Futbol

"Cavcav'ın yaptığı delilikti"

24 Mayıs 2016 Salı 11:43 - Son Güncelleme 24 Mayıs 2016 Salı 09:24

"Gençlerbirliği'ni bana teslim ederken aslında Cavcav'ın yaptığı delilikti."

Beşiktaş'ta futbol oynadığı dönemde "Deli İbrahim" olarak anılan İbrahim Üzülmez, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın sıkıntılı dönemdeki takımın başına Süper Lig deneyimi olmayan birisini getirmesini "delilik" olarak nitelendirdi.

PTT 1. Lig'de şampiyon olan Çaykur Rizespor'da Mustafa Denizli'nin yardımcılığıyla saha kenarında görev almaya başlayan, 1,5 yılın ardından aynı ligdeki Vartaş Elazığspor'daki 6 maçlık performansı sonrası İlhan Cavcav tarafından Süper Lig'de zor günler yaşayan Gençlerbirliği takımının başına getirilen İbrahim Üzülmez, sezonu AA'ya değerlendirdi.

"Vazgeçemezdim ama üst düzey yetenekleri olan bir oyuncu değildim"

Bu sezon şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş'ta 11 yıl forma giydiğini ve kaptanlık yaptığını hatırlatan İbrahim Üzülmez, "Her zaman kendi inançlarım doğrultusunda hareket ettim. Evet Beşiktaş'ta her hocanın vazgeçemediği oyunculardan biriydim ama üst düzey yetenekleri olan bir oyuncu da değildim. Kendime güvenerek ve çalışarak Beşiktaş'ta görev almış 10'un üzerinde hocanın gözüne girdim." diye konuştu.

"Aslında Gençlerbirliği'ni bana teslim ederken Cavcav'ın yaptığı delilikti"

Gençlerbirliği'nde göreve başlamadan önce Süper Lig'de antrenörlük deneyiminin olmaması nedeniyle neler yapması gerektiğini ve oyunculara karşı nasıl bir yol izleyeceğini çok düşündüğünü ifade eden Üzülmez, şöyle konuştu:

"Aslında Gençlerbirliği'ni bana teslim ederken Cavcav'ın yaptığı delilikti. Benden daha çok, başkanım tarafından daha fazla delilik olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de, öyle bir durumdayken, çok fazla antrenörlük deneyimi olmayan, Süper Lig deneyimi ise hiç olmayan İbrahim Üzülmez'e her başkan bu görevi veremez. Bunu da kabul etmek gerekiyor. Başkanımın 10 dakikalık görüşmemizde benden o ışığı, elektriği aldı ki takımı bana teslim etti. Önce inandım sonra da başkanımı mahcup etmemem gerektiğine inandım. Böyle bir durumda, böyle bir ortamda, 'al' deyip de Gençlerbirliği'ni bize teslim eden başkanım için çok çalışmam gerektiğini, oyuncularımı inandırmam gerektiğini biliyordum."

"Kulak asmadık"

Süper Lig'deki ilk deneyiminde teknik direktörlük performansını herkesin merak ettiğini, ve sıkıntı yaşayacağı yönünde yorumlar yapıldığını dile getiren Üzülmez, "Kulak asmadık. Önce kendimize inanmamız gerekiyordu. Beklentileri karşılamayan bir futbolcu grubu vardı. Futbolcularla konuştuk. İnandık, oyuncularım profesyonelliğin şartlarını yerine getirdi ve bu noktaya geldik." ifadelerini kullandı.

Başkan Cavcav'a teşekkür eden genç teknik adam, şunları söyledi:

"Zor şartlarda olmasına karşın maddi ve manevi yanımızda oldu, bize destek verdi. Oyuncularıma ve ekibime de çok teşekkür ediyorum. 2. yarı 32 puan muazzam bir başarı. Kabul etmek gerekiyor. İnanç var, emek var mücadele var, takımdaşlık var. Çok çalıştık. Oyuncularım özveriyle mücadele etti. Zaman zaman sıkıntılar yaşadık, zaman zaman acılar da çektik ama karşılığını aldık. Benim de eksiklerim var. Gençlerbirliği'nde alınan 32 puanın üstüne 'üst düzey hocayım' dersem kendimi avutmuş olurum. Başarıyı yakaladık ama üstüne gitmeliyiz."

"4-5 transfer yapacağız"

Altyapısından gelen oyuncular ve kurumsallığı gibi nedenlerle Gençlerbirliği'nin daha büyük başarılar yaşaması gerektiğine dikkati çeken Üzülmez, Cavcav ile yaptıkları istişareler sonucunda kadroya katacakları 4-5 isimde yüzde 80-90 isabet sağlamaları durumunda yeni sezonda çok daha iyi işler başarabileceklerini dile getirdi.

"Beşiktaş hak etti"

İbrahim Üzülmez, uzun yıllar formasını giydiği Beşiktaş'ın hak ederek şampiyonluğa ulaştığını söyledi.

Siyah-beyazlı takımın bu sezon oynadığı futboldan taraflı tarafsız herkesin övgüyle bahsettiğini dile getiren Üzülmez, Beşiktaş'ın şampiyonluğuna ilişkin şu yorumu yaptı:

"Kolay değil, 2-3 senedir stadınız yok, geçen sene son haftalar kaybettiniz, bu sene de şampiyonluk düşünüyorsunuz, bu kadar deplasman var. Takımı yarışın içine sokmak, tutmak hiç kolay değil. Bütünlük sağladığınız da başarıyı yakalarsınız yetenek sizi kısa vadede başarıya götürür ama ekip olursanız, takım olursanız uzun vadede başarılar yakalarsınız. Takım olgusunu Beşiktaş'ta bu sezon gördüm. Necip'in ağlaması, Serdar'ın ağlaması bunlar içten gelen duygusal şeylerdir. İşte bu takımdaşlık Beşiktaş'ı şampiyonlukta ön plana çıkardı."

Teknik direktör Şenol Güneş, yardımcıları ve oyuncularını tebrik eden Üzülmez, "Beşiktaş hak ederek şampiyon oldu. Ofansifte Sosa, Gomez, Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Atiba gibi çok önemli oyuncuları var. Zaman zaman defansif anlamda sıkıntı yaşadılar ama hücumdaki üretkenlik Beşiktaş'ı şampiyonluğa taşıdı." diye konuştu.

"Türkiye'de özlediğimiz tablolar"

Sezonu ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe'yi de kutlayan Üzülmez, Beşiktaş ile yaşadığı şampiyonluk yarışının fair-play içinde geçmesine dikkati çekti.

Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarının da Beşiktaş'ı tebrik etmesinin önemli olduğuna vurgu yapan Üzülmez, "Türkiye'de özlediğimiz tablolar bunlar" ifadesini kullandı.

"Denizli'ye verilen sözler tutulmamış"

Trabzonspor'a ilişkin, "Hoca değişiklikleri, fazla oyuncu transferleri onları sıkıntıya soktu istikrar yakalayamadı" yorumunu yapan Üzülmez, Galatasaray'ın sezon performansına ilişkin ise şunları söyledi:

"Galasataray, geçen sene 3 kupayı alan takım. Geçen sene beraberliği yakalayan Galatasaray takımı önemli işler yaptı. Bu sene o inançtan kopan bir Galatasaray vardı. Bir istikrarsızlık oldu, hocası gitti, Mustafa Denizli hocam geldi. Ona da bir takım sözler verilmiş, yerine getirilmemiş. Beraberliği sağlayamazsanız ister istemez bu döngü içerisinde sıkıntılar yaşıyorsunuz."

Üzülmez, Torku Konyaspor, Medipol Başakşehir, Osmanlıspor ve Akhisar Belediyespor'un başarısına dikkati çekerek, "Oturmuş kadrolara doğru yapılmış transferlerle bu takımlar üst sıralarda yer aldı. Gençlerbirliği de çok kadro değişimi olmadan eksik yerlere yapılacak transferlerle takımın kalitesini artıracak" diye konuştu.

"Beşiktaş ve Çaykur Rizespor maçı"

Üzülmez, Beşiktaş taraftarının karşısına Gençlerbirliği teknik direktörü olarak çıktığı maç ve ilk kez görev aldığı Çaykur Rizespor karşılaşmasında büyük heyecan yaşadığını dile getirdi.

Yıllarca formasını giydiği Beşiktaş'a karşı teknik direktör olarak başka bir takımın başında olmasının ve siyah-beyazlı taraftarların tribüne çağırmasının kendisini duygulandırdığını ifade eden Üzülmez, kırılma anı olarak nitelendirdiği Çaykur Rizespor maçı ve Campos'un bu karşılaşmada 3-2'lik galibiyeti getiren golünü ise unutamayacağını belirtti.

Sezonu Eskişehirspor ile kapattı

İbrahim Üzülmez sezonun son maçında Ankara'da karşılaştıkları ve küme düşen Eskişehirspor'un taraftarına saygı duyduğunu söyledi.

Ankara 19 Mayıs Stadı'ndaki maçta coşkulu Eskişehirspor taraftarının takımına sahip çıktığını gördüklerini belirten Üzülmez, "Bazen insan çok üzülüyor. Yanlış yönetilmeler ve oyuncu transferleri, istikrarsız tablolar, takımları bu noktaya kadar getiriyor" diye konuştu.

Mersin İdmanyurdu'nun yeni stadına ilk kez gördüğünü ancak potansiyel olmasına karşın ekonomik sıkıntıların takımları geriye götürdüğüne vurgu yapan Üzülmez, Mesut Bakkal ile çıkış yakalayan Medicana Sivasspor'un ise önceki dönemde kaybettiği puanlar nedeniyle lige veda ettiğini dile getirdi.

Genç teknik adam, Fatih Terim yönetimindeki A Milli Futbol takımının Fransa'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda önemli işler yapacağını, Oğuzhan Özyakup, Arda Turan, Volkan Şen, Cenk Tosun gibi oyuncuların bu turnuvada ön plana çıkacağını ifade etti.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz