Futbol

Derbi'ye Avrupa basınından ağır yorumlar

23 Eylül 2013 Pazartesi 17:03 - Son Güncelleme 23 Eylül 2013 Pazartesi 17:08

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan ve uzatma dakikalarında çıkan olaylar yüzünden yarıda kalan derbi Avrupa'da da büyük yankı uyandırdı.

Almanya'nın en büyük haber portalı Spiegel Online 2020 Avrupa Şampiyonası'nda final maçına ev sahipliği için aday olan Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki görüntülerle ilgili olaylar maçı gölgeledi başlığını attı.

Beşiktaş taraftarının sahaya hucüm edip, dövüş sahnelerini aratmayan bir olaya sebep olduklarını yazdı. Güvenlik güçlerinin yüzlerce taşkın taraftardan kaçtığını belirten Alman basını, saldırganlara karşı göz yaşartıcı gaz kullanıldığı ve olayın ancak bu şekilde kontrol altına alınabildiğini yazdı.

Avrupa basınından bazı manşetler şöyle:

Almanya'nın en çok satan gazetesi olayı "İstanbul derbisin de ayaklanma – tekmeler, yumruklar, uçan sandalyeler vardı. Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki maç son düdük çalmadan sona erdi. Galatasaraylı Melo'nun oyundan atıldığı sırada yüzlerce taraftar sahaya akın etti " diye verdi.

Fransız basınında Le Figaro: "Derbide olaylar" başlığıyla verirken ünlü İtalyan spor gazetesi La Gazetta Della Sport: "İstanbul'da kaos" İspanyol spor gazetesi Marca ise "Türk taraftarlar Beşiktaş – Galatasaray maçında sahayı işgal etti"
İsviçre'nin çok satan gazetesi Blick ise "İstanbul'da yine aynı rezalet" başlığı ile verdiği haberde inanılmaz sahneler İstanbul'da yumruklar sandalyeler havada uçuyor. Vahşi kavgalar yine sahnede diye okurlarına olayları duyurdu. İsviçre Gazetesi 2005'teki Türkiye-İsviçre 2006 Dünya Şampiyonası eleme maçına da atıfta bulunarak aynı görüntüler tekrarlandı yorumunda bulundu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz