Futbol

Bursaspor, hukuki süreç başlattı

18 Mart 2014 Salı 20:24 - Son Güncelleme 18 Mart 2014 Salı 20:30

Bursaspor, "tribün lideri" hakkında hukuki süreç başlattı.

Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Körüstan, Spor Toto Süper Lig'de dün akşam deplasmanda 2-0 kaybettikleri Kayserispor karşılaşmasının ardından aralarında tartışma yaşadıkları tribün liderlerinden Selim Kurtulan hakkında hukuki süreç başlattıklarını bildirdi.

Körüstan, kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Kayserispor ile oynadığımız karşılaşma esnasında, protokol tribünü çıkışında meydana gelen ve maalesef içinde bulunmaktan üzüntü duyduğum bu olayın karakterimle kesinlikle bağdaşmadığını belirtmek istiyorum" ifadesini kullandı.

Kamuoyunun ve özellikle Bursasporluların farkında olmaları gereken bazı hususları da bu vesileyle paylaşmak istediğini bildiren Körüstan, şunları kaydetti:

"Kendisini tribün lideri olarak tanımlayan, ancak sadece bugün değil, yıllardan bu yana, çıkarlarına uymayan ve kirli emellerine ulaşmasının önünde bir engel olarak gördüğü başkan ve yöneticilere karşı sürekli olarak tribünleri kışkırtan söz konusu şahıs, kesinlikle bir Bursaspor sevdalısı değil, sadece kendi çıkarları doğrultusunda hareket edip, Bursaspor'u kullanmaya çalışan biridir. Bu şahıs, göreve geldiğimiz ilk günden bu yana sadece maçlarda değil, maç dışında da son derece çirkin ve yakışıksız eylemlerle yönetimimizi hedef almakta, kişisel emellerine ulaşmak maksadıyla Bursaspor'u sportif açıdan da sürekli sabote etmektedir. Kayserispor maçı henüz devam ederken tribünü terk edip, pr otokol çıkışında beklemesi de bu tuzağı bilerek hazırladığının kanıtıdır. Tekrar ediyorum; hiçbir haklı gerekçe, bu davranışımın mazereti olamaz. Ancak, bir Bursaspor sevdalısı olmadığını camiamızın çok iyi bildiği ve Bursaspor'u kişisel çıkarlarına alet etmekten başka bir emeli olmayan bu şahsın, büyük Bursaspor camiasını temsil eden bir başkana aleni şekilde hakaret etmesini hiç bir Bursasporlunun içine sindirebileceğini düşünmüyorum."

Körüstan, Selim Kurtulan ile ilgili hukuki süreci başlattıklarını da belirterek, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

"Uzunca bir süredir, kulübümüzü ve camiamızı küçük düşürücü davranışlar sergileyen ve gitgide daha da küstahlaşan söz konusu şahısla ilgili, hukuki sürecin başladığını ve Bursaspor'un ilgili kurullarının gereğini yapacağını kamuoyuyla paylaşır, tekrar tekrar üzüntülerimi ifade etmek isterim."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz