Futbol

Bursaspor başkan adayı Mestan iddialı

08 Mayıs 2014 Perşembe 13:45 - Son Güncelleme 08 Mayıs 2014 Perşembe 13:48

Mesut Mestan, kendisine gösterilen ilgiye kayıtsız kalamadığını belirtti.

Bursaspor Kulübünün 16 Mayıs'ta yapılması planlanan olağanüstü kongresi için başkanlığa aday olduğunu açıklayan eski yöneticilerden Mesut Mestan, "Sürekli Avrupa kupalarına katılan bir Bursaspor hedefliyorsak şu anki gelir düzeyimizi yüzde 100 artırmamız gerekiyor. Bunları yapabilecek proje, bilgi, birikim ve tecrübe bizde var" dedi.

Mestan, özellikle taban birlikleri ve bazı taraftar gruplarının çağrısına uyarak başkanlığa aday olduğunu söyledi.

Kendisine gösterilen ilgiye kayıtsız kalamadığını belirten Mestan, "İnşallah Bursasporumuzu 'Anadolu devrimi'ni gerçekleştirdiğimiz 2010 yılının daha üzerine çıkarırız. O dönemde hayal edilemeyeni gerçekleştirmiştik. Ondan sonraki süreçte Bursasporumuz bir durgunluk dönemi geçirdi. İnşallah başkanlığımız döneminde tekrar eski günlerimize döneceğiz" ifadesini kullandı.

Bursaspor Kulübü ve camiasının çok büyük olduğunu anlatan Mestan, birlik ve beraberliğin sağlanması halinde her türlü zorluğun aşılacağını ve başarıların geleceğini dile getirdi.

Camianın bütünleşmesi gerektiğini vurgulayan Mestan, şöyle devam etti:

"Camia bütünleştiği zaman Bursaspor'un önünde hiçbir şeyin duramayacağını herkes 2010 yılında gördü. İnşallah hep birlikte o ruhun daha da üzerine çıkarız. Hedefimiz sadece Türkiye'de başarı olmamalı, her yıl Avrupa kupalarına katılmayı hedeflemeliyiz. Bursasporumuz her yıl ilk 5 içinde olmalı. Bazı kesimler, önümüzdeki yılı 'feda yılı' olarak kabul etmeye çalışıyor. Ben de onu şöyle düzeltmek istiyorum; bizim feda yılımız olamaz. Bursaspor çok büyük bir kulüp ve büyük bir camia. Önümüzdeki yıl bizim için 'umut yılı' olmalı. Altyapımızı, getireceğimiz kaliteli yabancı futbolcularla harmanlayıp şampiyon olduğumuz yılki gibi daha iyilerini yapmayı hedefliyoruz. Hem altyapımızı değerlendireceğiz hem de Avrupa'dan, takımımızda sürekli oynayabilecek kaliteli isimleri hatta kendi milli takımlarında sürekli oynayan oyuncuları getirmemiz gerekiyor. Çok fazla oyuncu değil ama Ergiç, Batalla, Miller, Altidore gibi oyuncuları getirip tribünlerimizde ve Türkiye'de iyi futbol izleterek güzel şeyler yapmayı hedefliyoruz."

Bursaspor Koleji Projesi
Mestan, camiada bölünmüşlük görüntüsü bulunduğunu ancak genel kurul sürecinde bunun yerini birlik ve beraberliğin almasından mutluluk duyduğunu belirtti.

Yeşil-beyazlı kulübün bu yıl Türkiye Futbol Federasyonundan çok fazla ceza aldığına dikkati çeken Mestan, camiayı üzen bu durumun gelecek sezonlarda yinelenmemesi temennisinde bulundu.

Bursaspor taraftarlarının, Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşılan 2009-2010 sezonunda Türkiye'de fair-play ödülü aldığını hatırlatan Mestan, şunları kaydetti:

"Yine aynı taraftarız, yine aynı takımız, yine aynı kulübüz. Yine birlik ve beraberlik içinde olursak daha büyük başarılara imza atarız. Hedeflerimiz büyük. Önemli projelerimiz var. Bunlardan biri olan Bursaspor Koleji Projesini hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Ayrıca kulübümüze daha farklı kalıcı gelirler kazandırmamız gerekiyor. Sürekli Avrupa kupalarına katılan bir Bursaspor hedefliyorsak şu anki gelir düzeyimizi yüzde 100 artırmamız gerekiyor. Bunları yapabilecek proje, bilgi, birikim ve tecrübe bizde var. Şimdi onların hepsini birlikte harmanlayıp Bursasporumuz için çok güzel şeyler yapmamız gerekiyor. Birlik ve beraberlik içinde Bursaspor'un başarısı için elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."

Mesut Mestan, başkan adaylığıyla ilgili başvuru evrakını, yarın Özlüce Tesisleri'nde Divan Kuruluna teslim edeceğini sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz