Futbol

"Doktor muyum rapor yazayım?"

30 Ekim 2014 Perşembe 13:29 - Son Güncelleme 30 Ekim 2014 Perşembe 14:28

Bursaspor'un Hocası'ndan kadro dışı kalan oyuncularla ilgili ilginç açıklama...

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Sivasspor maçını kazandığımızda nelere sahip olacağımızı hepimiz biliyoruz. O nedenle bu karşılaşma bizim açımızdan oldukça önemli" dedi.

Güneş, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısına, 3-9 Kasım tarihlerini kapsayan Organ Bağışı Haftası ve Cumhuriyet'in ilanının 91'inci yıl dönümüyle ilgili açıklamalar yaparak başladı.

Organ bağışının çok önemli olduğunu vurgulayan Güneş, "Önce sağlık, sonra iş. Hayatın doğasında bu var. Hepimizin sağlık olması önemli ama çocuklar daha önemli. O günleri anmak ve bugünleri düşünmek için bunu dile getirmek istedim. Ayrıca dün Cumhuriyetimizin 91'inci yıl dönümünü kutladık. Ülkenin bağımsızlığı, özgürlüğü, hür yaşayıp kimseye bağımlı olmadan yaşamak önemli. Sevginin, saygının, dostluğun daha iyi anlaşılması için Cumhuriyet'in kıymetini iyi bilmeliyiz" diye konuştu.

Güneş, dün Bursa'da konuk ettikleri Tepecikspor'u 2-0 yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nda gruplara kaldıkları için mutlu olduklarını anlattı.

Bu karşılaşmada genç oyuncuları da oynattığını belirten Güneş, "Onlara o şansı vermeliydim. Sonuç olarak, oyuncularımın verimi adına iyi oldu. Futbolcularımı kutluyorum. Kasım ayında kupa maçı yok ama aralık yoğun geçecek. Bütün futbolcularımıza ihtiyacım var. Eksik olan arkadaşlar daha iyi olmalı. Kenarda olan futbolcular şans bulduğu zaman her zaman en iyisini yapmalı" ifadesini kullandı.

- Sivasspor maçı

Sivasspor ile 1 Kasım'da Bursa Atatürk Stadı'nda karşılaşacaklarını dile getiren Güneş, ligde zaman zaman beklenmeyen sonuçlar alınabildiğine dikkati çekti.

Her takımın iyi oynadığını söyleyen Güneş, şöyle devam etti:

"Sivasspor, iyi ve göze hoş gelen futbol oynuyor. Onların ne yaptığından çok bizim ne yapacağımız önemli. Sahamızda ligde maç kazanamadık. Bu maçı alırsak Erciyesspor maçıyla gelen sonuçlar bize moral olacaktır. Eksiğimiz yok gibi duruyor. Sivasspor maçını kazandığımızda nelere sahip olacağımızı hepimiz biliyoruz. O nedenle bu karşılaşma bizim açımızdan oldukça önemli. Burada fikstür konusuna da değinmek istiyorum. Bazı takımlarla çarşamba günü beraber maç yaptık, bazılarına pazartesi, bazılarına cumartesi maç konuluyor. Bu tip şeylerde bazen haksızlık yapılıyor. Mümkünse süreyi daha iyi ayarlamak lazım. Kazanma anlayışımız umarım devam eder. Bunu yapabilirsek çok daha iyi Bursaspor olacağını düşünüyorum."

Güneş, bir gazetecinin hedeflerine ilişkin sorusu üzerine, ligi ilk 5'te bitirmek istediklerini bildirdi.

Kaybettikleri maçlarda iyi oynadıklarını, bunlarda berabere kalmaları halinde şimdi lider olabileceklerini ifade eden Güneş, "Sezon sonunda ilk 5'te olmayı başarı kabul ediyoruz. İlk 5'in üzerinden ne alırsak bizim için iyi. Devre arası ve sezon sonunda nerede olduğumuz önemli. Takımımız değişime uğrayacak. Aldığımız sonuçlar bizi yanıltmasın. İyi oyun anlayışımızı devam ettirmemiz lazım. Çizgi yakalarsak ilk 5'in altına düşmek istemem. Bunu da sezon sonunda hep birlikte göreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

- Volkan Şen ve Bakambu'nun performansları

Volkan Şen'in performansına olumsuz eleştiriler getirilmesine yönelik soruyu da yanıtlayan Güneş, takımın iyi oynaması halinde oyuncular arasında ayrım yapılmaması gerektiğine işaret etti.

Güneş, Şen'in çalıştığını ve gayret ettiğini belirterek, "Oyun hırsı ihtirasa dönüşüyor ve oyun kontrolünü kaybediyor. İyi niyetleri var ama eksiklikleri de var. Volkan, 'öyle işler yapmalıyım ki' diye düşünüyor, sonra hata yapıyor. O da diğerleri gibi iyi bir futbolcumuz. Olumsuz düşünmüyorum ama eksikliklerini kabul ediyorum" görüşlerini iletti.

Yeşil-beyazlıların son 3 maçında 6 gole imza atan Fransız oyuncu Bakambu'nun performansını değerlendiren Güneş, şöyle konuştu:

"Teknik ve fizik olarak eksikleri var. Geldiğinde eleştiri de aldı. Yetenekli bir futbolcu. Çalışıp öne çıkabilir ama şu an erken övgü aldığını düşünüyorum. Yaptığı işler çok önemli ama daha çok çalışması gerekiyor. İyi niyeti var, gayreti de var, Allah da yüzünü güldürüyor. Gol olunca 'çok iyi' diyoruz. Balıkesirspor maçında vurduğu toplar gol olmayabilirdi. İnşallah düşündüğümüz gibi hem bize katkı koyar hem de üzerine koyar."

- "Doktor muyum her hafta rapor yazayım"

Şenol Güneş'e, "Geçen hafta verdiğiniz raporun ardından takım kaptanı İbrahim Öztürk ile Ferhat Kiraz, yönetim kurulu kararıyla kadro dışı bırakıldı. Tepecikspor maçında bazı oyunculara da ilk kez şans verdiniz. Yönetim kuruluna yeni bir rapor verme düşünceniz var mı?" sorusu da yöneltildi.

Bu soruya, "Doktor muyum her hafta rapor yazayım" karşılığını veren Güneş, bu iki oyuncunun kadro dışı bırakılmasını istemediğini, sadece bundan sonraki maçlarda 18 kişilik kadroya almayacağını söylediği aktardı. Güneş, hiçbir futbolcuyla ilgili takımdan gönderilmesi konusunda rapor vermeyeceğini dile getirdi.

Trabzonspor'da kadro dışı bırakılan Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru'ya talip oldukları iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Güneş, bu konuda girişimde bulunmadıklarını sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz