Futbol

Drogba yalnız değil! Mourinho bile...

21 Şubat 2014 Cuma 14:11 - Son Güncelleme 21 Şubat 2014 Cuma 14:34

Drogba'nın eli, Türk ve dünya futbolundaki benzer olayları akıllara getirdi.

Galatasaray'ın Antalyaspor'la oynadığı lig karşılaşmasında Didier Drogba ile yardımcı antrenör Tugay Kerimoğlu arasında yaşanan gerginlik, geçmişte yaşanan benzer olayları akıllara getirdi.

Süper Lig'in 21. haftasında oynanan ve 2-2 sonuçlanan Galatasaray ile Medical Park Antalyaspor maçının 66. dakikasında oyundan alınan Fildişili yıldız Didier Drogba'nın, saha kenarında kendisine el uzatan yardımcı antrenör Tugay Kerimoğlu'nun elini sıkmaması, mücadelede skorun önüne geçerek akıllarda kalan en önemli olay oldu.

Drogba ile Tugay Kerimoğlu arasında yaşananların benzerleri, yeşil sahalarda daha önce de sıklıkla yaşanmıştı. Bunların arasında öne çıkanlar şöyle:

22 Mayıs 2013'de Fenerbahçe ile Trabzonspor'un karşı karşıya geldiği Ziraat Türkiye Kupası finali öncesinde gerçekleşen seremonide, Trabzonspor'un Fildişili oyuncusu Didier Zokora, Fenerbahçeli Emre Belözoğlu'nun el sıkma talebini geri çevirmişti. Olayın perde arkasında ise iki takım arasında önceki sezon oynanan maçta yaşanan olaylar yatıyordu. Zokora, o karşılaşma esnasında Emre Bölözoğlu'nun kendisine maç içinde ırkçı sözler sarf ettiğini açıklamış ve suç duyurusunda bulunmuştu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba ile Fernandes arasında, 2 Şubat 2013'te Kardemir Karabükspor maçında el sıkma krizi yaşanmıştı. Aybaba'nın, Beşiktaş'ın İnönü Stadı'nda 2-2 berabere kaldığı karşılaşmanın 73. dakikasında oyundan aldığı Fernandes, teknik direktörünün elini sıkmamış, kulübeye giderek yerine oturmuştu.

2012 yılında ise Süper Lig'in 15. haftasında oynanan ve 2-1 biten Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasının sonunda İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz ile Fenerbahçeli futbolcu Caner Erkin arasında da tokalaşma krizi yaşanmıştı. Maçın bitiş düdüğünün ardından Bülent Korkmaz, elini sıkmak için hareketlenen Caner Erkin'in hareketi karşısında tepkisiz kalmış, Erkin'in eli havada kalmıştı.

2011'de Beşiktaş kaptanı Guti, Gaziantepspor maçının 58. dakikasında kendisini oyundan alan teknik direktör Tayfur Havutçu'nun elini sıkmamıştı. Gece yaşamı nedeniyle yönetimden ve Havutçu'dan uyarı aldığı iddia edilen Guti, oyundan alınınca çok sinirlenmiş, yedek kulübesine giderken kendisine elini uzatan teknik direktöre karşılık vermemişti.

Bu sezon 26 Ocak'ta Gaziantepspor'la karşılaşan Galatarasay'ın Fildişi Sahilli oyuncusu Emmanuel Eboue, teknik direktör Roberto Mancini tarafından 78. dakikada kenara alınmıştı. morali bozulan Eboue, sadece kendisinin yerine oyuna giren Ceyhun'un elini sıkarken, Mancini'nin uzanan elini havada bırakmıştı.

Dünya futbolundan örnekler

Geçen yıl İngiltere Premier Lig'de oynanan ve 2-1 biten Chelsea-Manchester City maçının ardından konuk ekibin teknik direktörü Manuel Pellegrini, maçtan sonra meslektaşı Jose Mourinho'nun elini sıkmamıştı. İki teknik adam, İspanya'nın Real Madrid takımında halef-selef olarak görev yapmıştı. İspanyol takımını, Pellegrini 2009-2010 sezonunda, Mourinho ise 2010-2013 yılları arasında çalıştırmıştı.

2010'da Chelsea-Manchester City karşılaşmasından önce Manchester City'nin savunma oyuncusu Wayne Bridge, maçtan önceki seremonide, aralarında anlaşmazlık bulunan Chelsea kaptanı John Terry'nin elini sıkmaktan kaçınmıştı. Maçın başlama vuruşundan önce ilk 11'ler ''fair-play'' çerçevesinde birbirlerine başarı dilerken, Bridge kendisine elini uzatan Terry'nin bu hareketini karşılıksız bırakmıştı.

Lucescu yönetimindeki Shaktar Donetsk 13 Eylül 2013'de Karpaty Lviv ile karşılaştı. Soyunma odasına 3-2 mağlup giden Rumen teknik adam Mircea Lucescu ise yenilginin ardından Karpaty Lviv teknik direktörünün elini sıkmayı reddetmişti.

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Raymond Domenech de, 2-1 kaybettiği Güney Afrika maçından sonra teknik direktör Carlos Alberto Parreira'nın elini sıkmamıştı.

AA

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz