanlarda da sıkıntılı maçlar geçiriyorduk. Arkadaşlarımın gereğini yapacaklarını düşünüyorum. Sadece biraz desteğe ve itilmeye ihtiyaçları var. Taraftarımız da Lazio maçıyla birlikte gerekli desteği verecektir" diye konuştu.

Avrupa'da transfer döneminin bitmesinin ardından takımdan ayrılmasına da değinen Burak, "Ne düşündüklerini bilmiyorum. Mutlaka bir plan ve program yapılmıştır. Bunu siz bilmiyorsanız, emin olun ben de bilmiyorum. Mustafa hocamız, 'kendi içimizden yaratmalıyız' diyor. Ben yönetimin ne düşündüğünü değil ama Mustafa hocamızın ne düşündüğünü biliyorum. Takım içinden alternatif oyuncuları oynatmaya çalışacağını söyledi. Öyle de yapacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.

Açıklamalarının ardından basın mensuplarıyla da vedalaşan Burak, el sallayarak görüntü verip, terminale geçti.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz