Futbol

Bursaspor'dan Batalla için son nokta!

11 Şubat 2014 Salı 09:31 - Son Güncelleme 11 Şubat 2014 Salı 09:42

Erkan Körüstan, Batalla ile birlikte olmamız mümkün görünmüyor.

Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Körüstan, "Batalla problem olacak bir oyuncu değil. Bu olaylar neden yaşandı anlamıyorum ancak bu süreçten sonra Batalla ile birlikte olmamız mümkün görünmüyor" dedi.

Körüstan, Bursa'da yayın yapan yerel bir televizyon kanalında yayınlanan programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yönetim olarak Bursaspor'un başına zorlu bir süreçte geçtiklerini, İbrahim Yazıcı'nın ani vefatının ardından gerçekleşen kongre öncesi fazla hazırlanma fırsatı bulamadıklarını söyledi. Göreve geldiklerinde Bursaspor'un 55 tane profesyonel futbolcusu olduğunu ifade eden Körüstan, bu futbolcuların pek çoğuyla yollarını ayırdıklarını vurguladı.

Körüstan, göreve geldikten sonra teknik direktör Hikmet Karaman ile devam etme kararı aldıklarını ancak Sırbistan temsilcisi Vojvodina'ya yenilerek UEFA Avrupa Ligi'nden elendikten sonra takımın başına Alman Christoph Daum'u getirdiklerini hatırlatarak, sezona da istedikleri gibi başlayamadıklarını, bunun sonucu camiadan tepki gördüklerini bildirdi.

Bir arkadaşının kendisine, "Taraftar yönetimi protesto ediyor, ne diyorsun?" diye sorduğunda, "Ben de onların yerinde olsam aynı protestoyu yapardım" diye yanıtladığını ifade eden Körüstan, ancak ligin ilerleyen haftalarında takımın toparlandığını ve 12 maçlık yenilmezlik serisi yakaladıklarını anımsattı.

Körüstan, Galatasaray karşısında alınan farklı yenilgi sonrası yeniden takıma yönelik tepkiler oluştuğunu ifade ederek, buna karşın Türkiye Kupası'nda yollarına devam ettiklerini belirtti.

Batalla konusuna da değinen Körüstan, Arjantinli yıldız oyuncuyu, peşin para ve garanti verilmesi halinde isteyen Çin kulübüne verebileceklerini söyledi.

Körüstan, Batalla'nın kendisinin ayrılmak istediğini, bu konuda teknik heyet ve yönetimin herhangi bir kusurunun bulunmadığını ifade ederek "Batalla problem olacak bir oyuncu değil. Bu olaylar neden yaşandı anlamıyorum ancak bu süreçten sonra Batalla ile birlikte olmamız mümkün görünmüyor. Menajeri bize 'Batalla 6 aylığına Çin kulübüne gitmek istiyor' dedi. Ben de acaba, birileri Batalla'ya 'Sen Çin'e git. Biz zaten 6 ay sonra bu yönetimi indirir göreve geliriz' diye yöneltiyor mu diye düşünmüyor değilim" diye konuştu.

Taraftarın protestoları

Bursaspor'un ligde son oynadıkları ve 1-1 biten Medical Park Antalyaspor maçının ardından yönetim ve Daum'a yönelik "istifa" tezahüratlarına ilişkin Erkan Körüstan, "İstifa seslerinin altında art niyet arıyorum. Birilerini bazıları hala bu yönde yönlendiriyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Protestolar Kazım, Daum olayı değil Erkan Körüstan olayı. Bana saldırıyorlardı, baktılar 'tık' yok başkalarına sarmaya başladılar. Bana bağırsınlar ama hocama, futbolcuma bağırmasınlar" diyen Körüstan, şöyle devam etti:

"25 bin kişi de bağırsa biz hocamızın futbolcumuzun arkasındayız ama bizim istediğimiz taraftarımız bizim arkamızda dursun. Bana sabahtan akşama kadar küfretsinler, ben buradayım. Bizi kongre üyeleri göreve getirdi ve Allah'ın izniyle görevimize süremiz bitene kadar devam edeceğiz. Bana göre Kazım iyi mücadele etti. Rüzgara karşı attığı şut 120 kilometre hızla gitti. Kazım, çok sevdiği babaannesinin cenazesine Bursaspor'un maçı olduğu için gitmedi. Bazı maçlarda sakat olmasına karşın iğneyle oynadı. Bu çocuğa bunlar yapılır mı?"

Körüstan, Batalla ile Kazım ve Tuncay'ın kavgalı olduğuna ilişkin söylentilerin doğruyu yansıtmadığını, Civelli'nin de Bursaspor'da mutlu olmadığına ilişkin söylentilerin dedikodudan ibaret olduğunu söyledi.

Christoph Daum'un işini çok iyi yaptığını belirten Körüstan, Alman teknik adamın günün 18 saatini kulüpte geçirdiğini kaydetti.

Bursaspor'un borçları

Bursaspor'un şu anda teknik heyet ve futbolculara borcunun bulunmadığını vurgulayan Körüstan, göreve geldikleri günden beri tüm vergileri ödediklerini ancak geçmiş döneme ilişkin 33 milyon liralık vergi borcu olduğunu, bunun da faiziyle birlikte 103 milyon lira gibi bir rakama ulaştığını, bu borç için de uzlaşmaya gideceklerini bildirdi.

Yeni stat

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan "Timsah Arena" Stadı'nın tüm gelirlerinin Bursaspor'un olacağına ilişkin Recep Altepe'den söz aldıklarını anlatan Körüstan, "Stadın gelirleri Bursaspor'a verilmeyecekse ne yapayım bu stadı" dedi.

Körüstan, Altepe'nin çok iyi bir Bursaspor taraftarı olduğunu dile getirerek "Stadın gelirleri Bursaspor'un olacak. Onun dışında pek çok projemiz var. Amacımız yakın gelecekte kulübe yıllık 12 ila 16 milyon dolar gelir getirecek projeleri hayata geçirmek" diye konuştu.

AA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz