Futbol

Dilmen'den Aydınus'la ilgili olay sözler!

02 Ekim 2017 Pazartesi 01:12 - Son Güncelleme 02 Ekim 2017 Pazartesi 03:23

Usta futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, 2-2 biten ve nefesleri kesen Beşiktaş-Trabzonspor maçını değerlendirdi. "Beşiktaş'ta Lens'in kaçırdığı pozisyon sonrasında maç beraberliğe geldi" diyen Dilmen, karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus'a sert eleştiriler yöneltti. Usta yorumcu, "Çok kötü yönetti. Talisca'nın kırmızı görmesi, Medel'in sarı, Okay'ın 2. yarı bir kez daha sarı görüp atılması lazım...Bakıyorum bazı kartı olan futbolculara numaralarına bakıyor faul bile vermiyor. Bu maç farklı skorlarla bitse çok farklı şeyler konuşulurdu" dedi.

İşte Rıdvan Dilmen'in  NTV Spor'da yayınlanan "%100 Futbol" programında dev maçla ilgili yaptığı o açıklamalar...

"Lens'in kaçırdığı pozisyon..."

"Futbolcular, 4 dakika uzatma bittiğine üzülmüşlerdir. Doğru oyun mu değil ama eğlenceli ve hareketli bir maç oldu. Trabzonspor uzun zamandır şampiyon olmamasına rağmen insanlar bazen '3 Büyükler' derken hemen düzeltirler '4 Büyükler' diye...Bunu yaratan Trabzonspor çünkü... Beşiktaş'ı bir daha böyle yakalayabilir misin? Çok zor. Cenk, Babel, Lens, Talisca hakikaten Şenol hoca ve Beşiktaş için değerli bir puandır. Beşiktaş'ta Lens'in kaçırdığı pozisyon sonrasında maç beraberliğe geldi."

"Gökhan Gönül arızalı tam hazır değil. Mustafa Pektemek ilk kez bir lig maçına çıktı bu yıl. Rakibe baktığımız zaman oyuna giren oyuncular katkı sağladılar. Yusuf, Rodallega ve Castillo. Üçü iyi oynadı."

"Trabzonspor için camiadan özür maçı gibiydi"

"Beşiktaş o kadar yorgun ki, sadece bu maça hazırlanmış Trabzonspor'a karşı kaybedilmiş ciddi puan yoktur diye düşünüyorum. Taraftar da yoruldu. Yıpratıcı maçlar oynadı Beşiktaş. Hiç kolay değil. Trabzonspor kalesinden Lens'in dışında bir kaç pozisyon var ama. Fabri'nin iyi günün de oluşu da çok etkili oldu. Trabzonspor hücumları da göz önünde bulundurulursa 2 puan kayıp olarak değil, 1 puan kazanç olması lazım. Trabzonspor için camiadan özür maçı gibiydi. Ya çok iyi oynuyorlar ya çok kötü oynuyorlar. Maç için de öyle saha içinde de öyle oluyor. Bugün Beşiktaş'ta giren oyuncular etkili olamadı. Cenk, Gökhan ve Pektemek etkili olamadı. Yusuf 'benden alma formayı hocam' diyor. Sosa çok kötüydü, çok top kaybetti."

"Rodallega hocasına 'beni de oynat' diyor"

"Bugün Burak Yılmaz kariyerinin en kötü maçlarından birini oynadı. Rodallega ise Ersun Yanal'a mesaj verdi. 'Bak beni de oynat' diyor. 1 gol attı, bir tane de kaçırdığı pozisyon var. Tabi ki teknik direktör tercihi belirleyecek...Bireysel olarak çok oyuncunun kötü olduğu maçta 4 gol ve bir çok pozisyonun kaçtığı bir maç oldu. Hakikaten temposu yüksek bir maç oldu."

"Beşiktaş maçı Ersun Yanal için şans oldu"

"Aslında Beşiktaş maçı Ersun Yanal için şans oldu. Ayakta kalmak, camiadan özür dilemek için. İstanbul'da Beşiktaş gibi bir takımı yenerse özür kabul edilebilirdi."

"Aydınus, çok kötü yönetti"

"Kolay değildir bu tür maçları yönetmek. Fırat Ayıdnus'u yetenek olarak uzak ara önde gören biriyim. Ama çok kötü bir maç yönetti. Özellikle ilk yarı. Hakemler bazen maç maç farklı hazırlıyorlar kendilerini."

"Ben defans oyuncusu olsam 'Fırat gelsin' derim maçlarıma"

"Maçın başında not aldım, kolum yoruldu. Pepe elle alıyor, Okay onu indiriyor kart yok. Ben defans oyuncusu olsam 'Fırat gelsin' derim maçlarıma. Fırat hocanın bir huyu var her pozisyonu izah etmeye çalışıyor. Gülüyor, kartı neden göstermedim biliyor musun? Bundan bundan diyor. Çok haşır neşir oluyor. Neden kart vermediğini anlatma ya sana ne de geç!"

"Fırat Aydınus'un yaptığı hatalara dakikalar yetmez"

"Talisca'nın kırmızı görmesi, Medel'in sarı, Okay'ın 2. yarı bir kez daha sarı görüp atılması lazım. Pepe eliyle alıyor görüyorsun veriyorsun. Okay çekip indiriyor görüyor ama kart vermiyor. Tartışmalı pozisyonları koysunlar en az 10 tane önemli hata vardır. Ali Palabıyık bir tane kritik hata yaptı. Fırat Aydınus'un yaptığı hatalara dakikalar yetmez. Gözünün önünde oluyor, görüyorsun vermiyorsun. Bakıyorum bazı kartı olan futbolculara numaralarına bakıyor faul bile vermiyor. Allah'tan alanda veren de memnun. Bu maç farklı skorlarla bitse çok farklı şeyler konuşulurdu."
 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz