Futbol

Daum: 3 Süper Lig takımından teklif aldım

22 Ocak 2018 Pazartesi 15:54 - Son Güncelleme 22 Ocak 2018 Pazartesi 17:59

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor'da daha önce teknik direktörlük yapan Christoph Daum, TRTSPOR'a özel açıklamalarda bulundu. Başarılı teknik adam Antalyaspor, Gençlerbirliği ve Göztepe'den teklifler aldığını, ancak anlaşamadıklarını söyledi.

Medipol Başakşehir ve teknik direktör Abdullah Avcı'dan övgüyle bahseden Alman teknik direktör, Arda Turan'ın takımla bütünleşirse çok iyi işler yapacağına inandığını belirtti. 

Daum ayrıca Devler Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş'ın Bayern Münih maçlarındaki şansını da değerlendirdi. 

İşte Daum'un dikkat çeken o açıklamaları....

 "Antalyaspor, Gençlerbirliği ve Göztepe'den teklifler aldım"

"Türkiye'den teklifler her zaman oluyor. Önceden yardımcım olan Murat Kuş bir ajans kurdu ve teklifler de onun aracılığıyla geliyor. Antalyaspor, Gençlerbirliği ve Göztepe'den teklifler aldım. Ancak anlaşmaya varamadık.Türkiye benim ikinci vatanım. Orada hep kendimi evimde gibi hissettim. Türkiye'ye ve Türkiye ligine karşı özel bir ilgim var. Orada elbette çalışmak isterim. Mümkünse de büyük kulüplerden birinde çalışmak isterim. 

"Artık Türkiye Ligi daha dengeli"

Türkiye'de eskiden şampiyon olmak için 82-83 puana ihtiyacınız oluyordu ama lig artık daha dengeli ve bu puanlara artık ihtiyaç duyulmuyor. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yanına Başakşehir gibi çok güçlü bir takım eklendi. Abdullah Avcı mükemmel işler yapıyor. Rıza Çalımbay da Trabzonspor'da iyi işler yapmaya başladı ve yukarılara doğru tırmanmaya başladılar. Bursaspor her zaman için enteresan bir takımdı. Kayseri ve Konya gibi takımların da performansını görünce Türkiye Ligi'ndeki kalite artışı ortaya çıkıyor.

Şampiyonluk için 28. haftayı işaret etti

Şampiyonluğun favorisi 28. haftadan sonra daha da belirgin hale gelir. Şu anda favori bir takım söylemek çok zor. İlk 4 sıradaki 4 takım birbirine çok yakın önemli olan 28. haftadan sonrası. Çünkü lig asıl o zaman başlayacak.

"Fenerbahçe kendine geldi"

Fenerbahçe'nin çok yetenekli oyuncuları var. Sezon başında biraz sancılı bir dönem yaşadılar ama sonrasında takım olmayı başardılar ve şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri durumuna geldiler. Defansif anlamda çok kompakt bir takım ve oyun yönünü hemen değiştirebiliyorlar. Bireysel kaliteli oyuncuları var ve son vuruşları da oldukça iyi, Takım kendine geldi.

"Beşiktaş, Münih'ten iyi bir sonuçla dönerse..."

Beşiktaş artık büyük maçlara nasıl hazırlanması ve motive olunması gerektiğini tamamen öğrendi. Bayern karşısında herşey Münih'ten iyi bir sonuç almalarına bağlı olacak. Vodafone Park'taki muhteşem atmosferle herşey mümkün olabilir. Kağıt üzerinde Bayern Münih için avantajlar var ama ben Beşiktaş'ın ne kadar yürekten ve tutkuyla oynadığını da iyi biliyorum. Kara-Kartal'ın ne demek olduğunu iyi biliyorum. Çünkü bunu bizzat yaşadım. Beşiktaş'ın İstanbul'da kesinlikle şansı var.

Abdullah Avcı, Emre Belözoğlu ve Arda Turan'a övgü

Abdullah Avcı'ya ayrı bir parantez açmak istiyorum. O başka takımlarda yol kat edemeyen futbolculara yeniden kendilerini bulmalarını sağladı. Emre Belözoğlu çok iyi bir liderlik görevi üstleniyor. Performansıyla birlikte milli takıma da tekrar çağrılmıştı. Emre fark yaratabilecek yetenekte bir futbolcu. Aynı zamanda kişilik olarak da çok ama çok önemli bir oyuncu.

Arda Turan bireysel özellikleri üst düzey olan ve yurt dışı tecrübesine sahip bir futbolcu. Buraya tekrar uyum sağlayıp liderlik görevini üstlenirse çok iyi bir futbolcu olsa da Arda Turan markasının arkasına sığınmadan, egosunu bir kenara bırakırsa başarılı olur. Zaten çok iyi bir futbolcu Arda. Antrenmanlarda iyi çalıştığı takdirde kesinlikle başarılı olacaktır. " 

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz