Futbol

Daum ve Tütüneker'den maç yorumu

21 Şubat 2014 Cuma 23:35 - Son Güncelleme 21 Şubat 2014 Cuma 23:39

Bursaspor ve Çaykur Rizespor teknik direktörleri maçı değerlendirdi.

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Spor Toto Süper Lig'de 2-0 kazandıkları Çaykur Rizespor maçına ilişkin, "Takımımız, kulübümüzün etrafında olan duruma gerçekten birlik ve beraberlik içinde 3 puanla iyi bir cevap verdi" dedi.

Daum, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Çaykur Rizespor ile zorlu bir müsabakaya çıktıklarını söyledi.

Rakiplerinin geçen hafta 5-1 kazandığını, yeni bir teknik direktörle Bursa'ya geldiğini ifade eden Alman çalıştırıcı, "Önemli anlarda oyunu bize çevirmeyi bildik. Şans da bizim yanımızdaydı. Takımımız, kulübümüzün etrafında olan duruma gerçekten birlik ve beraberlik içinde 3 puanla iyi bir cevap verdi. Tabii ki maç içinde zaman zaman pas yüzdemiz iyi değildi, yakaladığımız pozisyonları gole çeviremedik ama takım içinde güzel bir beraberlik var. Önümüzdeki haftalarda bunlar da sonuçlara endekslenecektir" diye konuştu.

Daum, Bursasporlu taraftarların yönetim kurulu ve kendisine gösterdikleri tepkilere de değinerek, şunları söyledi:

"Ben, bir çok şeyi yaşadım ama şimdiye kadar bunu yaşamadım. Yeni yaşıyorum. Bizi de destekleyen taraftarlar var ama belli bir grup var, inanılmaz derecede protesto ediyor. Zor şartlar altında çalışma oluyor burada. Bursaspor'un köklü bir kulüp olduğunu düşünüyorum. Bugün bayan taraftarların bizi desteklemesine çok sevindik. Güzel bir ortam oluşturdular. Biraz da hayal kırıklığına uğradığım taraflar vardı. Saf, temiz çocuklar ve bayanlar 'yönetim istifa' diye tepki gösteriyor. Bu, pedagojik açıdan, eğitim açısından ne kadar doğru bilemem. Yanlış anlaşılmasın ben burada çocuklarınızı nasıl eğiteceksiniz? şeklinde öğretecek değilim. Ama bu, beni gerçekten üzüyor. 6-8 yaşındaki çocuklar 'yönetim istifa' diye bağırdığında bu, beni üzüyor. Ben bunları kendi çocuklarımdan kesinlikle görmek istemiyorum."

Yeşil-beyazlı takımın Brezilyalı golcüsü Fernandao, ihtiyaçları olan bir galibiyet aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Sahada mücadele eden arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Daha fazla çalışıp bu galibiyeti seri haline getirmek istiyoruz" ifadesini kullandı.

Arjantinli oyuncu Caja da Çaykur Rizespor maçının zor geçeceğini bildiklerini anlatarak, buna rağmen iyi bir mücadeleyle galip geldiklerini kaydetti.

Her iki oyuncu da futbol yaşamları boyunca ilk kez sadece bayan ve çocukların oluşturdukları tribün önünde mücadele ettiklerini bildirerek, Bursasporlu kadın ve çocuk taraftarlardan etkilendiklerini söyledi.

Çaykur Rizespor cephesi

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, Bursa'ya galibiyet için geldiklerini ancak bunu gerçekleştiremediklerini söyledi.

Sahada kötü bir oyun sergilemediklerini dile getiren Tütüneker, "İyi şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Kötü bir gol yedik. Sonrasında da toparlamayadık. Takım iyi mücadele etti. Gol pozisyonları var, onları değerlendirmemiz lazım. Futbolda önemli olan gol atmak. Atamadığınız zaman mağlup oluyorsunuz Önümüzde 12 hafta daha var. Bunlardan 5-6 maçı kazanmamız lazım. İnşallah bunu da yapacağız" diye konuştu.

Tütüneker, sakatlıkları nedeniyle bu karşılaşmada forma giyemeyen Engin Baytar ve Lua Lua'nın eksikliğini hissettiklerini de sözlerine ekledi.

Mavi-yeşilli takımın oyuncularından Oboabona ve Eren Albayrak da Bursa'ya 3 puan için geldiklerini ancak bunu başaramadıklarını belirtti.  

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz