Futbol

"Daha yeni başladık"

07 Mart 2014 Cuma 11:59 - Son Güncelleme 07 Mart 2014 Cuma 12:01

Elazığspor Teknik Direktörü Okan Buruk, iyi yolda ilerliylediklerini söyledi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Elazığspor'un teknik direktörü Okan Buruk, takımının son haftalardaki performansından memnun olduğunu belirtti.

Buruk, özellikle ilk yarının son 3 haftasında kazandıkları iki karşılaşmanın lige tutunma anlamında kendilerine moral verdiğini söyledi. Devre arası yaptıkları transfer çalışmalarının çok önemli olduğunu belirten Buruk, ilk yarıda sakatlıklar, oyuncuların performans düşüklükleri ve kart cezaları nedeniyle hem psikolojik hem de fiziksel problemler yaşadıklarını hatırlattı.

Devre arasını çok iyi değerlendirdiklerini ifade eden Buruk, "İkinci yarı daha hazır, sahada daha ne yaptığını bilen, kadrosu oturmuş bir takım ortaya çıktı. Bu da tabii ki başarıyı ve galibiyetleri getiriyor. İyi yolda ilerliyoruz ama hiçbir şey bitmedi. Daha yeni başladık. İkinci yarıda 6 hafta oynandı, önümüzde 11 maç var. Bu 11 maçı en iyi şekilde geçmek zorundayız. Önümüzdeki 4-5 hafta bizim için çok kritik. Bu kritik haftaları da alacağımız maksimum puanlarla geçip ligdeki yerimizi sağlamlaştırmak istiyoruz. Şu anda bir çıkış yaşadık ama eğer duraklamaya girersek bu, bizim için büyük sıkıntı olur. O yüzden aynı ciddiyetle, aynı konsantrasyonla takımımız çıkışı sürdürmek zorunda" diye konuştu.

Devre arası transfer döneminde çok fazla oyuncu almadıklarını belirten Buruk, geldiği günden beri hep "Elazığ'ın tek kuruşu bizim için çok önemli" dediğini ve bu doğrultuda fazla para harcamadan maksimum seviyede transferleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

"İyi bir takım olduk"
Yeni transferlerin performansından memnun olduğunu dile getiren Buruk, sezon başından beri kadroda olan oyuncuların da takıma çok büyük katkı sağladığını belirterek, "İyi bir takım olduk. Hem takım hem yönetim hem de şehir olarak kenetlendik. Bu konuda başkanımız ve yönetimimiz de bize çok büyük destek veriyor. Bu birliktelik, hem oyuncularımızın performansını arttırıyor hem de bizlerin performansını arttırıyor. İnşallah bu şekilde bu devam edecektir" şeklinde konuştu.

Elazığ'da çok sevildiğinin belirtilmesi üzerine Buruk, "Bunu ben tek başıma yapmadım. İyi bir ekibimiz var, iyi bir oyuncu topluluğumuz var. Oyuncularımızın sahada yaptıkları, bizim isteklerimizi yerine getirmeleri çok önemliydi. Şehrin bize verdiği destekte takımın payı daha yüksek. O yüzden hep beraber bir şey yapıyoruz. Benim tek başıma yaptığım bir şey yok" dedi.

İkinci yarının lideri
Ligin ilk yarısını 13 puanla 16. sırada tamamlayan Elazığspor, ikinci yarıdaki performansıyla taraftarının beğenisini topluyor.

Son 6 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 13 puan toplayan Elazığ ekibi, ligin ikinci yarısında en fazla puan kazanan takım olarak dikkati çekiyor.

Bu 6 haftalık periyotta, şampiyonluk mücadelesi veren takımlardan bile daha fazla puan kazanan Gakgoşlar, çıkışını sürdürmeyi hedefliyor.

İlk yarıda 17 maçta kazandığı 13 puanı sezonun ikinci yarısında 6 haftada elde etmeyi başaran Elazığ ekibi, ligde 23. hafta sonunda 26 puanla 13. sırada yer aldı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz