Futbol

"Çok özledim"

26 Aralık 2014 Cuma 09:44 - Son Güncelleme 26 Aralık 2014 Cuma 11:48

Rahatsızlığı geçen Cüneyt Çakır, sahalara dönüşü öncesi TRT Spor'a konuştu.

Gençlerbirliği- Kardemir Karabükspor karşılaşmasının ilk yarısında yaşadığı rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılan ve akciğerlerinden operasyon geçiren FIFA Kokartlı Hakem Cüneyt Çakır, hafta sonu yöneteceği 
İstanbul Başakşehir - Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçıyla sahalara dönüyor.

Çakır, dönüşü öncesi TRT Spor'dan Şeyda İpek Baykal'a özel açıklamalarda bulundu.

"Maç yönetmeyi çok özledim"

Cüneyt Çakır: Yaklaşık bir ay oldu. Cumartesi günü Allah'ın izniyle sahalara döneceğiz. Ben de maç yönetmeyi çok özledim. Bu süreçte maçta yaşadığımız hastalık sonrasında 3 gün süreyle hastanede kaldık. Daha sonra evde bir dinlenme dönemi geçirdim. Herhangi bir tedaviye ihtiyacım kalmadan çok şükür iyileştik. Aslında 15 gün önce maça çıkabilecek durumdaydım ama kondisyon olarak hazır olup maça çıkmak istedim. Doktorumuzla konuştuk son kontrollerde her şey yolunda gittiği için bu hafta kısmetse başlayacağız.

"Bıraktığım günkü formuma kavuştum"

Eski formunuza kavuşabildiniz mi?

Çakır: Son 15 gündür önceden yaptığımız antrenman programına geri döndük. UEFA ve FIFA'nın yolladığı antrenmanlarıma devam ediyorum. O formu yakaladık, o kondisyon seviyesine geri döndük, bıraktığımız günkü gibiyim.

"Yaşadığım hastalık Allah'ın takdiri"

Ağır antrenman programınız, çok fazla maça çıkmanız ve seyahat etmeniz hastalığınıza sebep olduğu yönünde iddialar var. Bunlar etkili oldu mu?

Çakır: Aslında herkesin başına gelebilecek bir durum. Uyurken, yemek yerken, öksürürken, sonuçta her zaman olabilecek bir şey bende bunu yaşadım Allah'ın takdiri bu. Allah çok kötü çaresiz hastalıklardan korusun. Tabi bu süreçte bunu da anladım ki sakatlık sahalardan uzak kalmak gerçekten zor bir süreç maç yönetmeyi özlüyorsunuz. O yüzden sakatlık yaşayan bütün futbolcu arkadaşlarıma da ben buradan geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. İnşallah onlarda en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde geri dönerler.

"Cumhurbaşkanımızın araması bana moral oldu"

Sahalardan uzak kaldığınızda moral olarak zor zamanlar yaşadığınız oldu mu? 'Tekrar maç yönetebilecek miyim?' diye düşündünüz mü?

Çakır: Sağlık her şeyden önemli. Moralim yerindeydi. Bu süreçte herkes bizim yanımızdaydı. Özellikle Federasyon Başkanımız Yıldırım Demirören, Merkez Hakem Kurulumuz, hakem arkadaşlarımız gözlemci hocalarımız Ankara'da kaldığım süre içinde Ankaralı hakem arkadaşlarım hiç ayrılmadı hastaneden. İstanbul'dan, Trabzon'dan Eskişehir'den Konya'dan, geldiler onlar hep yanımdaydı. Bu da çok büyük moral ve destek oldu bana. Sabrettim ve bekledim. Sayın Cumhurbaşkanımız hastalığımı duyduktan sonra sağ olsun beni aradı. Hastalığımla ilgili bilgi aldı. 'İnşallah önce sağlığına kavuşursun en kısa zamanda da sahalara dönersin' dedi. Bunlar bir sporcu için güzel şeyler moral veriyor.

"Şubat ayında UEFA seminerine katılacağım"

Ocak ayında Antalya yapılacak Merkez Hakem Kurulu'nun seminerine katılacak mısınız?

Çakır: Antalya'da 3-4 günlük bir seminerimiz olacak bir sezon değerlendirmesi yapacağız. Koşu sınavımız olacak. Şubat ayında da Yunanistan'da UEFA'nın bir semineri olacak. Yoğun bir tempo beni bekliyor.

"Başakşehir-K.Erciyesspor maçını heyecanla bekliyorum"

1 aylık bir aranın ardından sahalara dönüyorsunuz, heyecan var mı? Neler hissediyorsunuz?

Çakır: Ben her hafta maça çıksam da özlüyorum. İstiyorum ve büyük bir heyecanla bekliyorum. Her maç benim için çok önemli PTT maçı da Şampiyonlar ligi maçı yönetmekte benim için heyecan verici ve değerli. İşimi severek yapıyorum ve hem futbolcu arkadaşlarıma hem teknik direktörlere saygı duyuyorum. Oraya gelen taraftarlara da saygı duyuyorum.

"Fatih Hocaya güveniyorum"

Başarılı bir Dünya Kupası'nı geride bıraktınız. Önümüzde 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası var. Hedefleriniz nelerdir?

Çakır: İlk hedefimiz bu şampiyonaya gitmek ve inşallah milli takımımızda bizimle birlikte olacak. Belki istemediğimiz bir başlangıç yapmamıza rağmen Fatih Hocanın liderliğinde teknik ekibe ve oyunculara güveniyorum. İnşallah kalan maçları çok iyi geçireceğiz üst üste galibiyetler alarak hem milli takımımız hem de biz orada olacağız.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz