Futbol

Dev anlaşma!

11 Şubat 2015 Çarşamba 15:49 - Son Güncelleme 11 Şubat 2015 Çarşamba 21:40

İstanbul Başakşehir ile Atletico Madrid iş birliği yapacak.

İstanbul Başakşehir Kulubü ile milli futbolcu Arda Turan'ın da formasını giydiği İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) önde gelen kulüplerinden Atletico Madrid arasında futbol altyapısı konusunda iş birliği yapılacak.

İki kulüp yetkilileri, İstanbul Başakşehir Kulübü'nün tesislerinde, yaklaşık 2,5 saatlik bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya İstanbul Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Atletico Madrid'in en büyük hissedarı ve yönetim kurulu başkanı Miguel Angel Gil Marin ile İspanyol kulübünün başdanışmanı Peter Kenyon ve Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal katıldı.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Göksel Gümüşdağ, uzun zamandır Atletico Madrid kulübüyle görüşmeler yaptıklarını belirterek, "Uzun yıllardır, Türk futbolunda altyapıları ne şekilde iyiye götürebiliriz diye tartışıyoruz. Kulüpler Birliği Vakfı'nda da kulüp başkanlarımızla da çok istişare ediyoruz. Bu bağlamda biz, İstanbul Başakşehir Kulübü olarak özellikle kendi ilçemizde bununla ilgili belli adımlar attık" dedi.

Atletico Madrid'in 100 yıllık bir altyapıya sahip olduğunu kaydeden Gümüşdağ, "Atletico Madrid Kulübü, dünyanın en önemli altyapılarından birine sahip. Yüz yıllık bir altyapısı var. Uzun süredir yaptığımız görüşmelerin bugün sonuna geldik. Zannediyorum 3-4 ay içinde artık Atletico Madrid'le birlikte İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün altyapı paylaşımı, buradaki teknik adamların Madrid'e, Madrid'deki teknik adamların buraya gelmesi ve burada yaşıyor olması sağlanacak. Altyapıyla ilgili bu evliliğimizi, bu birlikteliğimizi de zannediyorum mart ayının sonunda ya da nisan ayının başında bir imza töreniyle gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Göksel Gümüşdağ, projenin nihai duruma geldiğini de vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun bir protokole dökülmesi gerekiyor. Atletico Madrid'in bu anlaşmayı İstanbul Başakşehir'le yapması çok önemli. Hepimizin problemi altyapı. Yıl içinde farklı aylarda en az 10 oyuncunun buradan oraya gitmesi, antrenmanların yanı sıra orada okuması ve yaşaması sağlanacak. O oyuncular gerekirse 1-2 yıl oranın altyapılarında kalacak. Bizden de oraya gidecek, oradan da buraya gelecek. Dolayısıyla İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü ile Atletico Madrid Futbol Akademisi'nin birleşmesi sağlanmış olacak."

Göksel Gümüşdağ, temel amaçlarını da açıklayarak, "Tabii ki iyi futbolcu yetiştirmek istiyoruz ama önce iyi insan yetiştirmek istiyoruz. İstanbul Başakşehir Kulübü olarak kendi yıldızımızı ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu da tabii minimum 5 yıllık bir süreç istiyor. Beş yıl sonra bu çalışmaların nerelere geldiğini hepimiz göreceğiz. Amacımız yeni Arda'ları İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nde ve ilçesinde oluşturmak" ifadelerini kullandı.

Marin: "Atletico Madrid, Arda sayesinde bu pazara ilgi gösteriyor"

Atletico Madrid'in en büyük hissedarı ve yönetim kurulu başkanı Miguel Angel Gil Marin ise bu tarz projelerde sürekliliği önemsediklerini dile getirdi. Marin, şöyle konuştu:

"Biz böyle bir şeye adım atarken sürekliliği önemsiyoruz ve önemli kriterlerden bir tanesi de bir kulübün birkaç yıl sonra bir başka yönetimle karşımıza çıkmaması. Bu sadece yerel veya iki ülke arasında oluşan bir proje gibi görünmesin. Bu bütün dünyayı kapsayan bir akademi projesi."

Bu proje sayesinde İspanya'daki herkesin Türkiye hakkında daha fazla bilgi sahibi olacağını da belirten Marin, "Atletico Madrid, Arda sayesinde bu pazara ilgi gösteriyor. Arda, bizim markamızı Türkiye'ye getiren bir elçi olacaktır. Kendi markamızın buradaki kalıcılığını sağlamak, söz verdiklerimizi hayata geçirmek ve bu yörenin yetenekli çocuklarına parlak bir gelecek sunmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız ve sözümüzü tutmak için burada olacağız" diye konuştu.

Kenyon: "Futbol akademi Atletico Madrid'in kalbi"

İspanyol kulübünün başdanışmanı Peter Kenyon da Türkiye'de bulunmaktan çok büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, "Her şeyden önce sayın başkanın burada gösterdiği tutku, bizi çok etkiledi ve bugün artık somut bir adım atmak üzere olduğumuz için gurur duyuyoruz" dedi.

Futbol akademisindeki amaçlarını da açıklayan Kenyon, şöyle devam etti:

"Futbol akademi, Atletico Madrid'in bir departmanı değil, aynı zamanda kalbidir diyebiliriz. Tabii ki daha iyi futbolcular yetiştirebilmek amacımız ama bundan daha önemlisi, iyi insanlar yetiştirebilmek için buradayız. Birinci sınıf oyuncular yetiştirmekten gurur duymakla birlikte sadece Madrid çevresinde 2 bin çocuğu futbolcu olarak yetiştirmek bize gurur veriyor. Bir sonraki aşamada, hem Diego Simeone'yle hem de Arda Turan'la birlikte gelip, imza töreninde burada bulunacağız."

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise Atletico Madrid'le yapılan işbirliğinin önemini vurgulayarak, "Biz de 10 mahallede spor parkları oluşturuyoruz. Şu anda 4 tanesi bitti. Gençlerimize amatör sporla ilgili altyapı hazırlıyoruz. İstanbul Başakşehir Kulübü'yle ortak projemiz vardı. Bunu biraz daha global hale getirip, dünyanın en büyük takımlarından birisiyle böyle bir çalışmaya başlanmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Toplantının ardından Gümüşdağ ve Marin, birbirlerine kendi kulüplerinin formalarını hediye etti.

AA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz