Futbol

Buruk'tan ilk yarı değerlendirmesi

08 Ocak 2014 Çarşamba 11:24 - Son Güncelleme 08 Ocak 2014 Çarşamba 11:28

Okan Buruk, kadroya 6 oyuncu takviye yapacaklarını açıkladı.

Spor Toto Süper Lig'de kalma mücadelesi veren Elazığspor'un teknik direktörü Okan Buruk, oyuncularının ilk yarının son haftalarında hem fiziksel hem de psikolojik olarak daha iyi duruma geldiğini söyledi.

Genç teknik adam, ilk yarıda göreve gelmesinden önce takımının bir mağlubiyet serisi yaşadığını hatırlatarak, "Ben göreve geldikten sonra da bir süre maç kazanamadık. Bunun olumsuz yansımaları oldu. Oyuncularda hem fiziksel hem de psikolojik çöküşler yaşandı. İlk başta bunları onarmaya çalıştık. Oyuncularımız özellikle son haftalarda hem performans hem de fiziksel olarak daha iyi duruma geldi" diye konuştu.

Ligin ikinci yarısı için hazırlıklarını sürdürdüklerine kaydeden Buruk, "Hazırlıklara yeni başladık. Kadromuzun büyük kısmı geldi. Kampa katılacak birkaç yabancı oyuncumuz kaldı. Hava güzel, her zamanki gibi çalışma ortamı çok iyi. Antalya bütün futbol takımları için çok önemli bir yer. Şartların da güzel olması, antrenman kalitesini artırıyor. Çalışmalarımıza başladık. Yaklaşık 8 günlük bir kamp dönemi olacak. Türkiye Kupası maçlarına kadar buradayız" ifadelerini kullandı.

- "İkinci yarı 8-9 takımı küme düşmeme mücadelesi yapacak gibi gözüküyor"

Sezon sonuna kadar ligde 8-9 takımın küme düşmeme mücadelesi vereceğini savunan Okan Buruk, sözlerine şöyle devam etti:

"Son 3 haftada kazandığımız 2 karşılaşma bizi istediğimiz yere getirdi. Ligin ilk yarısını 13 puanla bitirmeyi hedefliyorduk ve böyle de oldu. Üstteki hattı yakaladık. İkinci yarı 8-9 takımı küme düşmeme mücadelesi yapacak gibi gözüküyor. Biz de bunlardan biri olacağız. Zorlu bir fikstürümüz var. Bunun da bilincindeyiz. Buna göre takımı kuvvetlendirme ve gerekli transferleri yapmak için çalışıyoruz."

- "Devre arasında 6 oyuncu transfer etmeyi düşünüyoruz"

Devre arasında takımdan bazı oyuncuların ayrıldığını anlatan Okan Buruk, ikinci yarı 6 futbolcu transfer etmek istediklerini söyledi.

Yabancı ağırlıklı bir transfer listelerinin olduğunu kaydeden genç teknik adam, "Ayrılan oyuncularımız oldu. İkinci yarıda da yaklaşık 6 oyuncu takviye etmeyi düşünüyoruz. Yabancı ağırlıklı bir transfer listemiz var ama listemizde yerli oyuncular da var. Görüştüğümüz oyuncular var. Anlaşma seviyesine geldiğimiz ve cevap beklediğimiz oyuncular var. Bu transferlerin de birkaç gün içinde sonuçlanmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz