Futbol

Denizli’den Arda'ya dikkat çekici uyarı

08 Kasım 2017 Çarşamba 22:50 - Son Güncelleme 08 Kasım 2017 Çarşamba 23:03

TRT Spor'da yayınlanan Futbolun Zirvesi programında teknik direktör Mustafa Denizli önemli açıklamalarda bulundu. 

Arda Turan'ın Türkiye'ye dönmemesi gerektiğini vurgulayan Denizli, Galatasaray'ın ligdeki durumunu değerlendirdi. 

"Şampiyon olmak için derbileri kazanmak mecburiyeti yoktur ifadesinin doğru olduğunu söyleyen Denizli, "O doğru bir ifadedir. Sadece 1-2 maç akılda kalabilir, kimse niye böyle oldu demez şampiyonlukta. Önemli olan amaca ulaşmaktır. Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarını kazansaydı, belki de yarış şu anda devam etmiyordu." dedi. 

"Galatasaray sıkıntı yaşar"

"Başakşehir'in Galatasaray'ı yenmesi sürpriz mi olur? Değil tabii ki. Galatasaray, Gençlerbirliği maçındaki gibi oynarsa, çok sıkıntı çeker. Galatasaray iyi oynadı ama, maçı 2. yarının başında kopardı. Galatasaray müthiş coşkuluydu. Bizde atasözü vardır, eğri gemi, doğru sefer. Galatasaray golleri attıkça oyunda mutlak hakim oldu. Galatasaray hak etti mi, etti. Ama çok mu iyi oynadı?"

"Üçlü savunma kimlere karşı oynanır? Üçlü savunma, 4-4-2 oynayan takımlara karşı bir savunma olarak konmuştur. Parselasyonda bir sıkıntı vardı. Gomis ve Eren, koşu yollarını bulamadılar. Üçlü savunma Başakşehir karşısında sıkıntı yaratır."

Sneijder ile Belhanda'nın kıyasmalmasıyla ilgili de konuşan Denizli, ikisinin de çok farklı özelliklere sahip olduğunu söyledi. 

"Sneijder'in Belhanda'dan çok farklı özellikleri var. Galatasaray''ın kadrosu geçtiğimiz yıllardan daha kaliteli. Doğru transferler yaptığı da çok net ortada. Galatasaray'ın imkanı olduğu zaman yapar."

"Arda Turan'ın Türkiye'ye dönmemesi lazım"

"Arda Turan'ın Türkiye'ye dönmemesi lazım. Huzuru da kaçar, oynama isteği de kaçar. Bence dönmemesi lazım. O mücadeleyi verecek. Her oyuncu böyle dönemler yaşayabilir. Yılmayacak, çalışacak. Barcelona'ya gitmeden, bir çizgi alttaki Atletico Madrid'deydi. Hala öyle takımlarda oynama şansı var. Zaten Arda Türkiye'ye gelmez."

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz