Futbol

Çebi: Minimum 1, maksimum 3 transfer yapacağız

25 Ağustos 2021 Çarşamba 19:23 - Son Güncelleme 25 Ağustos 2021 Çarşamba 19:45  |  Kaynak : AA

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Yerli futbolculardan transfer yapmayı düşünüyoruz. Minimum 1, maksimum 3 transfer yapma planımız var" dedi. Gündemdeki isimlere değinen Çebi, kaleci Ersin'e gelen teklifleri yeterli bulmadıklarını söyledi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, transferlerin henüz bitmediğini vurguladı.

Çebi, "Yerli futbolcuların ihtiyaç olması bizi bir iki transfere zorlayabilir. Transferi de yerli futbolculardan yapmayı düşünüyoruz. Takviye etme planı içindeyiz. Neler olacağını zaman gösterecek. Listeyi UEFA'ya vermeden önce transferi bitirmek istiyoruz. Minimum 1, maksimum 3 transfer yapma planımız var. A Milli Takım'da görev yapanların Beşiktaş'ta olması bizim için gurur kaynağıdır. Milli takımda oynayan genç oyuncularımız var. Onların bizimle olmasını istiyoruz ama bazen karşı taraf bu iyi oyuncuları bırakmıyor. " şeklinde görüş belirtti.

"Umut Meraş ve Kaan Ayhan'a ilgileniyoruz"

Transferleri gündemde olan Umut Meraş ve Kaan Ayhan'a ilgilerinin devam ettiğini söyleyen Çebi, "Birini bitirebilirsek bizim için başarı olacak. Onlarla gurur duyuyorum, bizi ve milletimizi yurt dışında güzel temsil ediyorlar. Demek ki iyiler, bize bırakmıyorlar ama biz de almak için uğraşıyoruz. Bu saatten sonra yerli anlamda katkı verecek, ekonomik katkı sağlayacak birkaç isim üzerinde çalışıyoruz. Bu saatten sonra bu sezon için yıldız futbolcu gelmeyecek." ifadelerini kullandı.

"Gedson Fernandes ile artık ilgilenmiyoruz"

Geçen sezon kiralık olarak Galatasaray'da forma giyen Gedson Fernandes'le artık ilgilenmediklerini aktaran Çebi, "Gedson Fernandes başarılı bir futbolcu. Almak için niyetlendik ama şu anda o isteğimiz ortadan kalkmış durumda. Takımda o işleri görecek futbolcularımız var. Böyle bir isteğimiz kalmadı." diye konuştu.

Genç oyuncuların durumu ile ilgili de konuşan Başkan Çebi, "Mümkün olduğunca gençlerle oynamayı istiyoruz. Onların forma şansı bulmasını istiyoruz ama hocamıza güveniyoruz. Hocamızın tercihleri doğru olacaktır. Biz malzemeyi eline verelim, o da başarılı olana forma verecektir. Başarılı olan herkes formasını giyecektir." şeklinde konuştu.

"Nasıl oluyor da bir kulüp kapımızı çalıp bizden bu oyuncuları istemiyor? Kafamda soru işareti" 

Kadro dışı kalan oyunculara kimsenin talip olmadığını anlatan Çebi, şunları aktardı:

"Hocalar işin ekonomisinden ziyade teknik duruma bakarlar. Neden, nasıl oluyor da bir kulüp kapımızı çalıp bizden bu oyuncuları istemiyor kafamda soru işareti. Bunlarla ilgili geçen sene de bu sene de kapımızı kimse çalmadı. Aldıkları ücretler çok fahiş. Kimse o bütçeyi bulamadığı için bizden istemiyorlar. Beşiktaş bunların zararını çekiyor. Bu kontratlar Türk kamuoyunun düşünmesi gereken konulardan biri."

"Kaleci Ersin Destanoğlu'na gelen teklifleri yeterli bulmadık"

Kaleci Ersin Destanoğlu'na gelen teklifleri yeterli bulmadıklarını söyleyen Çebi, "Mert, abi rolünde bir kalecimiz oldu. Tecrübesi ortada. Ersin'e verilen rakamları biz az gördük. Ersin bizim için çok önemli. Forma rekabetini kim kazanırsa onun alabileceği bir yer. Hocaların adaletinden şüphem olmadı, Ersin'e verilen rakam işimize gelmedi." diye konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz