Futbol

Cihat Arslan'dan Alper Ulusoy'a VAR eleştirisi

25 Aralık 2018 Salı 09:55 - Son Güncelleme 25 Aralık 2018 Salı 10:37

Akhisarspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, Spor Toto Süper Lig'de Atiker Konyaspor ile 0-0 berabere kaldıkları maçta hakemin tartışmalı bir pozisyonda Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasına başvurmamasına tepki gösterdi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Arslan, sezonun ilk yarısının son maçı olduğu için stres ve baskı altında müsabakaya çıktıklarını bu yüzden istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını söyledi.

Arslan, özellikle ilk 15 dakikalık bölümde oyuna ortak olmadıklarına belirterek, "Maçın bütününde iyi ve arzulu oynayan bir takım vardı. Profesyonelliğe varım ama onun içinde duygunun ve fedakarlık kavramının da olması gerektiğine inanıyorum. Zorlu mücadeleye rağmen takımım ayakta kaldı ve galibiyeti hak etti. Aslında galibiyetle buluşabilirdik ve hak ettiğimizi düşünüyorum. Top bizi sevmedi diyelim, Onur'un ve Serginho'nun pozisyonları var. İstediğimiz 3 puan olmadı. Eksiklere rağmen iyi bir takım oyunu ortaya koyduk." diye konuştu.

- VAR tepkisi

Arslan, müsabakada hakem Alper Ulusoy'un VAR uygulamasına başvurmamasını eleştirdi.

VAR sisteminde futbolda adaleti sağlamak için hayata geçirildiğine işaret eden Arslan, şunları kaydetti: 

"Bugün bir pozisyonda yine VAR'a gidilmedi. Sadece bizim aleyhimize gidilecekse o VAR niye var. Hakeme diyorum ki VAR'ı kullan ama takdir hakkındır. Böylece kimsenin hakkı kimseye geçmemiş olur. Adaletin olmadığı yerde hiçbir şey yoktur. Biz hakemden adalet bekliyoruz. Traore'yi 8 metre uzaklaştıramıyor ama beni tribüne göndermekle tehdit ediyor. Teknik direktörlere gardiyanlık yapmayın."

Kaynak: AA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz