Futbol

Bursaspor'da olağanüstü genel kurul

14 Mart 2014 Cuma 10:27 - Son Güncelleme 14 Mart 2014 Cuma 10:36

Körüstan: "Mayıs ayında olağanüstü genel kurula gitmeyi düşünüyoruz"

Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Körüstan, mayıs ayında olağanüstü genel kurula gitmeyi düşündüklerini söyledi.

Bursa'da yayın yapan yerel bir televizyona konuk olan Körüstan, bu sezon çirkin ve kötü tezahürattan dolayı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından seyircisiz oynama cezalarının yanı sıra 1 milyon 100 bin TL'lik para cezasına çarptırıldıklarını bildirdi.

Körüstan, son olarak yine cezaları nedeniyle sadece kadın ve çocukların izleyebildiği Kardemir Karabükspor maçında çirkin ve kötü tezahürattan dolayı hem saha kapatma hem de para cezasıyla karşılaştıklarını anımsatarak "Türkiye'de bir ilki yaşadık. Kadın ve çocukları açık olan maçta yeniden seyircisiz oynama cezası aldık. Geleceğimiz olan çocukların olduğu maçta kadınların kötü tezahüratta bulunması üzüntü verici bir durum" dedi.

Çirkin ve kötü tezahüratın önlenmesine karşı Bursaspor Kulübü olarak bir süredir çalışma içinde bulunduklarını ifade eden Körüstan, bu çalışmaların görülmeden TFF tarafından büyük cezalara çarptırılmalarının da üzüntüsünü yaşadıklarını anlattı.

Körüstan, tüm bu yaşananların sadece bir gruptan kaynaklandığını öne sürerek şunları söyledi:

"Burada bir provokasyon var. Daha önce söylemiştim yine söylüyorum: 25 bin kişi de bağırsa tüm Bursa'da bağırsa istifa etmeyeceğiz. Burada at koşturmaya alışmış olanlar var. Biz kulübümüzde kimsenin at koşturmasına izin vermeyeceğiz. Rahmetli İbrahim Yazıcı'ya da neler yapmışlar. Tehditler alıyorum. Tehdit telefonları geliyor. Bununla ilgili cumhuriyet savcılığına başvurdum. Bunlar alışmışlar kulüpten geçinmeye. Ekmekleriyle oynuyorsun. Böyle olunca beni severler mi?"

Şehirde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle teknik direktör Christoph Daum ve oyuncuları da motive etmekte zorlandıklarını kaydeden Körüstan, Bursaspor tarihinde görülmemiş olayları yaşadıklarını anlattı.

Körüstan, provoke edenlerin büyük bölümünün kulüp üyeliklerinin bulunduğunu, bu kişileri kanunlar çerçevesinde üyelikten çıkarma ve stada sokmama gibi şansları olduğunu da aktararak şöyle konuştu:

"Bunları besleyenler de var. Ben bunları ihraç etme imkanım olmasına karşın yapmayacağım ve bunu genel kurula bırakacağım. Bana gelen mesajlar, tehditler umurumda değil. Mayıs ayında genel kurula gitmeyi düşünüyoruz. Olağanüstü genel kurul. Hem güven tazeleme olur hem de son yaşananları üyelerimize anlatma imkanı buluruz. Bursaspor'un geleceği açısından provoke edenleri üyelikten atmak için bu kararı aldım. 2-3 hafta önce tribün liderleriyle toplantı yaptık. Hiçbirinin talebi yok. Fikir alışverişinde bulunduk. Ben de hata yaparım, herkes yapar. Az olması lazım hataların. Son yıllarda sürekli Avrupa kupalarına giden bu takım bu sene gitmezse 'yönetim istifa' diye ben de bağırırım."

Kazım Kazım'ın kadro dışı bırakılması

Başkan Körüstan, "Kazım Kazım'ın kadro dışı bırakılması konusunda Daum'a bir talebiniz oldu mu?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Ben Kazım'ı seviyorum. Kendisiyle en küçük bir olayım olmadı. Onun da moralini bozdular. Kırılgan bir yapısı var. Biz onu ikinci çocuğu olduktan sonra 'duruldu' diye transfer ettik. Bazı talihsizlikler yaşadı, üzerine çok aşırı gidildi. Fevrileşmeye başladı. Aslında iyi futbolcu. Bazı maçları kazanmamızda çok büyük katkısı oldu. Kazım Kazım konusunda da büyük zarar ediyoruz. 4 yıllık sözleşmesi vardı. Biz onu faydalı olsun diye aldık. Faydalı oldu ama en küçük şeyde provokasyon başladı. Biz Daum'a 'Sen bunu kadro dışı bırak' demedik. Daum'un kendisi de tavırlarından rahatsız olmaya başladı. Aslında Kazım öyle bir çocuk değil."

"Devam edersek Daum ile birlikte ederiz"

Teknik direktör Christoph Daum'un sözleşmesinin opsiyonlu olduğunu ve mayıs ayında her iki tarafın da bu sözleşmeyi feshetme hakkı bulunduğunu anımsatan Körüstan, "Devam edersek Daum ile birlikte ederiz. Farklı durum olursa her şey değişir. Daum'un kişiliğinden, çalıştırıcılığından çok memnunuz" değerlendirmesini yaptı.

Körüstan, kulüpte üye alımını geçen hafta durdurduğunu da belirterek genel kurula 3 bin 755 üyeyle gidileceğini bildirdi.

Merhum Başkan İbrahim Yazıcı için anma töreni

Erkan Körüstan, yönetim kurulu olarak merhum başkan İbrahim Yazıcı'yı unutmadıklarını, kendisinin ölüm yıl dönümü olan 7 Mayıs'ta anma töreni düzenleyeceklerini söyledi.

Tören için Yazıcı'nın ailesiyle görüştüklerini ve hazırlıklara başladıklarını dile getiren Körüstan, "Sayın Yazıcı'ya en büyük hediyeyi de vermek istiyoruz. İbrahim Yazıcı'nın ölüm günü olan 7 Mayıs'ta Ziraat Türkiye Kupası finali oynanacak. Allah nasip ederse ligi 4 veya 5'inci bitirir, kupayı da alırsak bu hediyelerle mezarına gideriz. İstediğimiz, duamız odur" ifadesini kullandı.

Körüstan, programda yeşil beyazlı kulüp için hazırladıkları kalıcı gelir projelerinden de bahsederek taraftarlardan sezon sonuna kadar sabırlı olmalarını, provokasyonlara gelmemelerini istedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz