Futbol

Çok konuşulacak teklif!

21 Aralık 2013 Cumartesi 17:25 - Son Güncelleme 21 Aralık 2013 Cumartesi 17:40

Eskişehirsporlu Akaminko'nun adı Falcao'nun takımı Monaco ile anılıyor.

Eskişehirspor'un başarılı savunma oyuncusu Jerry Akaminko için üst düzey takımlar teklifleriyle kırmızı siyahlı takımın kapısını çalıyor. Bu takımlardan biri de Fransa'nın yıldızlar topluluğu Monaco...

Türkiye'ye 2008-2009 sezonunda "merhaba" diyen Ganalı defans oyuncusu Jerry Akaminko, PTT 1. Lig'de 3 yıl forma giydi. Başarılı defans oyuncusu hem savunmanın sağında hem de defansın ortasında başarılı bir performans sergiledi. Karadeniz ekibi ile Süper Lig'e çıkma başarısı gösteren Akaminko, sözleşmesinin sona ermesiyle bonservis bedeli olmadan Manisaspor ile mukavele imzaladı. Ege temsilcisinde de gözle görülür bir çıkış yakalayan Ganalı savunmacı Jerry Akaminko, Manisaspor o sezon küme düşse de takımın en iyi oyuncuları arasında yer aldı.

Dünya Kupası'nda da oynayacak

Manisaspor lige veda ederken o Eskişehirspor formasıyla Süper Lig'de oynamaya devam etti. Kırmızı siyahlı takıma 1.3 milyon Avro'ya transfer olan Akaminko, şimdilerde değerini 10'a katlamak üzere. Çalıştığı her teknik adamın favori oyuncuları arasında yer alan Akaminko, Türkiye'de toplam 165 maça çıktı. Gana Milli Takımı'nda da vazgeçilmezler arasına giren Jerry Akaminko, Dünya Kupası'nda da forma giyecek. Almanya ve Portekizle aynı grupta olan Gana'da Akaminko için vitrin karşılaşmaları oynanacak.

3 ülkeden takip var

Bu başarılı performansı yaklaşık 1 yıldır takip eden Avrupa kulüpleri, Eskişehirspor'un kapısını çalmaya başladı bile. Alman, İngiliz ve Fransız takımlarının çok yakından ilgilendiği Akaminko için teklifler kırmızı siyahlı takıma adeta yağmaya başladı. Sözleşmesi önümüzdeki sezonun sonunda bitecek olan Ganalı defans oyuncusu için Premier Lig ve Fransa Ligi takımları kesenin ağzını açtı. Fransa'dan Monaco ve Olimpic Lyon'un yanı sıra İngiltere'den Liverpool ve Aston Villa, Akaminko çok ciddi bir şekilde Akaminko ile ilgileniyor. Neredeyse her hafta üst düzey bir takımın gözlemcisinin Akaminko'yu izlemeye geldiği de biliniyor.

9 milyon avro önerildi

Liverpool ve Monaco'nun da Akaminko'ya ilk teklifi yapan takımlar olduğu öğrenildi. Kırmızı siyahlı takıma tam 9 milyon avro öneren Monaco'ya Eskişehirspor'un cevabı ise '14 milyon avro istiyoruz' oldu. Eskişehirspor oyuncunun potansiyelinden haberdar olduğu için bonservis bedelini yüksek tutuyor. Dünya Kupası'nda da boy göstermesi beklenen Akaminko böylelikle fiyatını da katlayacak. Bunun bilincinde olan Avrupa kulüpleri Akaminko'yu bir an önce kadrolarına katmak için birbirleriyle yarışıyor.

"Teklifler doğru"

Eurosport'a konuşan Akaminko'nun FIFA Menajeri Aytaç Dündar Erenler, futbolcularıyla yaklaşık 1 yıldır ilgilenildiğini belirtti. Erenler, Eskişehirspor ve kendilerinin transfer için aceleci davranmadıklarını, Akaminko'nun tüm gelişimini tamamladıktan sonra transferin gerçekleşeceğini söyledi. Son 2 sezonun en istikrarlı defans oyuncularından biri olan Akaminko'yu 1 yıldır izleyen takımların üst düzey olduğunu söyleyen Aytaç Dündar Erenler, Ganalı futbolcunun üst düzey bir oyuncu olduğunu da sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz