Futbol

CAS'taki duruşma 18 Kasım'da

16 Kasım 2016 Çarşamba 15:25 - Son Güncelleme 16 Kasım 2016 Çarşamba 12:35

Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) başvuran Trabzonspor Kulübünün yöneticileri, 18 Kasım'da İsviçre’de gerçekleştirilecek duruşmaya katılacak.

Futbolda 2010-2011 sezonunda yaşanan şike sürecine ilişkin UEFA'ya yaptığı itirazdan olumlu sonuç alamayan ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) başvuran Trabzonspor Kulübünün yöneticileri, 18 Kasım Cuma günü İsviçre'de gerçekleştirilecek duruşmada hazır bulunacak.

Bordo-mavili kulüp, UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kuruluna, Fenerbahçe ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) hakkında şikayet başvurusunda bulunmuştu.

UEFA ve CAS tarafından şikenin tespit edildiği ancak TFF'nin bu konuya duyarsız kaldığı ve hiçbir yaptırımda bulunmadığı gerekçesiyle, yapılan başvurunun ardından UEFA Etik Kontrol ve Disiplin Komitesi de o dönemde yerel liglere müdahale yetkisi olmadığını vurgulayarak, Trabzonspor'a ret cevabı vermişti.

Bu kararın ardından UEFA Temyiz Kuruluna yaptığı başvurudan da olumlu sonuç alamayan bordo-mavili kulüp, konuyu CAS'a götürmüştü.

Trabzonspor'un tüm haklarının verilmesini isteyen bordo-mavili kulübün bazı yöneticilerinin de avukat Hakan Orhan, Nusret Yılmaz ve Erdem Egemen ile İsviçre'ye gideceği öğrenildi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz