Futbol

Bursaspor uzatmada coştu

21 Ekim 2013 Pazartesi 22:02 - Son Güncelleme 22 Ekim 2013 Salı 01:34

Bursaspor, Kayserispor'u 90+4 ve 90+9'da attığı gollerle yıktı.

Geride kalan haftalarda 2 galibiyet alan Bursaspor, ligin ilk haftasında Sivasspor'u yenerek sezona başlayan ancak daha sonra 3 puana hasret kalan Kayserispor'u konuk etti.  Timsahlar,  Kayserispor'u 90+4. dakikada Battalla, 90+9. dakikada Enes'in attığı gollerle yıktı.

Uzatma dakikalarında yediği gollerle sarsılan Kayserispor'da 90+1'de Mijailovic, 90+7. dakikada ise Abdullah Burak kırmrızı kart gördü.

Bu skorla yeşil-beyazlı ekip, Spor Toto Süper Lig’de puanını 11'e çıkartırken, Kayserispor ise 5 puanda ve ligin dibinde kaldı.

MAÇTAN DAKİKA DAKİKA 

Karşılaşma öncesinde, Pazar günü vefat eden Kafkas AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Bursaspor Divan Kurulu üyesi Atilla Tatveren anısına 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

İlk yarı

15. dakikada gelişen Bursaspor atağında Batalla'nın pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Kazım Kazım'ın sert şutunda top direğin hemen yanından auta gitti.

30. dakikada Bursaspor'da Kazım Kazım ile duvar pası yaparak ceza sahasına giren Batalla, kaleci Ertuğrul Taşkıran'ı çalımladıktan sonra topu plase bir vuruşla kaleye doğru gönderdi. Son anda kademeye giren Salih Dursun, çizgi üzerinden topu çıkarmayı başardı.

35. dakikada Bursaspor, ceza sahasının hemen önünden serbest atış kazandı. Batalla'nın kullandığı atışta köşeye doğru giden topu kaleci Ertuğrul Taşkıran, yumruklarıyla uzaklaştırdı.

42. dakikada Kayserispor net bir pozisyondan yararlanamadı. Cleyton'un ara pasıyla hareketlenen Mouche, penaltı noktası üzerinde kaleci Frey ile karşı karşıya kaldı. Rakibinin açısını iyi kapatan Frey, topu Mouche'nin ayaklarından alarak golü önledi.

Maçın ilk yarısı golsüz sona erdi.

İkinci yarı

53. dakikada Bursaspor net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Kazım'ın pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Batalla, kaleci Ertuğrul Taşkıran ile karşı karşıya kalır kalmaz topa sert vurdu. Meşin yuvarlak direğin hemen dibinden auta gitti.

73. dakikada gelişen Bursaspor atağında Taiwo, sol kanattan topu ceza sahası içine doğru gönderdi. Enes Ünal topu kafayla Serdar Aziz'in önüne indirdi. Defansa da çarpan top kaleci Ertuğrul Taşkıran'da kaldı.

90+1. dakikada Kayserispor'dan Mijailovic, Civelli'ye arkadan yaptığı müdahale sonrası hakem tarafından ikinci sarı kart ve ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bursaspor aradığı golü maçın uzatma dakikalarında buldu. 90+4. dakikada Belluschi'nin pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Batalla düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0

Gol sonrası Kayserisporlu futbolcular hakem Ai Palabıyık'a uzun süre itiraz etti. İtirazlarını sürdüren Abdullah Burak 90+7. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Gol sonrası duraklamalar nedeniyle maç bir süre daha uzadı. 90+9. dakikada sağ kanattan hareketlenen Şener Özbayraklı, topu kale alanına doğru gönderdi. Pozisyonu iyi takip eden Enes Ünal, plase bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-0

Maç 2-0 Bursaspor'un üstünlüğüyle sona erdi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz