Futbol

Çebi'den gündem yaratan açıklamalar

18 Kasım 2013 Pazartesi 10:30 - Son Güncelleme 18 Kasım 2013 Pazartesi 10:37

Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, TRTSPOR'a önemli açıklamalar yaptı.

Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, TRTSPOR’da yayınlanan Gökhan Telkenar ile “İşte Goool” programından Şeyda İpek Baykal’a çok önemli açıklamalar yaptı. Fernandes’in sakatlığından, Ronaldinho’ya, İbrahim Toraman’dan, Önder Özen-Bilic ilişkisine kadar pek çok konuda samimi açıklamalarda bulundu.

 İşte Ahmet Nur Çebi'nin özel röportajı:

Soru: Galatasaray derbisiyle sıkıntılı bir süreç başladı Beşiktaş için sonrasında Kayseri galibiyeti ile bir toparlanma oldu. Siz takımın performansından memnun musunuz?

Galatasaray derbisi motivasyonumuzu bozdu

“Futbol takımı bu inişli ve çıkışlı olacaktır. Galatasaray maçına kadar iyi bir çıkış yakalamıştık. Ancak derbi ve sonrasında yaşanan olaylar takımın motivasyonunu bozdu. Sonrasında takım bir iniş dönemine geçti. Kayseri maçından sonra da çıktık diye düşünüyoruz bizim için dönüm noktası oldu diyebiliriz. İnşallah böyle devam eder. Bundan sonra da 3-4 tane önemli maçımız var. Bu maçları da kazanmak zorundayız.”

Soru: Taraftarın en fazla merak ettiği konulardan biri de stat konusu. Temel ne zaman atılıyor?

Stat inşaatını yapacak firmalar Pazartesi ihaleye katılacak

“Stat ile ilgili süreci başkanımız sürekli olarak ifade ediyor. Bizim yönetici olarak görevimiz onun verdiği tarihi hedef olarak kabul edip o tarihe kadar bu işi bitirmek için gayret göstermek. Aralık ayı içinde temelimizi atmış olacağız. 18 Kasım Pazartesi günü çok önemli bir ihalemiz var. Ben ihale komisyonunun başkanlığını da yapıyorum. Pazartesi büyük bir gün olacak, o gün birilerine o ihaleler verilecek ve o kazanan hak eden kişiler inşaata başlayacak. Aralık ayı gibi temel atmayı düşünüyoruz. Aralık ayını geçmez muhtemelen. Dönüşümüz muhteşem olacak tartışmaya bile gerek yok.”

Soru: Ronaldinho 2. Devrede Siyah –Beyazlı formayı giyecek mi?

Ronaldinho’nun sakatlığı bizi rahatsız ediyor

Fas’ta yapılacak olan turnuva sonuçlanmadan, biz Ronaldinho konusunu bir daha gündeme getirmek istemiyoruz. Kendisinin bir sağlık sorunu, bir sakatlığı var. Turnuvadan sonra gelip gelmeyeceğine karar vereceğiz. Taraftarda Fas’taki turnuvayı bekleyecek Gelip gelmeyeceğine o zaman karar vereceğiz şimdi değil. Ama gün itibariyle bu transferin olma ihtimali çok fazla değil. Çünkü sakatlığı var bu bizi rahatsız ediyor.

Soru: Fernandes’in sakatlığı takımı olumsuz etkiler mi? 13. Haftada zorlu bir rakip Fenerbahçe ile karşılaşacaksınız? Fernandes sahada olacak mı?

Fernandes’siz de Beşiktaş , Fenerbahçe ile baş edebilir

Fernandes’in sakatlığının Fenerbahçe maçına kadar geçmesini ve hazır olmasını tabi arzu ediyorum. Fernandes bu takımda çok futbol oynayacak. Genç çocuklarımız futbolcularımız da var. Bu takım Fernandes’e endeksli değil. Bizim futbolcularımız birer Fernandes hatta daha iyileri de var içlerinde. Onlar için de belki gündeme gelebilecekleri bir fırsat olur Fenerbahçe maçı. Onun olmadığı bir maçta belki de bir yıldız yakalayacağız. Onun yokluğunu problem olarak görmüyorum. Fernandes’siz de Beşiktaş , Fenerbahçe ile baş edebilir, Fernandes ile de baş edebilir.

Soru: İbrahim Toraman bir açıklamasında “Bana yapılanların haksızlık olduğunu düşünüyorum. Ocak ayına kadar bekliyorum. Alternatiflerim var” açıklamasını yaptı. Son dönemde de ismi Galatasaray ile anılıyor. Bu alternatiflerinin arasında Galatasaray olabilir mi?

Galatasaray, Toraman’ı isterse gurur duyarım

Galatasaray’dan bize böyle bir teklif gelirse onur ve gurur duyarım. Çünkü sonuçta İbrahim Toraman Beşiktaş’ın yetiştirdiği bir futbolcudur. Kendisine talip olunması Beşiktaş’ın marka değerini yükseltir ben bundan gurur duyarım. Şu saate kadar gelen bir teklif yok. Onun dediği gibi biz de Ocak ayını bir görelim. O bekliyor biz de bekleyelim görelim. Gelişmeleri o gün değerlendirmekte fayda var. Biz de yönetim olarak en azından Ocak’taki gelişmeleri görmek istiyoruz. İbrahim ve Sezer bizim değerimizdir evet ancak yaptıkları tartışma bir kere de olup kalan bir tartışma olsaydı bakışımız farklı olabilirdi. 24 saat içinde 2-3 kere kavga edince bizde rahatsızlık ve tedirginlik yarattı. Ama teknik kadro talep ettiler biz onay verdik. Yine Ocak ayında teknik kadro ne derse ona göre hareket edeceğiz. Onlardan bir talep gelmeden adım atmayı düşünmüyoruz.

Soru: Eski kaleciniz Fevzi Tuncay talihsiz bir olay yaşadı ve cezaevine girdi. Sonrasında kefaleti ödenince serbest bırakıldı ve kendi camiasının sahip çıkmadığını ifade etti. Beşiktaş, eski futbolcusuna yardım etmedi mi?

BJK camiasında Fevzi gibi sıkıntıda olan çok arkadaşımız var

Beşiktaş Kulübü yöneticileri olarak biz bu olayı yaşandığı gün öğrendik. Ertesi gün de problem zaten çözüldü. Dolayısıyla BJK tabi gerekeni yapardı ama daha bize sıra gelmeden tüm spor kamuoyu konuyu halletmiş. Fevzi’nin sıkıntısını sadece BJK paylaşmadı tüm spor camiası paylaştı onun da bundan gurur duyması gerektiğini düşünüyorum. BJK camiasında Fevzi gibi çok arkadaşımız var hasta olan, rahatsız olan, sıkıntısı olan. Biz onlara yardım etmeye çalışıyoruz gayret ediyoruz ama tabi limitli bütçeler ile kalkıp her sıkıntı içinde olan Beşiktaşlıya sahip çıktığımız takdirde kulübü fayda mı sağlarız zarar mı sağlarız bunu artılarına eksilerine iyi bakmamız gerekiyor.

Soru: Trabzonspor Başkan Yardımcısı Çakıroğlu, Mustafa Pektemek’e talip olduklarını ve kulüp olarak sizden kolaylık beklediklerini söyledi. Sizin bakışınız nedir bu teklife?

Trabzonspor’un, Pektemek’i istemesi beni keyiflendiriyor

Basın yoluyla transfer teklifi yapıldığını ilk defa duyuyorum. Böyle bir istekleri varsa da bize teklifle gelmediler. Geldikleri takdirde oturur konuşuruz. Mustafa’mızın da arzusu isteği bizim için önemli. Tek başımıza karar veremeyiz. Ama bunlardan ben gurur duyuyorum bizim çocuklarımıza bu kadar Türkiye’nin nadide takımlarından gelen teklifler beni sadece çok fazla keyiflendiriyor. Ama onların gelecekleri de benim için önemli. Oyuncularımıza bir talip geldiği takdirde oturup yönetim ile tartışırız ama teknik ekip ne diyecek önemli olan onların ne söyleyeceği. Kararı onlar alır biz tartışırız. Öncelik bizden gelmez.

Transfer yapmamız söz konusu değil

Soru: Ara transfer dönemi için ne kadar bütçe ayırdınız?

Ara transfer dönemi için bir bütçe söz konusu değil. Biz transferimizi yaptık ve kapattık. Ancak sakatlıklar kadro dışı bırakılmalar, kontratlarını uzatma durumda olduğumuz futbolcularımızın durumuna göre Ocak ayındaki duruma bakabiliriz. Tüm bu şartlara bağlı olarak hareket edeceğiz.

Beşiktaş’a zarar verenin karşısındayız

Soru: Artık kulübe gelen cezalar, şahıs ve kurumlara ödetiliyor. Galatasaray derbisinde yaşanan olaylar sonrasında 30 Bin TL’lik ceza da güvenlik şirketine ödetildi. Nasıl bir uygulama biraz açar mısınız?

Bu uygulama şiddetle devam edecek. Beşiktaş’a zarar veren kim olursa olsun kendilerine dava açacağız. Kulübe verilen zararın tazmini için karşımızda kim olursa olsun ısrarcı olacağız hakkımızı arayacağız.

Soru: Bu sezonun en güçlü şampiyonluk adayı kim?

Beşiktaş şampiyon olacak, adayız…

Soru: Beşiktaş’ın eski futbolcusu Sergen Yalçın Gaziantep ile anlaştı.

Antrenman yapmayı sevmese de Sergen iyi bir hoca olacaktır

Sergen Beşiktaş’ın evlatlarından biridir. Antrenman yapmayı sevmese de çok iyi antrenman yaptırabilir. Bakın ligde çok değerli hocalarımız var. Ertuğrul Sağlam, Rıza Çalımbay, Samet Aybaba, Mehmet Özdilek. Baktığınız zaman 4-5 tane çok değerli hocalarımız Beşiktaş camiasından çıkıyor. Onların yetiştirildiği tarihlerdeki yöneticilere teşekkür etmek lazım minnet duyuyorum ki bu çocukları hocaları yetiştirip ligimize armağan etmişler. Beşiktaş Kulübü’nün alt yapısından yetişenlerin ne kadar sağlam olduğu buradan belli oluyor. Diğer takımlarda böyle bir durum var mı yok…

Soru: Futbol direktörü ile teknik adam arasında yaşanan krizlere alışkın olduğumuz bir ortamda, Önder Özen’in “ Kendimi teknik ve taktik olarak Bilic’e emanet ettim” açıklaması bizi biraz şaşırttı. Özen ile Bilic arasındaki ilişki nasıl?

Önder Özen ile Bilic huzur içinde çalışıyor

Önder Özen ile Bilic’in ilişkisi çok uyumlu gidiyor. Birbirlerine karşı sorumluluk ve yetkilerini verebilen, gerektiğinde birbirine karışmayan, gerektiğinde destek olan bir anlayışla çalışıyorlar. Bu durum da bize mutluluk ve huzur veriyor. Bu olumlu hava da takıma olumlu yansıyor. Ben ikisinin de şuan için çok huzurlu çalıştıklarını görüyorum. İnşallah devam eder böyle.

Soru: Beşiktaş seneye Avrupa arenasında mücadele edebilecek mi?

Avrupa’ya gitmeyi temenni ediyorum

Beşiktaş önümüzdeki sezon başarılı olduğu takdirde tabi ki hakkı olan Avrupa’ya gitme talebini, UEFA kriterlerini sağlayarak  yerine getirecektir. Ama UEFA ile ilgili ben her yerde söylüyorum biz daha bu konuyla ilgili bir ceza almadık. Biz durumumuzu bilmiyoruz daha.  İnşallah seneye böyle bir durumla karşı karşıya kalmayacağız. Temenni ediyorum gideriz.

Soru:  Derbi sonrası verilen cezalarla ilgili sizin ve kulübün sert çıkışları olmuştu. Yapılanların haksızlık olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Federasyonun hakkı olsa daha fazla ceza verirdi

Kurulların takımlara göre farklı cezalar verdiğini düşünmüyorum. Federasyon ve kurullarının Galatasaray derbisi için Beşiktaş’a vermiş olduğu bu cezalar son derece haksız ve yersizdir. Çünkü biz gerekli açıklamamızı kurullarda yaptık. Fırat Aydınus’un sahayı erken terk etmesi Melo’nun formayı göstermesi gibi tahrik nedenlerini hiçe sayarak Beşiktaş’a son derece ağır cezalar verdiler. Seyircisiz oynama cezası verdiler yetmedi Bilic’e sayın teknik direktörümüze ceza verdiler, o yetmedi 3-0 hükmen mağlup kabul ettiler. Tüm bunlar bana şunu düşündürüyor acaba 4. bir hakları daha olsa onu da verecekler miydi artık kesin verirlerdi herhalde. Kurulların özellikle verilen temsilci raporlarına çok fazla irdelemeden, tamamen onlara sadık kalarak karar vermiş olmalarını doğru bulmuyorum. Bunun değişmesi gerekiyor.

Soru: Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş’ta ne kadar görev yapmayı planlıyor?

Hedeflerimi gerçekleştirince evime dönmek istiyorum

Beşiktaş ile ilgili hedeflerim var. Mali disiplini sağlanmış bir kulüp, idari ve personel yapısını düzeltmiş bir kulüp, Beşiktaşlıların keyifle maç seyredebilecekleri bir stat, bir şampiyonluk bunları aldığım takdirde yeni gelecek dönemde eğer iyi bir kadro söz konusu olursa bende görevimden ayrılıp evime gitmeyi tabi ki isterim. Bu görevlerde, bu koltuklarda çok fazla oturmamak lazım. Çünkü Beşiktaş çok büyük bir camia ve herkes burada görev yapmak için çok istekli, onlara da yer açılması gerektiğini düşünüyorum. Gelip yıllarca bu koltukları meşgul etmek son derece yanlış çünkü daha iyileri de var. Onlara da zaman gelince yer açmayı bilmemiz gerekiyor.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz