Futbol

Dilmen ve Denizli TRTSPOR'a konuştu

14 Kasım 2017 Salı 19:56 - Son Güncelleme 14 Kasım 2017 Salı 21:37

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen ve Mustafa Denizli, TRT SPOR’da yayınlanan Levent Özçelik’in sunduğu Futbolun Zirvesi programında haftanın futbol gündemini değerlendirdi.

Mustafa Denizli'nin açıklamaları....

Milli Takımı, kulüp takımıyla karşılaştırmamak lazım. Milli takım gençleştirme yeri değildir. Asgari 2 yıla ihtiyacın var. Futbolcuları test etme yeri bu maçlar değil sahadaki çalışmalardır. Emre, Gökhan, Caner iyi performans gösterirlerse ne diyeceksiniz. 'Biz gençlerle devam ediyoruz özür dileriz sizi düşünmüyoruz mu diyeceksiniz'

Milli Takım bir ülkenin prestijidir. Milli Takım'ın esas görevi, hedefe giderken toplumdaki insanları mutlu etmektir. Kimlerle yapıldığı değil, nasıl yapıldığı önemlidir. Milli takımlar umutsuzluk ve mazeret yerleri değildir.

Milli takıma çağrılan oyuncuda birden fazla kriter aranıyor.

Rıdvan Dilmen'in açıklamaları...

Saha dışındaki bir olay nedeniyle (Alaçatı olayı) Fatih Terim'i gönderdiniz, Galatasaray ile flört eden Lucescu'yu getirdiniz. Lucescu'nun hataları olduğu kadar onu tercih edenler de hatalıdır. Saha dışında problemler olduğu sürece saha içinde başarılı olamayız.. Son 30 yıldır darmadağın falan olmamıştık. Biz milli takım olarak sürekli kategori düşüyoruz, çok tehlikeli.

Biz 9 kez yabancı kuralını değiştirmiş bir ülkeyiz. Dünyada başka bir ülke yoktur böyle! Lucescu, Shakhtar'ı yönetirken sadece 2 yerli futbolcusu vardı. Ama buraya gelince ilk gün yabancı sınırını konuştu. Bu konuda bir algı oluşturuldu. Bu açık. Cumhurbaşkanımızın Caner'e ceza verilmesi hususunda etkisi olmamıştır. Ben Cumhurbaşkanı'na sordum bu konuyu, "Nerden çıktı, ne cezası, nasıl olur böyle bir şey, kimler böyle edepsizlikler yapıyor" dedi. Türk futbolu böyle yönetilemez.

80 milyon nüfuslu bir ülkeyiz, bu kadar büyük bir ülkede, bu kadar genç nüfusun olduğu bir ülkede, fubolu bu kadar seven bir ülkede güven ve adalet olmadığı zaman hiç bir şey olmaz. Bizim kendi sektörümüz açısından söylüyorum.

Lucescu Arda için İspanya'ya kadar gidiyorsa, Erol Erdal Alkan'ı da izlemek için Hollanda'ya gitmelidir. Bildiğim kadarıyla gitmedi. Lucescu eğer Erol Erdal Alkan'ı internet üzerinden izleyip aldıysa bu bir skandaldır.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz