Futbol

Dev maçta Palabıyık bir ilke imza atacak

25 Ocak 2018 Perşembe 14:48 - Son Güncelleme 25 Ocak 2018 Perşembe 16:58

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak dev karşılaşmayı Ali Palabıyık yönetecek. İki takım arasındaki son 3 maçı da Palabıyık yönetmişti. Ali Palabıyık, tarihte üst üste 4. kez Trabzonspor - Fenerbahçe maçını yöneten ilk hakem olacak.

Süper Lig'in 19. haftası dev bir karşılaşmaya sahne olacak. Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak karşılaşmayı FİFA kokartlı hakemlerden Ali Palabıyık yönetecek.

Palabıyık, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan son 3 maçta da düdük çalmıştı. Bu maçların 2'si beraberlikle sonuçlanırken, geçen sezon Trabzon'da oynanan karşılaşmayı sarı-lacivertliler 3-0 kazanmıştı. İstanbul'daki maç 1-1 bitmişti. İki takım arasında bu sezon 2. haftada Ülker Stadı'nda yapılan karşılaşma ise 2-2 sona ermişti.

Ankara bölgesi hakemi Palabıyık, bu maçlarda Trabzonspor'a 1 kırmızı ve 11 sarı kart, Fenerbahçe'ye ise 10 sarı kart gösterdi.

Bir ilk yaşanacak

Ali Palabıyık, tarihte üst üste 4. kez Trabzonspor-Fenerbahçe maçını yöneten ilk hakem olacak.

Palabıyık'ın yönettiği son 6 Fenerbahçe maçında, sarı lacivertliler 5 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. FİFA kokartlı hakemin düdük çaldığı son 6 Trabzonspor maçında ise bordo mavililer kazanamadı.

Karadeniz temsilcisi bu karşılaşmaların 4'ünü kaybetti, 2 maç ise berabere bitti.

Süper Lig'de bu sezon 14. maçına çıkacak Ali Palabıyık, Fırat Aydınus ile en çok tercih edilen iki hakemden biri durumunda. Genç hakem, bu maçlarda 53. kez sarı, 7 kez de kırmızı kart kullandı. 8 kez de beyaz noktaya yöneldi. Palabıyık, 8 penaltının 4'ünü Fenerbahçe lehine verdi.

Palabıyık, ligin ilk 18 haftasında en çok kırmızı kart gösteren hakem oldu.   

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz