Futbol

Cenk için ilklerin gecesi

12 Aralık 2014 Cuma 02:05 - Son Güncelleme 12 Aralık 2014 Cuma 03:40

Cenk Tosun: "İlk Avrupa kupası maçımda, ilk golümü attığım için mutluyum."

Beşiktaşlı futbolcular Cenk Tosun, Olcay Şahan ve Atınç Nukan, UEFA Avrupa Ligi C Grubu son haftasında İngiltere'nin Tottenham takımını yenerek, grubu lider tamamladıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Cenk, Olcay ve Atınç, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçtan sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu.

"Maçtan önce planlamıştık"

Karşılaşmanın tek golünü kaydeden Cenk Tosun, böylece siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarındaki ilk golünü attı.

Tosun, golden sonra Mustafa Pektemek'in formasını kaldırmayı mücadeleden önce planladıklarını aktardı.

Genç futbolcu, yoğun tempoda maçlara çıktıklarını vurgulayarak, "Grubu lider bitirmek için bu maçı ne yapıp ne edip kazanmamız gerektiğinin bilincindeydik. Üç günde bir maç yapmak kolay değil. Onun için takım arkadaşlarımı kutluyorum. Herkes bugün bütün yüreğini sahaya koydu ve akabinde 3 puan geldi. İlk Avrupa kupasında ilk golümü attığım için ayrıca mutluyum" diye konuştu.

Devre arasına kadar kayıpsız gitmek istediklerini belirterek, 14 Aralık Pazar günü deplasmanda yapacakları Gaziantepspor maçı hakkında, "Süleyman Seba Sezonu olması, şampiyonluğu bizim için daha da değerli hale getirdi. Gaziantepspor maçı bizi için çok önemli. Oraya 3 puan için giderek, her şeyimizi sahada vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"Lider olarak çıktığımız için çok mutluyuz"

Golün asistini yapan Olcay Şahan da ligde ve Avrupa'da seri yakaladıklarını aktararak, "Gruptan lider olarak çıktığımız için çok mutluyuz. Yakaladığımız seriyi devam ettirme amacındayız" değerlendirmesinde bulundu.

Siyah-beyazlı takımda arkadaşlıktan öte kardeşlik duygusunun hakim olduğunu dile getiren Olcay, "Takımda çok güzel bir kardeşlik ortamı var. Cenk, bugün gol attı ve diğer forvet Mustafa Pektemek'in formasını kaldırdı. Bu takımda kimse kimseyi kıskanmıyor. Böyle devam ettiği sürece sezon sonunda kupa değil, kupalar kaldıracağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

"Onların yerine de Cenk Tosun var" 

Gurbetçi futbolcu, birçok eksik oyuncularının olmasına rağmen üst düzey bir takımı yendiklerini vurgulayarak, "Pazar gününe kadar Oğuzhan ve Veli'nin sakatlıktan kurtulup forma giyeceğine inanıyorum. Atiba, kart cezalısı olduğu için forma giymedi. O da dönecek. Sadece Demba Ba ve Mustafa Pektemek yok. Onların yerine de Cenk Tosun var" yorumunu yaptı.

Genç savunma oyuncusu Atınç Nukan ise karşılaşmaya çok iyi hazırlandıklarını anlatarak, "Zorlu bir mücadele olacağını biliyorduk. İlk hedefimiz olan grubu lider bitirmeyi başardık. Umarım UEFA Avrupa Ligi'nde daha ilerilere gideceğiz" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz