Futbol

Buruk'tan transfer açıklaması

09 Aralık 2015 Çarşamba 19:54 - Son Güncelleme 09 Aralık 2015 Çarşamba 17:57

"Geride kalan 3 maçı da görmemiz gerekiyor ama transfer yapmamız kaçınılmaz."

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'un teknik direktörü Okan Buruk, "Geride kalan 3 maçı da görmemiz gerekiyor ama transfer yapmamız kaçınılmaz. Zaten kadromuzda çok büyük eksiklikler oldu" dedi.

Buruk, kulüp tesislerindeki antrenman öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kazanmak istedikleri Akhisar Belediyespor maçının uzatma dakikalarında şanssız bir gol yiyerek mağlup olduklarını söyledi.

Akhisar Belediyespor maçında kolay top kayıpları yaptıkları için üzgün olduğunu kaydeden Buruk, hataları düzelteceklerini ifade etti.

Buruk, Gençlerbirliği ile çok önemli bir karşılaşmaya çıkacaklarını belirterek, "Oyuncularımıza vereceğimiz moralle, yapacağımız maç analizleriyle onları tekrar ayağa kaldıracağız. Önümüzde çok kritik üç maç var, ikisi bizim rakiplerimizle" diye konuştu.

Gençlerbirliği takımının da uzun süredir maç kazanamadığına dikkati çeken Buruk, şöyle devam etti:

"Her zaman olduğu gibi kazanmak için gideceğiz, ilk hedefimiz 3 puan. İnşallah bize yakışan şekilde oyunumuzu sahaya yansıtacağız. Bunu da yapacağımıza, oyuncularımızın daha çok sorumluluk alacağına inanıyorum. Özellikle böyle iyi takıma karşı bizimde doğru cevap vereceğimize inanıyorum. İnşallah güzel bir maç olur."

Buruk, Akhisar Belediyespor maçında sağ ayak arka adalesinde yırtık oluşan Adem Koçak'ın sezonun ilk yarısını kapattığını, Ziya Erdal'ın da cezalı olduğunu hatırlatarak, "Diğer arkadaşlarımız da görev verildiğinde en iyisini yapmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Transfer çalışmaları

Devre arasında kaç transfer yapmayı planladıklarının sorulması üzerine Buruk, "Yerli oyuncular da var ama özellikle hücum hattında biraz daha yabancı oyuncular üzerinde duruyoruz. Yurt içi ve yurt dışından daha önceden görüştüğümüz oyuncular var. Bizim portföyümüzde olan, takip ettiğimiz oyuncular var. İnşallah çok iyi transferler yapacağız" dedi.

Buruk, yapacakları transferlerin yabancı ağırlıklı olacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Geride kalan 3 maçı da görmemiz gerekiyor ama transfer yapmamız kaçınılmaz. Zaten kadromuzda çok büyük eksiklikler oldu. Özellikle hücum hattında eksikliğimiz var. Forvet olarak sadece şu anda elimizde Eneramo var. Eneramo da dizinden geçirdiği sakatlık nedeniyle sezon başından beri yeni yeni toparlıyor. Onu da yüzde yüz sayamıyoruz şu anda, hafta başında iğne oluyor ve 2 gün antrenmana çıkartamıyoruz. O yüzden ikinci yarı için özellikle hücum bölgesinde çok alternatifli futbolcu almak isteriz."

Antrenman

Gençlerbirliği maçı hazırlıklarına başlayan Medicana Sivasspor'da sakatlığı bulunan Beykan Şimşek, dinlendirilen Eneramo, Cicinho ve Kone çalışmaya katılmadı. Yekta Kurtuluş ise salonda çalıştı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz