Futbol

Dünyada G.Saray'ı kızdıracak manşetler

11 Kasım 2013 Pazartesi 10:48 - Son Güncelleme 11 Kasım 2013 Pazartesi 11:17

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi dünyada basınında da geniş yankı buldu.

"Dünya derbisi" olarak adlandırılan Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşması, dünyada basınında da yankı buldu. Atılan bazı manşetler sarı-kırmızılıları kızdıracak cinsten... 

 "Galatasaray'ın mezarı kazıldı"

İspanya'nın El Mundo Deportivo gazetesi, dev derbi için "Cristian, Fenerbahçe'nin zaferini ilan etti, Galatasaray'ın mezarı kazıldı" manşetini attı. Gazete, "Emre Belözoğlu'nun penaltısı ile öne geçen Fenerbahçe'de son sözü Cristian söyledi" diye yazdı.

"Fenerbahçe kanununu uyguladı"

Fransız L'equipe de "Fenerbahçe kanununu uyguladı" dedi ve ekledi: "Galatasaray’ı 2-0 yenen Fenerbahçe ligin zirvesindeki yerini sağlamlaştırdı."

"Fenerbahçe, Galatasaray için çok güçlü"

Hollanda'dan Voetbal Primeur'de "Fenerbahçe, Galatasaray için çok güçlü" manşetiyle çıkan haberde, "Taraftarının desteğini alan Fenerbahçe rakibini 2-0 devirdi. Sakatlanan Kuyt milli takımdan çıkartılabilir" denildi.

"Galatasaray’a acı yenilgi"

İtalyan ünlü spor gazetesi Corriere Dello Sport, derbi için "Galatasaray’a acı yenilgi" manşetini attı. Gazete, "Mancini’nin takımı Fenerbahçe'ye mağlup oldu, ligde rakibinin 9 puan gerisine düştü" şeklinde yazdı.
 
Fenerbahçe-Galatasaray derbisi Almanya basında da yankı buldu. "376. derbiyi Fenerbahçe kazandı" başlığını kullanan Kicker, "104 yıllık geleneksel derbiyi kazanan Fenerbahçe rakibini derin bir krize itti" yorumunu yaptı.

"Cristian attı, Melo kaçırdı, Fenerbahçe kazandı"

Brezilya basınından Globo, "Cristian attı, Melo kaçırdı, Fenerbahçe kazandı" manşetiyle verdiği haberinde, 
"Brezilyalı futbolcular Cristian ile Melo’nun düellosunda Cristian güldü. Penaltı atan Melo zayıf bir vuruşla topu kaleciye teslim etti" diye yazdı.

"Bruno Alves, Bruma'yı yendi"

Portekiz basını derbiyi kendi milli futbolcuları üzerinden gördü. Abola,  "İstanbul derbisinde Bruno Alves, Bruma'yı yendi" başlığını kullandı ve "Bruno Alves'in 90 dakika oynadığı ve Bruma'nın da ilk 11'de başladığı karşılaşmayı kazanan Fenerbahçe oldu" şeklinde yazdı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'de ise "Fenerbahçe, Mancini'nin Galatasarayı'nı mağlup etti" maşetiyle çıkan haberde,  "Eski bir Galatasaraylı Emre gol perdesini açtı. Drogba tehdit etse de Cristian nokta koydu. Kopenhag'dan sonra bir yenilgi daha aldı" dedi. (Skorer)

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz