Futbol

Denizli'den derbi değerlendirmesi

10 Kasım 2013 Pazar 10:54 - Son Güncelleme 10 Kasım 2013 Pazar 10:59

Mustafa Denizli, Fenerbahçe-Galatasaray derbisini değerlendirdi.

Hem F.Bahçe hem de G.Saray’ı şampiyonluğa taşıyan tek Türk teknik adam Mustafa Denizli radyoda açıklamalar yaptı: “Bu sezon F.Bahçe, G.Saray’dan daha kompakt bir görüntü sergiledi. G.Saray, bir türlü tempo olarak, kolektif oyun olarak, oyuncuların çoğu da bireysel performans olarak arzuladığı seviyeyi yakalayamadı. Son dönem verilerine göre G.Saray’ın Kadıköy’de puan alma şansı zor gözüküyor. Futbolcuların kendi içinde yaşadıkları ve yaşattıkları işi tersine çevirebilir. G.Saray, bu derbiyi kazanamazsa bir daha toparlanması zor olur! Tekrar toparlanması bir sezondan daha fazla zaman alabilir.

Son dakika golleri olmasa Fenerbahçe ve Galatasaray eşit
G.Saray’ın yüksek kalite sınıfına giren oyuncuları ön tarafta oynuyor. G.Saray’ın gerisinde kaliteli yabancısı yok. Ara transferde yerli bir sol bek bulmalı. F.Bahçe, Kasımpaşa, Erciyes ve Bursa maçını 90 artılarda gol atıp kazanıyor. Bu çok ekstrem bir durum. 90 artılarda gelen galibiyetleri çıkarınca, F.Bahçe’nin G.Saray ile puanı eşit çıkıyor. Sezonun kalanında maç süreleri bu tip galibiyetlere yetmeyebilir. Bunlar sıkıntılı ama F.Bahçe takımının kendisine güvenini artıran galibiyetler oldu. Takımın kendine güveni bakımından F.Bahçe, G.Saray’a göre bir adım önde.”

Elbise bedene uymuyor
G.Saray, aynı anda Drogba-Burak-Umut’la başlarsa sahaya yerleşimi çok sıkıntılı olur. Denendi sonuç alınamadı. G.Saray’ın saha yerleşimi son derece sıkıntılı. Bu elbise bu bedene uymuyor gibi bir görüntü ortaya çıkıyor. G.Saray’ın Kopenhag’a yenilmesi kimilerine normal gözüküyor olsa da bana göre hiç normal değil! G.Saray, aynı anda Drogba-Burak-Umut’la başlarsa sahaya yerleşimi çok sıkıntılı olur. Devler Ligi maçları için de aynısı geçerli! Aynı anda Drogba-Burak-Umut’lu ilk 11 denemesi G.Saray’ın müthiş aleyhine olur. Daha önce denendi ve sonuç alınamayacağı görüldü.

Galatasaray'ın zaafı çok
G.Saray’ın savunmada yan toplar, duran toplarda en fazla, en başarılı top kesen oyuncusu Drogba. Drogba bu toplarda ön plana çıkıyorsa, G.Saray savunmasının bu toplarda büyük zaafları var demektir! G.Saray’ın defansif zaafları çok. Mesela Kopenhag maçında G.Saray oynadığı daha doğrusu oynayamadığı futbolla beni hayal kırıklığına uğrattı.

Burak'a yazık oluyor
Bruma, G.Saray’ın hücum gücünü en üst düzeyde aktif tutacak oyunculardan biri. Bruma, çizgide veya çizgiden içeri kat ederken G.Saray’ın en etkili oyuncusu. Burak Yılmaz, santrforda değil de çizgide oynayınca hem Burak’a hem de G.Saray’a yazık ediliyor. Gökhan Zan yokken Semih de iyi oynamıyor. Hâlbuki Gökhan Zan sakat değilse Dany’nin de Chedjou’nun da gerisinde bir savunmacı değil.

Blok langırtta olur
Takım dediğin tek bloktur. Bir teknik direktör ‘Bloklar arası bağlantıda sıkıntı çektik’ diyorsa düzgün takım kuramamış demektir. Takım olmanın birinci şartı zaten tek bir blok halinde oynamayı, oynatmayı bilmektir. Futbol sahasında ‘Bloklar arası bağlantı’ diye bir şey yoktur. ‘Bloklar arası bağlantı’ ancak langırtta olur, çünkü langırtta oyuncular sabittir, yer değiştiremez.

Eray takımın zihninde sorun
Denizli: Muslera’nın olmaması G.Saray’daki 20 adamı da olumsuz etkiler. Eray mükemmel dahi oynasa takım arkadaşlarının kafasındaki soru işaretlerini engelleyemez. G.Saray’ın en büyük kaybı Muslera. Volkan derbilerde farklı kalitede oynamıyor. Sadece birtakım farklı davranışları akılda kalıyor.

(Akşam) 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz