Futbol

Bursa'dan tepki: Sessiz kalmayacağız

18 Şubat 2016 Perşembe 22:31 - Son Güncelleme 18 Şubat 2016 Perşembe 20:37

Bursaspor Kulübü, Tahkim Kurulu'nun cezayı onamasının ardından açıklama yaptı.

Bursaspor Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından kendilerine verilen cezaların TFF Tahkim Kurulu tarafından onanmasının ardından açıklama yaptı.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Medipol Başakşehir maçından sonra yaşanan süreç, futbolun adalet terazisinin, kefeye Bursaspor konduğunda, eksik tartmayı bir alışkanlık haline getirdiği hususunda sadece Bursa'da değil, Türk futbol kamuoyunda bir kanaatin oluşmasına yol açmıştır. Oyun adil oynandığında, kararlar eşit ve objektif verildiğinde neleri başarabileceğimizi bundan 6 yıl önce Türk futbol kamuoyuna göstermiş olan bu büyük camianın, her türlü zorlamaya ve haksız uygulamaya rağmen mücadelesini dürüstlükten ve fair play anlayışından taviz vermeden, sadece rakiplerle değil haksızlıklarla da sürdürmeye mecbur olduğu bir kez daha gözler önüne serilmiştir" denildi.

Açıklamada, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'yle yapılacak karşılaşmanın seyircisiz oynanacağı hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:

"Fenerbahçe mücadelesinden sonra, lig sonuna dek oynayacağımız bütün karşılaşmalarda, benzer olaylarla benzer cezalar alma ihtimali çok güçlü şekilde ortaya çıktığından, koz vermemek ve kulübümüzün hem sportif hem de mali açıdan daha büyük sıkıntılar yaşamasını engellemek, bütün Bursasporluların inisiyatifindedir. Kulüp olarak zorlu bir süreçten geçtiğimizin farkında olan taraftarımızın, saha içinde ve dışında yaşadığımız mağduriyetlere en etkin ve çarpıcı cevabı saha içinde takımımızın vermesi için sadece ve sadece futbolcularımızı motive etmelerinin gerekli olduğu net bir şekilde görülmektedir."

Açıklamada ayrıca, "Büyük Bursaspor taraftarına bu konuyla ilgili sözümüz, 'kimsenin ekmeğine yağ sürmeyelim' olacaktır. Bursaspor camiası, kendisine reva görülen bu haksızlıklara elbette ilelebet sessiz kalmayacaktır. Bize yapıldığını düşündüğümüz haksızlıkların hesabını hukuk çerçevesi içinde sormak, başta yönetimimiz olmak üzere bütün Bursa'nın ve Bursa'yı temsil eden bütün unsurların boynunun borcudur" ifadeleri kullanıldı.

PFDK, Bursaspor'a Medipol Başakşehir ile oynadığı maçta taraftarının neden olduğu saha olayları sebebiyle 1 maç kendi sahasında seyircisiz oynama cezası vermişti. Kurul ayrıca, Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ile yeşil-beyazlı futbolcu Sercan Yıldırım'a da birer maç men ve on üçer bin lira para cezası uygulamıştı.

Bursaspor Kulübünün idarecisi Suat Paçacı'ya da 45 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin lira para cezası veren PFDK, yeşil-beyazlı kulübü çeşitli sebeplerden dolayı 165 bin lira para cezasına çarptırmıştı.

TFF Tahkim Kurulu da yaptığı toplantıda, PFDK'nın Bursaspor'a verdiği cezaları onamıştı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz