Futbol

"Çocuklar sokakta oynamazsa..."

15 Ekim 2015 Perşembe 14:49 - Son Güncelleme 15 Ekim 2015 Perşembe 14:56

Mersin İY Teknik Direktörü Korkmaz, katıldığı panelde açıklamalarda bulundu.

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Avrupa'da köylerde bile en az 3 tane futbol sahası olduğunu belirterek, "Bizde şehirlerde her taraf bina. Oyun alanları olmadığı sürece, çocuklar sokak oyunları oynamadığı sürece futbolcu da çıkmaz, başka bir sporcu da çıkmaz" dedi.

Korkmaz, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Dans ve Cimnastik Topluluğu tarafından Uğur Oral Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde, takımı hakkında bilgi verdikten sonra öğrencilerin sorularını cevapladı.

Bir öğrencinin "Son zamanlarda altyapıdan neden yeteri kadar Türk futbolcu çıkmıyor?" şeklindeki sorusu üzerine Korkmaz, özellikle çalıştırdığı takımlarda altyapılardan oyuncu bulmaya özen gösterdiğini söyledi.

İki çocuğu olduğunu ve onların sokak oyununu bilmeden büyüdüğünü anlatan Korkmaz, şöyle konuştu:

"Bizim çocukluğumuz sokak oyunlarıyla, sokak futboluyla geçti. Sabahtan akşama kadar tepinirdik ama şimdiki çocuklarda internet ortamı var. Biz temeli o zaman oluşturuyorduk. Atletizm bu işin temelidir. Avrupa'ya gidin, köylerde en az 3 tane futbol sahası var. Bizde şehirlerde her taraf bina. Oyun alanları olmadığı sürece, o çocuklar sokak oyunları oynamadığı sürece futbolcu da çıkmaz, başka bir sporcu da çıkmaz. Bu temelin oluşturulması lazım."

Bir öğrencinin futbolculuk kariyerini hatırlatması üzerine Korkmaz, "Futbolculuk kariyerim gerçekten müthişti ama teknik direktörlük kariyerim futbolculuk kariyerim kadar değil. Ona ulaşmaya çalışıyorum" ifadesini kullandı.

Hangi branş olursa olsun yapılan sporun çok sevilmesi gerektiğini anlatan Korkmaz, şöyle devam etti:

"Yaptığınız sporu severseniz hayatınızı ona göre programlarsınız. Çalışmayı hedef olarak görürseniz illa ki bir yerlerde bir takımda başarılı olursunuz. Dolayısıyla beni futbolculuk yönümde farklı kılan profesyonelliğim gösterilmişti. Saat 22.00'de yatan, sabah erken kalkan, yediğine içtiğine dikkat eden ayrıcalıklı oyuncu olarak görülüyordum ki bu normalde profesyonel oyuncuların yapması gereken bir şey. Ben farklı bir şey yapmadım. Hangi yaşta olursa olayım hep öğrenmişim ve araştırmışımdır. Yapmanız gereken çok çalışmak doğru biçimde çalışmak."

Panele, Mersin İdmanyurdu'nun oyuncusu Nurullah Kaya, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz