Futbol

Demirören'den gözdağı!

16 Ekim 2014 Perşembe 19:59 - Son Güncelleme 16 Ekim 2014 Perşembe 20:04

"Mali düzenlemeyi yapmayan kulüplere, yaptırımlarımız çok farklı olacak"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, "Mali düzenlemeyi kulüplerimiz yapmadığı sürece, bundan sonraki dönemlerde Süper Lig ve PTT Ligi dahil, yaptırımlarımız çok farklı olacak" dedi.

Demirören, PTT 1. Ligi'ndeki futbol kulüplerinin başkanlarıyla sorunlarını görüşmek üzere Antalyaspor'un ev sahipliğinde bir araya geldi.

Toplantıda kulüplerin yaşadığı sıkıntıların ele alındığını belirten Demirören, "Türk futbolunun sorunu, Süper Lig'den 3. Lig'e kadar aynı. Federasyon olarak kararlıyız. Mali düzenlemeyi kulüplerimiz yapmadığı sürece bundan sonraki dönemlerde Süper Lig ve PTT Ligi dahil, yaptırımlarımız çok farklı olacak" dedi.

- "Her başkan, camia için hareket etmek zorunda"

Kişilerin geçici, kulüplerin ise kalıcı olduğuna işaret eden Demirören, "Her başkan camia için hareket etmek zorunda. Kulüp başkanlarından ricada bulunuyorum. Onlar, oluşturacağı heyetle bize mali finans, fairplay yapısını nasıl uygulamamız gerektiği konusunda öneride bulunacak. Biz de bu doğrultuda hareket edeceğiz" diye konuştu.

Futbolun sadece hafta sonu oynanan oyun olmadığını dile getiren Demirören, "Futbol, bütün sezon senelerce oynanan ve oynanacak bir oyun. Herkesin futbola 'ben' değil, 'biz' diye bakması gerekiyor. Türkiye'de PTT 1. Lig kulüplerinin başkanları da bu görüşü paylaştı. Ortak daha güzel başarılara inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda her soruya cevap vermeyeceğini vurgulayan Demirören, A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleriyle ilgili soruyu yanıtsız bıraktı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz